logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Gratis boeken


Tijdens mijn missiewerk kom ik steeds bijzonder goede boeken tegen die de auteur wil delen met de gemeenschap. Een bijzonder nobel gebaar en ik zal mijn best doen deze boeken in kaart te brengen. Alle hulp is uiteraard welkom en auteurs die hun artikelen/boeken willen delen met een groeiende groep bewustwordende wereldburgers zijn uiteraard welkom. De site zal zich langzaam ontwikkelen tot een mega informatie site voor mensen die de propaganda van de farmacie, fastfood en industrie zat zijn en hun gezondheid weer in eigen handen nemen want gemak sloopt de mens.....

Ron


Voedzame traditionele voeding

De technologie is een geweldige verbeterende vooruitgang voor diegenen die deze wijs gebruikt en daardoor zijn bevrijding uit het slavenwerk heeft verkregen, de vrijheid om te reizen, bevrijding van het ongemak van koude, hitte en vuil; vrijheid van onwetendheid, verveling en onderdrukking. Maar verder heeft de technologie ons geen bevrijding van ziekte gebracht. De chronische ziektes in de geÔndustrialiseerde landen hebben epidemische proporties aangenomen omdat we door de oorzaken er van verblind worden – fastfood, gefragmenteerd voedsel, snel-klaar voedsel, verpakt voedsel, opgedirkt voedsel, geconserveerd voedsel, vervangingsvoedsel – alle fonkelende luchtbellen waarmee de planken in onze winkels, de markten, de verkoopsmachines en zelfs de natuurvoedingswinkels gevuld zijn.

Het vooropstelling van dit boek is dat moderne voedselkeuzes en bereidingstechnieken een radicale verandering zijn van de manier hoe de mens zichzelf duizenden jaren lang gevoed heeft, en vanuit het perspectief van de geschiedenis een buitenissigheid weergeeft die niet alleen zijn gezondheid en vitaliteit erg heeft ingeperkt, maar hem ook op lange duur
vernietigt. En dat de culinaire tradities van onze voorouders en de voedselkeuzes en bereidingstechnieken van gezonde niet-geÔdustrialiseerde mensen zouden moeten dienen als model en leidraad voor onze eigentijdse eetgewoontes, zelfs en vooral nu in deze moderne technologische eeuw.

De eerste moderne onderzoeker die een zorgvuldige kijk op de gezondheid en eetgewoontes van geÔsoleerd en traditioneel levende bevolkingsgemeenschappen wierp was Dr. Weston Price. Gedurende de 1930er jaren reisde Dr. Price over de hele wereld heen om bevolkingsgroepen te observeren die nog niet met de beschaving in aanraking waren gekomen, en die geheel op lokaal voedsel leefden. Terwijl de voedingswijze van deze mensen op vele punten verschillend was, hadden ze ook verschillende overeenkomsten die bij hun allen
voorkwamen. De bevolkingsgroepen die hij bestudeerde aten bijna zonder uitzondering rijkelijk zeevoedsel of andere dierlijke proteÔnes en vetten in de vorm van vlees en zuivelproducten; ze schatten de dierlijke vetten hoog in omdat deze absoluut noodzakelijk zijn voor de gezondheid; en ze aten vetten, vlees, fruit, groenten, peulvruchten, noten, zaden en onverwerkte granen in hun onverwerkte ongeraffineerde toestand.

Alle primitieve diŽten bevatten enkele rauwe voedselsoorten van zowel dierlijke als plantaardige herkomst. Dr. Price stelde vast dat in 14 bevolkingsgroepen – vanaf de geÔsoleerd levende Ierse tot de Zwitserse bevolkingen, en vanaf de Eskimo’s tot de Afrikanen - bijna iedere lid van de
bevolking of dorp een zeer goede gezondheid had. Ze waren vrij van chronische ziekte, tandverval en mentale ziekte; ze waren sterk, stevig en attractief, en ze brachten iedere opvolgende generatie zonder problemen sterke kinderen voort.

http://www.westonaprice.org/VoedzameTradities_nl.pdf


Inkoopgids 2006

Goede gezondheid begint bij gezond opgegroeide planten en dieren; en met vlees, eieren, melkproducten, vis, granen, peulvruchten, fruit en groenten die op een manier verwerkt en verpakt werden dat de vitamines en mineralen daar in werden behouden of zelfs verhoogd. Goede gezondheid verlangt ook dat men lege voedselsoorten vermijdt die schadelijk voor ons kunnen zijn, zoals geraffineerde suiker, witte bloem, de meeste commerciŽle vloeibare plantaardige oliŽn, gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige oliŽn en toevoegingen zoals MSG, gehydrolyseerd proteÔne en aspartaam.

Deze brochure werd gemaakt als leidraad voor de inkopen in de supermarkten en gezondheidsvoedselwinkels en voorziet in algemene richtlijnen en in specifieke merknamen. We kunnen echter vele merken overzien hebben. Gebruik de richtlijnen om verstandig gebruik te maken van alle merken die je ter beschikking staan. We willen je ook aanmoedigen
om alle verwerkte voedsel en fastfood te vermijden en je voedsel zelf te bereiden, zoals ook de maaltijd op school van je kinderen, en daarbij de best mogelijke en betaalbare ingrediŽnten te gebruiken die je maar kunt verkrijgen.

http://www.westonaprice.org/shopping-guide_nl.pdf


De nieuwe bewustzijnverzorgers

De doelstellingen:

Het tijdig via Internet en UniNet verzamelen, selekteren en distribueren van wereldwijde aan “De Nieuwe Bewustzijns Verzorgers” gerelateerde informatie.

Het op basis van deze informatie ontwikkelen van originele ideeŽn, concepten, hypothesen, theorieŽn en inzichten.

Het stimuleren van experimenten en product- c.q. therapieontwikkeling door derden die van deze nieuwe inzichten gebruik willen maken.

Het centraal stellen van informatie die kan helpen bij het verhelpen van de oorzaak en niet de symptomen.

http://www.fonteine.com/gezondheid2005.pdf


De primitieve mens en zijn voedsel

Wat zijn de kenmerken van deze lichamelijke en mentale degeneratie van de moderne mens?

Kort gezegd zijn dat: tandverval, vervorming van het gehemelte, gebrekkige en / of afwijkende gezichts- en lichaamsvorm, verminderde efficiŽnte voortplanting, gebrek aan kracht en uithoudingsvermogen, weinig weerstand tegen vele infectieziektes en degeneratieve processen, het veel voorkomen van nerveuze storingen, en een vermeerderd voorkomen van
vele toestanden die in verband kunnen worden gebracht met anti-sociaal gedrag, gebrekkige mentale beheersing, evenwicht en geluk.

Het tandverval komt zo wijd verspreid voor, dat bijna iedereen door de een of andere aantasting betroffen wordt. Bij jonge kinderen blijkt dat minstens 90% er van cariŽs heeft. Verkleuring van de tanden is algemeen voorkomend, ten spijte van het uitgebreid gebruik van borstels en tandpoetsmiddelen. De vervorming van het gehemelte wordt veroorzaakt door de versmalling er van, en tot bepaalde hoogte door de teruggang van het kaakbot. Bij sommigen komt dit maar in mindere mate voor, bij andere in zwaardere vorm, maar in het algemeen wordt iedereen in bepaalde mate er door betroffen.

Deze laatste besproken vervorming is gedeeltelijk verantwoordelijk voor de vervorming van het algehele gezicht. De algehele versmalling van het gezicht en vooral die van de neus is in feite zo veel algemeen voorkomend, dat men dit in de moderne beschaving als een teken van lichamelijke schoonheid beziet.

http://www.westonaprice.org/traditional_diets/primitievemens_nl.pdf


Superfoods - chlorella en spirulina

Chlorella and spirulina are truly the most astounding food sources on planet Earth. In this special report, you’ll learn about the astonishing health benefits and nutritional achievements of these two foods, and you’ll see why you need to get these into your diet immediately.

Most people have heard of chlorella and spirulina, but they don’t really know the details of why these are truly the best food sources on the planet. For example, did you know that, ounce per ounce, spirulina contains twelve times the digestible protein of beef? It’s a far better protein than beef, and it contains a much healthier mineral balance (such as magnesium) that just isn’t found in beef.

http://downloads.truthpublishing.com/Superfoodsfor
OptimumHealthChlorellaandSpirulina.zip

 


Rauw eten

FOODS that have ripened and been brought to a state of maturity by nature cannot consistently be called "raw." The origin of this word was the effort to describe something that was unfinished, that was crude, that was rough, or in some way objectionable.

Think of applying this ugly word to a luscious bunch of purple grapes swinging to and fro in bowers of green. Or to a hickory nut that has ripened in the top of a mountain tree, whose life-giving properties have been filtered through a hundred feet of clean, white wood.

Or to a delicious apple, or peach, reddened, ripened and finished,—nursed in the lap of nature, rocked in her ethereal cradle, and kissed from the
odorous blossom of infancy on to maturity by the soft beams of the life-giving sun, the Parent of all light and life. These things are finished, ready for use; they are perfect, they are not raw, they are done; and when they are cooked they are undone.

http://www.soilandhealth.org/02/0203CAT/
020331christian/christian.pdf


Wai Book on acne and health problems

  • No More Cellulite
  • No More Acne
  • No More Overweight

http://www.freeacnebook.com/FreeAcneBook.pdf


 

 

Thema's

Het hoofdmenu
Nieuws
Mijn weblog
Zoek op onderwerp


100% Fruitreep
Acerola superbes
Acne
Adhd
Afname van mineralen
Afvallen
Afvallen 2
Allergie
Alzheimer - Dementie
Amalgaam
Antikanker dieet
Anti-oxydanten
Anti-oxydanten top20
Artritis
Artrose
Aspartaam
Astma
Autisme
Boeken gezondheid
Borstkanker
Borstvoeding
Broccoli
Candida
ChemicaliŽn
Cholesterol
Cholesterol mythe
Chlorella
Co-enzym Q10
Daglichtlampen
Darmkanker
Depressie
De ziekte ME
Dieet & afvallen
Doodmoe ?
Eczeem
Ei hoort er wel bij
Elektroallergie
E621 - Vetsin
Farmacie
Fatale vetten
Fluor
Fructose
Fructose intolerantie
Geharde oliŽn
Gehydrolyseerd eiwit
Gezond eten 1
Gezond eten 2
Gezonde vetten
Goede boeken
Goed voor hart/bloedvaten?
Groente Top 10
Griep
Griep - verkoudheid
Groene thee
GSM / DECT ellende
Hart
Hoge bloeddruk
Hooikoorts
Huidproblemen
Kanker
Keelontsteking

Kefir

Koffie & caffeÔne
Koolhydraten
Lichttherapie
LuteÔne
Magnetron
Melk sprookje
ME (CVS)
ME en CGT

Migraine
Multiple sclerose

Nachtwerk
Olijfolie
Olijfolie 2
Omega 3
Omega 3 werking
Omega 6
Ontstekingen/infecties
Onsterfelijkheid
Osteoporose
Overgewicht waarom?
Prostaatkanker
Roken
SC darm Dieet
Schijf van vijf
Selenium

Slaapproblemen
Smaak maakt dik ?
Soja gezond?
Spiritualiteit
Spirulina Zee alg
Statines
Statines II
Stevia
Stoelgang
Stress
Suiker = gif
Suikerziekte
Superalgen
Tarwegras
Tarwekiembrood

Tarwekiem olie
Tomaat
Transvetzuren
Umts problemen
Vermoeidheid
Vervuiling
Verzuring
Vetarm = slecht
Vitamine C
Vitamine C dossier
Vitamine D

Voeding bij kanker
Voedingscentrum
Voedingsindustrie
Waarom ziek?
Water = levenskracht
Zink
Zoet maar dodelijk
Zonlicht = noodzaak !
Zuurdesem
Zware metalen
Meer.....


 

 


View My Stats