logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Vraag: Wat vind je van het eten van vlees?


De tegenvraag die ik stel is: is het goed om te doden? Is het goed om een wezen dat bewust leeft, de kans op verdere groei te ontnemen? Als het antwoord daarop JA is dan is er blijkbaar geen verlangen om in een liefdevolle wereld te leven!

Ons lichaam is gebouwd als vegetariŽr! Alle kenmerken van een vleeseter missen wij maar waarom eet een mens dan vlees? Vlees dat in ons lichaam komt begint te rotten en omdat ons darmstelsel zesmaal langer is dan dat van een vleeseter kunnen allerlei gifstoffen het lichaam gaan belasten omdat het veel te lang in het lichaam moet blijven. Dit kan tot jicht, artritis, reuma, kanker en vele andere ziektes leiden. Verder worden er aan vlees allerlei chemicaliŽn toegevoegd om het rotten na het slachten
tegen te gaan.

De dieren worden vetgemest en in leven gehouden met kalmeringsmiddelen, antibiotica, hormonen en een mix van meer dan 2700 andere medicijnen. Al deze stoffen worden in het vlees opgeslagen maar worden om economische redenen niet op de verpakking vermeld. Nog een economische feitje: de productie van slachtvee veroorzaakt driemaal zoveel vervuiling als de industrie en voor de productie van ťťn kilo vlees is 2400 tot 6000 liter water nodig! Voor een kilo graan is dat maar 60 liter.

Het is aan alle kanten aangetoond dat vlees eten ongezond is. Maar ook roken is ongezond en zo zijn er nog wel een paar dingen te noemen. Waarom heeft de mens zo’n destructief gedrag? De mens is de enige die zijn eigen leefmilieu en lichaam vergiftigt.

Wetende dat het nooit tot iets goeds kan leiden gaat hij maar gewoon door. Miljoenen tonnen vervuiling worden in de lucht, het water en op het land gedumpt. Maar als je het puntje van een naald in iets smerigs steekt en daarna in iemands eten steekt dan hoeft hij dat eten niet meer. Het ene is hij zich bewust en met het andere doet hij net alsof hij van niets weet.
Het wat-niet-weet-wat-niet-deert-principe staat op de eerste plaats. Maar het deert wel degelijk, maar dat vinden we niet erg zolang we er geen last van hebben.

Maar alles stapelt zich op en de vervuiling wordt een steeds groter probleem. Pas als we ziek worden proberen we beter te worden. De ziekte die we over ons afroepen lijkt ons beste medicijn te zijn om onze negatieve
houding te veranderen.

Waarom doen we zo? Ik kan maar ťťn antwoord bedenken. De mens heeft zichzelf niet lief en daardoor ook de ander niet met alle gevolgen van dien. Maar alle negatieve aspecten van de mens dwingen de mens te veranderen!

Religieuze mensen mogen daarom God op hun knieŽn danken dat Hij ons tot inzicht dwingt waar het ons aan liefde ontbreekt. AtheÔsten mogen de natuurwetten op hun knieŽn danken omdat het daar net zo werkt. Iedere negatieve daad heeft een negatief effect op ons en dat is volkomen rechtvaardig om ons tot liefde om te buigen.

Dus vraag jezelf opnieuw: is het goed om te doden? Is het goed om een wezen dat bewust leeft, de kans op verdere groei te ontnemen? Is het goed om met een negatieve houding, zonder mededogen en liefde te leven? Is het antwoord NEE dan gun je jezelf wellicht een blije wereld om in te leven samen met anderen.

Herbert Stam

Voor meer artikelen van Herbert ga je naar: www.tussen-personen.nl   Om kennis te maken met zijn werk als spiritueel gids-tekenaar ga je naar: www.crea-tis.nl


 

 

Thema's

Het hoofdmenu
Nieuws
Mijn weblog
Zoek op onderwerp


100% Fruitreep
Acerola superbes
Acne
Adhd
Afname van mineralen
Afvallen
Afvallen 2
Allergie
Alzheimer - Dementie
Amalgaam
Antikanker dieet
Anti-oxydanten
Anti-oxydanten top20
Artritis
Artrose
Aspartaam
Astma
Autisme
Boeken gezondheid
Borstkanker
Borstvoeding
Broccoli
Candida
ChemicaliŽn
Cholesterol
Cholesterol mythe
Chlorella
Co-enzym Q10
Daglichtlampen
Darmkanker
Depressie
De ziekte ME
Dieet & afvallen
Doodmoe ?
Eczeem
Ei hoort er wel bij
Elektroallergie
E621 - Vetsin
Farmacie
Fatale vetten
Fluor
Fructose
Fructose intolerantie
Geharde oliŽn
Gehydrolyseerd eiwit
Gezond eten 1
Gezond eten 2
Gezonde vetten
Goede boeken
Goed voor hart/bloedvaten?
Groente Top 10
Griep
Griep - verkoudheid
Groene thee
GSM / DECT ellende
Hart
Hoge bloeddruk
Hooikoorts
Huidproblemen
Kanker
Keelontsteking

Kefir

Koffie & caffeÔne
Koolhydraten
Lichttherapie
LuteÔne
Magnetron
Melk sprookje
ME (CVS)
ME en CGT

Migraine
Multiple sclerose

Nachtwerk
Olijfolie
Olijfolie 2
Omega 3
Omega 3 werking
Omega 6
Ontstekingen/infecties
Onsterfelijkheid
Osteoporose
Overgewicht waarom?
Prostaatkanker
Roken
SC darm Dieet
Schijf van vijf
Selenium

Slaapproblemen
Smaak maakt dik ?
Soja gezond?
Spiritualiteit
Spirulina Zee alg
Statines
Statines II
Stevia
Stoelgang
Stress
Suiker = gif
Suikerziekte
Superalgen
Tarwegras
Tarwekiembrood

Tarwekiem olie
Tomaat
Transvetzuren
Umts problemen
Vermoeidheid
Vervuiling
Verzuring
Vetarm = slecht
Vitamine C
Vitamine C dossier
Vitamine D

Voeding bij kanker
Voedingscentrum
Voedingsindustrie
Waarom ziek?
Water = levenskracht
Zink
Zoet maar dodelijk
Zonlicht = noodzaak !
Zuurdesem
Zware metalen
Meer..... 


View My Stats