acne - gezonde voeding - het geheim om af te vallen en een betere weerstand te krijgen


logo.jpg (7231 bytes)

Google
Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Gedragsproblemen


Ongewild lastig  - Inzicht in gedragsproblemen bij kinderen
Désirée van der Elst en Monique Baard

Kinderen met gedragsproblemen onderscheiden zich van andere kinderen, en meestal in negatieve zin. Ze worden niet alleen als lastig ervaren, het is ook vaak ‘lastig’ om met ze om te gaan. Het is belangrijk te weten wat de oorzaak van de problemen is. Als die voortkomen uit ontwikkelingsstoornissen zijn de kinderen namelijk niet ‘normaal’ te corrigeren, omdat ze zich niet bewust of met opzet zo gedragen.

In Ongewild lastig worden de meest voorkomende ontwikkelingsstoornissen beschreven, waaronder adhd, nld, add, autistische stoornissen zoals pdd-nos en het syndroom van Asperger, hypersensibiliteit en sensorische integratieproblemen. Wat betekent een dergelijke stoornis in de praktijk? Met welke moeilijkheden heeft het kind zoal te kampen, wat zijn de gevolgen op school, in vriendschappen en bijvoorbeeld op familiefeestjes? Er wordt speciaal ingegaan op (de rol van) de omgeving: hoe uiten de stoornissen zich en hoe kunnen ouders en overige familieleden hiermee omgaan?

Verder wordt er aandacht besteed aan signalering en de weg naar de (juiste) diagnose. Ook wordt beschreven wat het rugzakbeleid inhoudt. De ervaringsverhalen van ouders, leerkrachten en de ‘lastige’ kinderen zelf, zullen voor velen zeer herkenbaar zijn.

Ongewild lastig geeft eenvoudige en duidelijke tips en adviezen voor het omgaan met kinderen die ‘anders’ zijn, en zorgt op die manier voor (meer) begrip voor het kind.

Titel: Ongewild lastig
Auteurs: D.A. van der Elst en M. Baard
ISBN 9077671064

Meer informatie


Terug naar het hoofdmenu

 

Thema sites
Glycemische index
Plaatsnaam
Romantiek
Spijsvertering
Vindplaats
Winkelen
Zoekgids

 


View My Stats