gezonde én lekkere voeding


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Gezond én lekker !


Na mijn "switch" 3 jaar geleden is mijn speurtocht in de natuurwinkels begonnen. Ik heb kennisgemaakt met veel produkten die supergezond zijn maar boven alles erg lekker. Dus voor mensen die én gezond én lekker willen eten wat aanraders. Voor alle duidelijkheid, dit zijn geen adverteerders of sponsors van de site maar produkten die ik zelf top vindt en je kan aanraden.

Ron

ps: klik op de foto's voor een vergroting.....


Pindakaas

004a.jpg (30683 bytes) Monki Pindakaas cruchy

Als echt Calvé mannetje ben ik overgestapt naar een gezondere pindakaas en na diverse merken te hebben getest ben ik gevallen voor Monki Pindakaas cruchie. Als je dit éénmaal aan je smaakpapillen gevoerd hebt smaakt de Calvé pindakaas naar een Oostblok produkt. Wel frappant dat juist afgelopen week Unilever die tak naar het Oostblok (Polen) gaat verplaatsen.


Amandelpasta

004a.jpg (30683 bytes) Horizon amandelpasta

Van Horizon een perfecte amandelpasta die alleen amandelen en zeezout bevat, dus geen geharde vetten of toegevoegde oliën zoals in de bekende supermarkt pasta's.

Smaakt naar een romige zoete pindakaas, erg lekker op een beschuitje maar ook lekker door een salade heen. En bomvol calcium dus goed alternatief voor zuivel.....


Brood

002a.jpg (27810 bytes) Terrasana tarwekiembrood

Na veel proberen ben ik gevallen voor 2 soorten brood. De eerste is absoluut de nr 1 van de broodwereld. Het tarwekiembrood van Terrasana. Puur tarwe dat 3 dagen gekiemd heeft waardoor de mineraalrover fytinezuur is afgebroken en de voedingswaarde verdriedubbeld is. Bevat geen zout, suiker, gist of andere toevoegingen. Ook geschikt voor bloedgroep O mensen die het bloedgroep dieet volgen. En geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor gluten. Door het kiemen zijn namelijk de gluten afgebroken.

001a.jpg (58300 bytes) Manna Gerstbrood

Tweede broodsoort dat ik eet is het zogenaamde manna gerstbrood (zuurdesem) . Door het zuurdesem blijft brood met gemak een week houdbaar.

Wordt wel snel droog dus dan meer geschikt voor nat beleg zoals notenpasta, jam, stroop, rauwkost etc. Bakkerij Verbeek is de maker en levert aan alle natuurwinkels in Nederland.


Beschuit

004a.jpg (30683 bytes) Evernat Spelt Beschuit

Erg lekker zijn de Spelt beschuitjes van . Deze zijn perfect als een tussendoortje of een verjaardag. Wel iets duurder dan gewoon beschuit maar erg lekker.


Crackers

004a.jpg (30683 bytes) Dr Karg Spelt crackers

Spelt met zaden. Deze cracker met het formaat van een kleine boterham is heerlijk met jam of notenpasta. Belegd met lijnzaad en diverse zaden.


Natuurlijke Jam

004a.jpg (30683 bytes) Fioraifrutta Jam

Vanuit Italië een heerlijke serie jams die geen toegevoegde suikers bevatten. Smaak is top, zijn wel aan de prijs maar zeker het proberen waard. Smaken als frambozen, kerse, aarbeien, bosvruchten....


Wilde zalm

004a.jpg (30683 bytes) Wilde Zalm

Niet van de natuurwinkel maar van de Duitse keten Aldi is een bakje met gerookte wilde zalm van bijzonder goede kwaliteit. Deze zalm is veel minder vet dan gewone kweekzalm. Het enigste minpuntje is dat er wat suiker inzit, waarom is dit toch in vredesnaam nodig, misschien dat Aldi dit nog eens kan overleggen met de Duitse leverancier.


Zeeuwsche zeekraal

Absolute topper voor een stoomschotel is deze zoutsmaakende zeekraal. Helaas niet in de winter te koop maar zodra deze leverbaar is een perfecte zeegroente die een heerlijke smaak heeft.


Chips

004a.jpg (30683 bytes) Trafo Olijfolie chips

Een alternatief voor de ongezonde zonnebloem olie chips is de Trafo serie die op een lage oventemperatuur wordt gebakken (dus geen acrylamide vorming !!), die minder vet is en de goede koude persing olijfolie bevat. En geen smaakversterkers, dus je zit sneller vol. Twee keer zo duur als gewone chips maar een gezonder alternatief.


Soep

004a.jpg (30683 bytes) Vetara soepen

Een serie vegetarische soepen. De potten zijn helaas een slag te klein (3 personen) maar erg lekker. Absolute topper is hun tomatensoep die ik elke week wel eens eet. Linzensoep is ook erg lekker.


Gezonde repen

repen.jpg (16685 bytes) Het voordeel van mijn site is dat ik nieuwe gezonde produkten wat eerder zie dan de gemiddelde Nederlander. Zo bracht ik in 2006 de eerste 100% vruchtenreep op de markt. Maar van een Amsterdam's bedrijf kreeg ik een serie lekkere repen gemaakt van rauwe grondstofen. Ik heb de banana bread en cocoa bar al achter de kiezen en rest zal snel volgen. Is lekkerder dan fastfood en nog gezond ook. Repen zijn wel prijzig maar ideaal voor onderweg, tijdens sports of tijdens dagje uit gezien de beperkte keuze die je hebt bij menig attractie of kinderparadijs.

Berry Cheeky:
dadels 39%, havervlokken, gemengde noten 14%, rozijnen 13%, appelsap, frambozen 2%, aardbeien 1%, natuurlijke smaakstoffen

Berry klein (30 gram): 100 kcal
Berry groot (68 gram): 230 kcal

Banana Bread:
dadels 37%, havervlokken, banaan 16%, walnoten 15%, rozijnen 13%, appelsap, natuurlijke smaakstoffen

Banana klein (30 gram): 102 kcal
Banana groot (68 gram): 235kcal

Apple Pie:
dadels 38%, havervlokken, rozijnen 13%, gemengde noten 12%, appel 8%, appelsap, natuurlijke smaakstoffen

Apple klein: (30 gram): 98 kcal
Apple groot: (68 gram): 222 kcal

Cocoa loco:
dadels 38%, havervlokken, gemengde noten 15%, rozijnen 13%, appelsap, cacao 5%, natuurlijke smaakstoffen

Cocoa klein (30 gram): 102 kcal
Cocoa groot (68 gram): 235 kcal

Gemiddelde voedingswaardes:

Per 30 gram reep: proteïne 2g, koolhydraten 17g, vet 3g.
Per 68 gram reep: proteïne 4,8g, koolhydraten 39g, vet 6,1g. Per 100 gram: proteïne 7g, koolhydraten 57g, vet 9g.

Online bestellen? > http://www.vitamins.nl/fruitreepjes.htm

De kleine 30 gram's reepjes (+/- 100 caloriën) zijn 36 stuks voor 27 euro en ideaal voor de middagsnack.....

 

 

Koek

004a.jpg (30683 bytes) Evernat Bosbes

Op zoek naar een lekkere koek? dan moet je deze mini taartjes maar eens proeven. Biologische bosbessen en een beetje zandtaartsmaak....

Een goed alternatief voor koekjes uit de supermarkt die heel vaak transvetten bevat.

Let altijd op het volgende, koop liever roomboter produkten ipv produkten die met goedkope bagger margarine is gemaakt, de zogenoemde geharde vetten, tegenwoordig proberen ze die term te verbergen onder de noemer geharde olie. Is sloper van je lichaam en jaagt overgewicht aan......

De overheid verdomd het nog steeds dit soort margarine te verbieden dus check labels......


 

 


 


View My Stats