logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Dierenleed


Door mijn onderzoek naar de rol van voeding op mijn gezondheid gaat dierlijke voeding me steeds meer tegenstaan en hoe meer je van dingen afweet hoe gemakkelijker de keuze zal worden om vegetariŽr te worden.

Als je weet hoeveel leed er achter je stukje vlees/kip/vis zit en hoeveel kilo's plantaardige voeding en water er nodig zijn om 1 kilo vlees te kweken is het volstrekt een doodlopende weg voor mens en dier omdat de balans volledig is doorgeslagen.

De effecten op het lichaam zijn intussen meer dan bekend. Dierlijke eiwitten belasten onze organen, spelen een belangrijke rol bij kanker, overgewicht en hart- en vaatziekten en het kweken van grote aantallen dieren puur voor het consumeren brengt het milieu grote schade. Verder worden gevaarlijke stoffen zoals pcb's, dioxine, lood etc worden opgeslagen in het dierlijk vet en zo ook op ons bord verschijnen.

Daarnaast bevat melk van drachtige koeien een grote hoeveelheid hormonen die weer allerlei processen in ons lichaam verstoren en een rol spelen bij borst- en prostaatkanker.

Hebben we vlees en vis nodig?

Vlees bevat oa zink, ijzer en B12, vis de goede omega 3 visoliŽn maar veel hiervan is ook plantaardige bron te halen. B12 wordt normaal in je darmen aangemaakt en bij mensen met een B12 tekort is er vaak een ander probleem dat speelt, de darm absorbeert geen B12 meer en dan zijn injecties een laatste optie. Omega 3 vetzuren zitten ook in sesamzaad, lijnzaad, walnoten en groene voeding. Verder is men bezig deze omega 3 vetzuren ook te gaan winnen uit algen wat voor mij de toekomst heeft.
Verder bevat vlees geen vezels, anti-oxidanten en ontstaan er bij verhitting allerlei schadelijke stoffen.

Het grootste probleem van onze maatschappij is dat we dieren alleen nog als een produkt zien dat in fokkampen moet worden gekweekt om aan de vraag te voldoen. Door de hoge concentratie van vis en runderen/kippen op een kleine plek krijg je ook een snellere verspreiding van ziekten en moeten miljoenen dieren bij een uitbreken van een nieuw virus worden afgemaakt. Kippen worden volautomatisch in machines onthoofd en geplukt en niemand stoort zich aan deze methodes, zolang we er maar geen beelden van op tv hoeven te zien eten we gewoon door want nadenken hierover doen we liever niet want we willen blijven "genieten".

Gelukkig is er een groep mensen die wel nadenkt en het lef heeft om andere keuzes te maken. Dit zijn de mensen die offers willen brengen en niet achter de kudde aanlopen. Ik zit zelf nog in een overgangsfase waarin ik steeds minder dierlijke produkten eet en op zoek ben naar alternatieven zoals lekkere notenburgers, groenteburgers, tofuburgers etc. Als ik vlees eet dan neem ik het liefst biologisch vlees of wildernis vlees en wilde vis zodat het dier ieder geval nog een fatsoenlijk leven heeft gehad en niet jaren heeft moeten wegkwijnen in een tl verlicht hok met veel stress en medicijnen, opgefokt door een steeds gestressdere maatschappij.

En het is niet alleen dierenleed bij de fok van dieren. Iedere jaar weer zijn er vele mensen die willen "genieten" van stierengevechten waarom een stier op een zieke manier wordt gefolterd onder luid applaus, is dit een land dat lid is van een Europese beschaving?

Afgelopen jaar kreeg ik een mailtje van een Canadees bedrijf dat via mij seal olie wilde verkopen. Ik nog even denken, seal betekent toch zeehond? Die sicko's dachten dat ik in Nederland wel capsules met zeehondenvet wilde gaan verkopen. Gewetenloze zakenlui die olie aftappen uit duizenden neergeknuppelde zeehondjes, te ziek voor worden, enkele reis Alaska zou ik zeggen en dan laten doodvriezen, ruimt lekker op...

Gelukkig zijn er ook mensen die willen dat dieren dezelfde rechten als mensen krijgen en dat mishandeling hard wordt aangepakt. Ik kan woest worden als ik in de zomer richting Hardewijk rij en dan dieren zie lopen in de volle zon bij 35% zonder een klein beetje schaduw. Bind zo'n boer maar eens een dagje vast in die zon en laat hem maar eens genieten van dat fijne zonnetje op zijn schedel, kijken of dat bevalt.

Laat boeren maar weer gewoon landbouwer worden en stoppen met die dagelijkse dierenkwelling. Als de consument de boer dan helpt door meer uit eigen land te gaan eten en te kiezen voor goede groenten en fruit die niet maanden onderweg is uit een tropisch land en onrijp geplukt wordt en bestraald is dan zal er veel ten goede veranderen.

We zetten varkens op zware transporten naar ItaliŽ toe met veel leed voor de dieren en halen de hammen dan weer terug naar Nederland. Hoezo verspilling van energie en geld?

Kijk eens naar dat stukje vlees op je bord en besef wat voor leed daarachter zit en hoeveel plantaardige voeding dat gekost heeft. Als je vlees/vis eet, kies dan in ieder geval voor een dier dat een echt natuurlijk leven heeft gehad en niet een fabrieksdier dat levenslang heeft moeten boeten voor onze vraatzucht.

Ook dieren hebben recht op een dierwaardig bestaan.....

Als je wilt zien hoe beestachtig de bio-industrie omgaat met dieren moet je dit maar eens bekijken:

Nadat je dit hebt gezien kan ik me bijna niet voorstellen dat een beschaafd mens dit in stand wil houden. Door het kopen van produkten uit de bio-industrie houd je dit soort zaken in stand.

 

Ron


Dierenleed - De verwerking van vis


Hormel Supplier Caught Abusing Mother Pigs and Piglets

PETA's latest undercover investigation, at an Iowa pig factory farm that breeds and supplies piglets to be grown and killed for Hormel products, reveals cruelty to animals. During the investigation, sows were beaten, spray-painted in the face, and left to suffer from painful wounds and other conditions, and workers attempted to kill piglets by slamming their heads against the floor.


Blinde katten zoeken baasje (Hart van Nederland)

http://www.youtube.com/v/SBdL9xcSPWE


PETA Europa verklaart REACH kankeronderzoek met knaagdieren ongeldig

Terwijl Registration, Evaluation and Authorisation of Chemicals (REACH) – het nieuwe voorgestelde Europese testbeleid voor chemische stoffen waardoor, als het wordt ingevoerd, tientallen miljoenen dieren aan vergiftiging sterven in laboratoria – dichterbij de laatste stemming komt, heeft PETA Europa een professioneel rapport uitgebracht waarin kankeronderzoek met knaagdieren – ťťn van de testen die in REACH zal worden gebruikt – ongeldig wordt verklaard naar aanleiding van internationaal geaccepteerde criteria.

Onderzoekers van PETA Europa hebben, na databases en wetenschappelijke literatuur van de afgelopen decennia zorgvuldig te hebben doorzocht, de waarheid achter ťťn van de meest wrede dierproeven achterhaald. Kankeronderzoek met knaagdieren zou consumenten moeten beschermen tegen kankerverwekkende chemicaliŽn, maar de test blijkt vals te zijn.

Dieren worden gedwongen om giftige substanties in te slikken, het te absorberen via hun huid of hun longen, of krijgen het toegediend via injecties of buisjes in hun maag. Terwijl wetgevende instanties weigeren om publiekelijk toe te geven dat het kankeronderzoek de effecten van chemicaliŽn op mensen niet nauwkeurig kan voorspellen en dat het onderzoek onmiddelijk moet worden vervangen door modernere en humanere methoden, lijden en sterven miljoenen dieren.

Dierproefvrije testmethoden die ontwikkeld zijn voor wettig gebruik, zijn gevalideerd om hun betrouwbaarheid en relevantie aan te tonen. Ze moeten in verschillende laboratoria op verschillende momenten uit te voeren zijn en de resultaten moeten relevant zijn voor mensen. Maar het grootste deel van de bestaande dierproeven is ontwikkeld voordat dit soort normen werden geÔntroduceerd en zijn dus nooit wetenschappelijk gevalideerd. Velen kunnen zelfs, als deze ooit voor hen zouden gaan gelden, niet aan de nieuwe strenge normen voldoen.

PETA’s vondsten zijn gepubliceerd in een nieuw rapport, genaamd “ChemicaliŽn en Kanker, Wat de Wetgevende Instanties U Niet Vertellen Over Kankeronderzoek met Knaagdieren”. In dit rapport leggen wetenschappers uit waarom het van essentieel belang is dat wetgevende instanties de kankeronderzoeken met knaagdieren uit alle EU en nationale regelgevingen verwijderen, zodat dierenleed wordt voorkomen en de gezondheid van de mens beter wordt beschermd. Daarnaast beschrijft het rapport nieuwe dierproefvrije onderzoeken die nu geÔntroduceerd moeten worden en vraagt het om een toename van het budget voor de ontwikkeling van alternatieve dierproefvrije testmethoden.

www.peta.nl/pdf/PetaCancerReport.pdf


Alternatieven voor dierproeven

In Amerika is er een speciale site met informatie over alternatieven door onmenselijke dierproeven.
Hun doel is simpel:

- Wetenschappers te helpen alternatieven door dierproeven te vinden
- Informatie te delen met anderen
- Het promoten van de alternatieve methodes
- Samenwerking en communicatie op te zetten tussen leden

http://altweb.jhsph.edu/

peta.jpg (6632 bytes)

Waarom dit nodig is? Bekijk deze site maar eens:

http://peta.nl/feat/covance/europeanCovanceInvestigations.asp

Ook diervoedingsbedrijven zijn erg fout bezig, onvoostelbaar dat overheden dit toelaten..... http://www.iamscruelty.com/videos.asp


Zonder ingrijpen komen de meeste koeien straks niet meer buiten

Natuur en Milieu en de Dierenbescherming zien in het vandaag gepresenteerde onderzoek van CLM, 'Nulmeting Koe en wij' een extra noodzaak om de trend dat steeds meer koeien permanent op stal staan, te keren. CLM heeft onder 600 melkveehouders de opvattingen en ontwikkelingen inzake beweiding gepeild. Terwijl de meeste boeren de koeien wel in de wei willen houden, verwachten ze dat over tien jaar nog maar 43 procent van de koeien buiten komt. De Dierenbescherming en Natuur en Milieu roepen overheid en detailhandel op om weidegang te stimuleren.

Het onderzoek van CLM geeft aan dat steeds meer melkveehouders hun koeien ook in de zomer op stal houden, van 5 procent tien jaar geleden naar 13 procent nu en naar verwachting 28 procent over tien jaar (het gaat dan om 57 procent van de koeien). Opmerkelijk is ook dat er grote verschillen zijn tussen regio's. In West-Nederland loopt de koe gemiddeld 2,5 keer zoveel in de wei als in Brabant en Limburg.

Natuur en Milieu en de Dierenbescherming zijn blij dat uit het onderzoek blijkt dat de meeste boeren koeien in de wei willen houden. Tegelijk zijn de organisaties bezorgd dat de stemming in de sector is, dat permanent op stal houden toch de toekomst is.

Het is dan ook zaak om twee dingen te doen. Ten eerste meer en betere communicatie om kennis en houding van boeren te veranderen, opdat ze besluiten dat koeien in de wei niet alleen wenselijk maar ook haalbaar is. We moeten af van het idee dat een moderne boer zijn koeien op stal houdt. Ten tweede moeten detailhandel, industrie en overheid weidegang actief stimuleren. Dat betekent voor handel en verwerkers weidegangproducten stimuleren door inkoopvoorwaarden, promotie en/of prijs. En voor de overheid het koppelen van weidegang aan landbouwsubsidies.

Eerder dit jaar maakte zuivelfabriek Rouveen in navolging van Cono bekend voor hun kaasproductie melk van koeien met weidegang extra te belonen. Ben en Jerry's garandeert dat hun ijs gemaakt is van melk van weidende koeien. En ook Campina gaat aan melk voor de productie van dagverse zuivelproducten kwaliteitseisen stellen die het best haalbaar zijn door koeien 's zomers weidegang te geven. Dierenbescherming en Natuur en Milieu ondersteunen dit soort initiatieven van harte.

Op 1 juni 2006 boden de Dierenbescherming en Natuur en Milieu in het kader van de campagne 'Koe zoekt wei' 45.000 handtekeningen aan aan het Centraal Bureau Levensmiddelen, de koepel van supermarkten om duidelijk te maken dat veel Nederlanders zuivelproducten willen kopen afkomstig van koeien met weidegang. Koeien in de wei geven niet alleen een mooi plaatje van het karakteristieke Hollandse landschap, ze hebben minder last van klauw- en uierontstekingen, hebben meer bewegingsruimte voor hun natuurlijk gedrag en zijn beter voor het milieu (minder ammoniakuitstoot). Zuivelproducten van melk van koeien die vers gras eten is bovendien gezonder omdat ze meer onverzadigde vetzuren bevatten.


Pamela is boos op Kentucky Fried Chicken

Pamela is boos op de beestachtige manier waarop KFC de kippen behandelt, op deze site een uitgebreide video over dit soort fastfood praktijken. Door dit soort bedrijven te steunen houden we dit soort praktijken in stand.

http://www.kfccruelty.com/anderson-vid.asp


Ons dagelijkse brood / Our daily bread - Nikolaus Geyrhalter

wreedheid.jpg (44748 bytes)

"Wel eens een machine gezien die binnen 15 seconden alle olijven uit een olijfboom weet te schudden? Our Daily Bread neemt de kijker mee naar de plaatsen in Europa waar ons voedsel geproduceerd wordt. Verschillende productieprocessen van uiteenlopende etenswaren passeren de revue, van olijven tot biefstuk en van tomaten tot zout. De soms schokkende beelden laten zien hoe loopbanden, snijapparaten en machines het proces bepalen. Mensen, dieren en gewassen lijken slechts een bijrol te hebben in de logistiek van de voedselproductie. Zonder commentaar of uitleg krijgen we de taferelen voorgeschoteld en wordt de afstand tussen consument en product bijna tastbaar gemaakt."

Op de site van zomergasten is een goed fragment te zien uit die film. Je ziet heel efficient de kuikens verwerkt worden, om het uiteindelijke 'product' zo goedkoop mogelijk in de winkel te krijgen want de consument wil nou eenmaal niet meer betalen. Denk eens aan de kiloknaller kipfilet (....)

Bekijk een fragment uit de film:

http://www.vpro.nl/programma/zomergasten/afleveringen/
28918898/items/29789058/media/29801694/

De website van de filmmakers met nog enkele fragmenten

http://www.ourdailybread.at/jart/projects/utb/website.jart?rel=en

Is dat wat we willen of doen we alsof we het niet weten ?

Tip: Edwin de Boer


Onverdoofde Castratie

Jaarlijks worden in Nederland circa zeven miljoen biggen onverdoofd gecastreerd. Onverdoofd castreren is zeer pijnlijk, zo concludeerden wetenschappers van de Europese Commissie in 2004. Gecastreerde biggen staan trillend op hun pootjes, moeten soms van de stress overgeven en hebben nog dagen ernstige pijn. De castratie wordt uitgevoerd uit angst voor 'berengeur' aan varkensvlees, die kan ontstaan bij niet gecastreerde mannelijke biggen. In Noorwegen zijn al sinds 2002 positieve ervaringen opgedaan met de verplichte verdoving bij castratie. In andere Europese landen worden andere alternatieven toegepast zoals een lager slachtgewicht (Spanje en Portugal), detectie van berengeur aan de slachtlijn (Denemarken jarenlang) of vindt men berengeur geen probleem (Engeland en Ierland). In AustraliŽ wordt berengeur succesvol voorkomen met een vaccinatie ('immuno-castratie'). In Nederland worden vrijwel alle mannelijke biggen (7 miljoen) onverdoofd gecastreerd. Een motie in de Tweede Kamer voor een verbod op de onverdoofde castratie van biggen werd in 2004 weggestemd door een kamermeerderheid van CDA, VVD, LPF, SGP, Christen Unie en D66.

www.wakkerdier.nl


Steun de zwakkeren in onze egocentrische maatschappij

Ik wordt heel boos als ik zie hoe wij "beschaafde mensen" omgaan met dieren. De dieren worden alleen nog gezien als een produkt dat snel klaar moeten worden gestoomd door de industrie als voedingsmiddel. De stress voor de dieren wordt voor lief genomen. Deze hardheid zal uiteindelijk ook onszelf treffen want na de dieren zijn altijd de andere zwakkeren zoals chronisch zieken, gehandicapte kinderen etc aan de beurt onder het mom van een efficiŽnter beleid. Mensen lijken murw te worden voor al dit leed en willen zo min mogelijk geconfronteerd worden met al deze ellende tot ze op een dag zelf met deze situatie te maken krijgen. Wil je in een beschaafdere wereld leven of wil je een betere wereld voor je kinderen ga da eens kijken wat je kunt veranderen in je eigen situatie. Wil je een maatschappij waarbij zwakkeren en dieren als een kostenpost worden gezien en we steeds meer op Amerika gaan lijken of zeggen we dat het genoeg is en gaan we een stukje bewustworden versnellen waardoor de maatschappij dier- en mensvriendelijker gaat worden. Hoemeer mensen gaan beseffen dat juist de zwakkeren onze hulp hard nodig hebben hoe waardevoller ons leven zal worden. Aan u de keuze.....

Steun bijvoorbeeld de dieren door organisaties die hard knokken om dierenleed aan te pakken


Campagne “Stop fout vlees”?

Doel: met deze campagne willen we de misstanden in de bio-industrie op de politieke agenda zetten. Dit gaan we doen met een burgerinitiatief. Milieudefensie en JMA vinden dat dierenwelzijn en de bescherming van natuur en milieu niet aan de vrije markt kan worden overgelaten. De overheid moet maatregelen nemen om te zorgen dat het vlees dat in de winkel ligt voldoet aan minimumeisen op het gebied van milieu en dierenwelzijn. Daarom vragen we de Tweede Kamer om te kiezen voor een veehouderij zonder dierenleed, zonder milieuschade en zonder massale import van veevoersoja die ten koste van mensen en natuur in ontwikkelingslanden is geproduceerd.

Wat is er mis met de bio-industrie?
De bio-industrie veroorzaakt niet alleen in eigen land veel dierenleed en milieuvervuiling. Door de grootschalige import van soja voor veevoer is zij mede verantwoordelijk voor sociale misŤre en de vernietiging van unieke natuurgebieden in Zuid-Amerika. De aanleg van sojaplantages is in het Amazonegebied zelfs een van de belangrijkste oorzaken van ontbossing.

http://www.stopfoutvlees.nl


Budget alternatieven voor proefdieren moet omhoog

Het budget voor het onderzoek naar alternatieven voor dierproeven moet worden verdubbeld, bepleit SP-Kamerlid Krista van Velzen. De onderzoeksgelden zijn al jaren gelijk gebleven terwijl de vraag naar proefdieren toeneemt.

Van Velzen: 'Ik vindt dat het bedrijfsleven dat proefdieren gebruikt mee moet betalen aan het onderzoek naar alternatieven. Ik dien amendementen in bij de komende begrotingsbehandeling want we moeten niet alleen praten over dierwelzijn, maar ook de regering en bedrijven dwingen geld vrij te maken voor onderzoek.'

Europese regelgeving op het gebied van chemicaliŽn zal in de toekomst alleen maar meer proefdieren het leven kosten; er wordt een toename van 1 miljoen proefdieren per jaar verwacht. SP-europarlementariŽr Kartika Liotard wist de afgelopen weken op Europees niveau al meer geld los te peuteren voor onderzoek naar alternatieven. Van Velzen wil nu dat de betrokken Nederlandse ministeries hun steentje gaan bij dragen.

In Nederlandse laboratoria worden jaarlijks ruim 630.000 proefdieren gebruikt. Het kabinet had als doelstelling het aantal dierproeven van ruim 620.000 in 2003 terug te brengen tot 600.000 in 2010. 'Tot op heden is er echter sprake van een stijging in plaats van een daling en de regering kijkt slechts pasief toe,' concludeert Van Velzen, die hoopt dat de Kamer met aanvaarding van haar amendementen het kabinet alsnog aan het werk zet.


Apenleed

Een persoonlijk verhaal van iemand die op het Apencentrum van TNO heeft gewerkt en een klokkenluider is geworden. Begrijp goed dat deze praktijken nog iedere dag voorkomen. Ook in Duitsland is men haar oude martelmethodes niet verleerd, alleen worden deze nu gebotvierd op apen, 61 jaar later is er dus weinig veranderd en staat de Duitse/Europese overheden dit misbruik van dieren nog altijd toe. Research = research is het nieuwe excuus....

http://www.lpag.org/layperson/hilko.pdf#
search=%22hilko%20wiersema%22


Stichting AAP

Stichting AAP is een Europees opvangcentrum voor uitheemse dieren. De dieren die bij ons terecht komen zijn afkomstig van de illegale handel, proefdierlaboratoria, circussen, louche dierentuinen of rechtstreeks van particulieren. AAP is gespecialiseerd in de opvang van apen en kleine uitheemse zoogdieren, zoals wasberen, stinkdieren en prairiehondjes. Vaak zijn de dieren ernstig mishandeld of verwaarloosd. Bij AAP krijgen zij de professionele verzorging die ze nodig hebben om weer op verhaal te komen. Het uiteindelijke doel is om de dieren geestelijk en lichamelijk weer gezond te maken en ze daarna te herplaatsen in een meer natuurlijke omgeving, in de vorm van een reservaat of gerenommeerde dierentuin.

http://www.aap.nl/


Vereniging Proefdiervrij

De vereniging Proefdiervrij, opgericht in 1897, streeft naar de afschaffing van alle dierproeven. Zij wil dit bereiken door proefdiervrije onderzoeksmethoden te stimuleren. Via publieksacties wordt druk uitgeoefend op de politiek, de wetenschap en de industrie.
Het heeft zin om op te komen voor de dieren in laboratoria. Sinds de eerste overheidsregistratie dierproeven en proefdieren (in 1981) is het aantal dierproeven meer dan gehalveerd. In 1981 werden ongeveer 1,5 miljoen proefdieren gebruikt, in 2003 waren dat er ruim 620.000.
De belangrijkste onderwerpen waar Proefdiervrij zich momenteel op richt zijn cosmetica, biotechnologie, het gebruik van proefdieren in het onderwijs, internationale samenwerking in InterNICHE, en de naleving van de wet op de dierproeven.

http://www.proefdiervrij.nl


De Dierenbescherming

De Dierenbescherming is met een achterban van 200.000 mensen (leden, donateurs en vrijwilligers), 93 afdelingen en circa 100 asielen waarmee we nauw samenwerken, de grootste organisatie in Nederland die opkomt voor de belangen van alle dieren: gezelschapsdieren, landbouwdieren, dieren in het wild en proefdieren. Bijvoorbeeld door de bio-industrie aan de kaak te stellen. En door plaats te bieden aan duizenden 'dakloze' huisdieren.
De Dierenbescherming werkt ook hard aan verbetering van de (Europese) wetgeving en probeert diervriendelijk (koop)gedrag te stimuleren. 'Kids for Animals', onze jeugdafdeling met ruim 35.000 leden, draagt daar met educatie en acties aan bij. De Dierenbescherming is een vrijwilligersorganisatie. Iedere dag zijn duizenden actieve vrijwilligers in touw voor het welzijn van dieren.

http://www.dierenbescherming.nl/


WSPA

De WSPA is de grootste dierenbeschermings- organisatie ter wereld door een wereldwijd netwerk van ruim 660 aangesloten organisaties in meer dan 140 landen en is officieel adviseur van de Verenigde Naties en de Raad van Europa. Zij bevordert en ontwikkelt effectieve methoden om dieren te beschermen, wreedheden te voorkomen en mishandelingen te bestrijden. Vooral in landen waar de kennis, het geld of de wil ontbreekt om iets voor dieren te doen.

http://www.wspa.nl/


IFAW

Drie decennia geleden sloeg een groepje verontruste burgers de handen ineen om de omvangrijke en wrede commerciŽle jacht op witte zadelrobben aan de oostkust van Canada een halt toe te roepen. Daarmee was een nieuwe organisatie die opkwam voor dieren geboren.
Vanaf het begin verwierpen de grondleggers van het International Fund for Animal Welfare, het IFAW, het idee dat de belangen van mensen en dieren twee verschillende dingen zijn. In plaats daarvan stelden ze zich op het standpunt dat het lot en de toekomst van zadelrobben en andere dieren op deze aarde onverbrekelijk verbonden zijn met ons eigen lot en onze eigen toekomst.

De moedige acties van het IFAW vestigden internationaal de aandacht op het lot van de zeehondenbabyīs en leidden tot een wereldwijde veroordeling. Dankzij de niet aflatende waakzaamheid van het IFAW is het nu bij wet verboden om voor commerciŽle doeleinden op witte zeehondenbabyīs te jagen op de ijsvlakten voor de Canadese oostkust. Dit is echter een kwetsbare overwinning, want in Canada gaat de commerciŽle jacht op zeehonden door. Het IFAW gaat door met het documenteren en aan de kaak stellen van misbruik van de commerciŽle jacht en blijft aandringen op beŽindiging van deze wrede, niet-duurzame slachtpartij. In de loop der jaren is het kleine team toegewijde campagnevoerders dat de zeehonden te hulp kwam, uitgegroeid tot 's werelds meest vooraanstaande internationale organisatie voor dierenwelzijn. Het IFAW begint aan zijn vierde actieve decennium met meer dan 200 ervaren campagnevoerders, juridische en politieke deskundigen en internationaal hoog aangeschreven wetenschappers, die werken vanuit kantoren in 13 landen verspreid over de hele wereld.

 Ongeveer twee miljoen donateurs, wereldwijd, ondersteunen ons nu bij dit belangrijke werk. Deze brede basis maakt het mogelijk dat wij als IFAW overal ter wereld gemeenschappen, regeringsleiders en gelijkgestemde organisaties bij ons werk betrekken. Zo bereiken we voor dringende dierenwelzijnsproblemen, en grote uitdagingen op het gebied van behoud, duurzame oplossingen waar zowel dieren als mensen voordeel van hebben. In de loop der jaren was onze aanpak even gevarieerd als de soorten die we beschermen.

http://www.ifaw.org/


Animalfreedom

Animalfreedom bevrijdt geen dieren, maar probeert mensen te bewegen om vastgeroeste ideeŽn over diergebruik los te laten. We denken dat boeren, overheid, consumenten en dieren en het milieu niets opschieten met de bio-industrie.

Deze is verworden tot een middel en doel om op buitenlandse markten geld te verdienen. Dat is oneerlijke concurrentie. De stichting ondersteunt alleen geweldloze, legale en positieve initiatieven voor de leefsituatie van dieren, vanuit de gedachte "think global, act local". Globalisering mag niet een vrijbrief zijn voor grenzeloze uitbuiting van mens, dier en milieu.

http://www.animalfreedom.org/index.htm


Bont voor dieren

Bont voor Dieren is een stichting die zich inzet voor de bescherming van pelsdieren. Wij vinden dat je geen dieren moet doden alleen maar om van hun vacht een bontjas te maken. In 1982 zijn de antibontcampagnes begonnen toen nog onder naam van het Anti Bont Comitť (ABC).

In 1988 is het ABC opgeheven en als Bont voor Dieren verder gegaan. Bont voor Dieren wordt gesteund door 30.000 donateurs. Op ons kantoor in Amsterdam werkt een vast team van vier parttime medewerkers. Samen met het bestuur, vrijwilligers door het hele land en onze donateurs vormen wij Bont voor Dieren.

Bont voor Dieren is een samenwerkingsverband van de Dierenbescherming (Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren) en De Faunabescherming.

http://www.bontvoordieren.nl/


Stop de zeehondenmoord

De Canadese overheid heeft besloten in drie jaar tijd bijna 1 miljoen zeehonden te laten afslachten. Deze maand alleen al worden er 350.000 zeehonden gedood. Ze worden vaak levend gevild, of aan de haak geslagen en over het ijs getrokken.

Als rechtvaardiging voor deze onmenselijke slachtpartij wordt aangevoerd dat de zeehonden teveel kabeljauw eten, waardoor de vissers niet genoeg meer kunnen vangen. Deze stelling is niet wetenschappelijk onderbouwd. Een rapport van overheidswetenschappers toonde in 1994 al aan dat over-bevissing de werkelijk oorzaak is van de lage visstand, niet de zeehonden. De zeehond krijgt de schuld van het falende Canadese visserijbeleid.

http://www.stopdezeehondenmoord.nl


Stichting Varkens in Nood komt op voor de varkens

Ruim twintig miljoen varkens kwijnen er jaarlijks in de Nederlandse vee-industrie weg. Ze worden opgefokt, doorgefokt en mishandeld. In zes maanden tijd groeien biggen dicht tot spare-ribs, karbonades en speklappen van 100 kilogram. Met afgevijlde tandjes, afgeknipte staarten en (in het geval van mannetjes) onverdoofd gecastreerd, worden ze in urendurende transporten in overvolle vrachtwagens naar ItaliŽ en Spanje gebracht.

http://www.varkensinnood.nl/


Peta

People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) Nederland is begonnen in 1993 als een internationaal filiaal van PETA Verenigde Staten en is een geregistreerde liefdadigheidsorganisatie.

PETA Verenigde Staten is opgericht in 1980 en is met meer dan ťťn miljoen honderdduizend (1.100.000) donateurs en aanhangers de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld

PETA Verenigde Staten en PETA Nederland houden zich bezig met het invoeren en beschermen van dierenrechten. De dieren kunnen evenals mensen lijden en willen ook hun eigen leven leiden; wij hebben daarom geen recht om dieren te gebruiken als voedsel, voor kleding, vermaak, in experimenten of om welke reden dan ook. PETA en haar internationale kantoren geven voorlichting aan beleidsmakers en publiek over dierenmishandeling en promoten het recht van alle dieren om met respect te worden behandeld.

http://www.peta.nl/


Comitť Anti Stierenvechten

Het Comitť Anti Stierenvechten (CAS) wil zo snel mogelijk een einde maken aan stierengevechten en dorpsfeesten (fiestas) waarbij stieren worden gemarteld en gedood.

Nog steeds worden er in Spanje, Portugal, Frankrijk en diverse Latijns-Amerikaanse landen tienduizenden stieren gedood tot vermaak van de mens.

http://www.stieren.net/


Bescherming van proefdieren

Op voorstel van Minister van Consumentenzaken, Volksgezondheid en Leefmilieu keurde de Ministerraad een ontwerp van koninklijk besluit goed in het kader van de bescherming van proefdieren.

Alternatieve methoden voor dierproeven maken het steeds vaker mogelijk het gebruik van proefdieren te vermijden. In dat kader gaf het Europees Centrum voor de Validering van Alternatieve Methoden (ECVAM) het groen licht voor drie alternatieve testmethoden in twee onderzoeksdomeinen, nl. enerzijds om het bijtend, invretend karakter op de huid (huidcorrosiviteit) te testen voor chemische stoffen, en anderzijds om de toxische reacties onder invloed van het licht na te gaan (fototoxiciteit).

Alternatieve methoden

Voor huidcorrosiviteitstesten werden totnogtoe de patchtests bij konijnen gebruikt, waarbij een deel van de konijnenhuid geschoren wordt en gedurende enkele uren bedekt wordt met de te onderzoeken chemische stof. Dat bijtend effect zal voortaan enkel kunnen onderzocht worden via twee alternatieve methoden zonder proefdieren: ťťn waarbij men gebruik maakt van rattenhuid en ťťn waarbij een model van de menselijke huid wordt gebruikt.

http://users.telenet.be/dierenrecht/proefdieren.htm


Stichting Zinloos geweld tegen Dieren

De stichting wil d.m.v een preventieve werking de mishandeling van dieren tegen gaan. Het is nimmer het doel van de stichting om een hetze richting een veroordeelde te ontketenen.

http://www.zinloosgewelddieren.nl/


Een andere kijk op vlees

VegetariŽrs hebben 40 procent minder kans op kanker dan mensen die vlees eten. Dat blijkt uit een rapport van Britse en Nieuwzeelandse onderzoekers die zesduizend vegetariŽrs en vijfduizend vleeseters en vrienden en verwanten onderzochten. VegetariŽrs blijken ook minder risico te lopen om te overlijden aan hartkwalen. Niet-vleeseters vertoonden opvallend lagere sterftecijfers dan vleeseters door de belangrijkste doodsoorzaken: hartkwalen als gevolg van vernauwing van de kransslagaders en kanker, aldus het rapport.

http://www.vlees.us/


Rood vlees wederom in opspraak

Zweedse onderzoekers hebben een relatie ontdekt tussen bewerkte vlees produkten zoals bacon, worstjes en gerookte ham en maagkanker. Al eerder zijn er relaties aangetoond tussen de inname van bewerkt rood vlees en darmkanker. In Amerika is al eens een relatie tussen barbecuen en prostaatkanker gelegd. Engelse onderzoekers van de Open University department of chemistry in Milton Keynes, UK komen nu naar buiten met hun bevindingen dat bij het verteren van rood vlees er bepaalde chemische stoffen vrijkomen die zich kunnen hechten aan het dna en daardoor mutaties kunnen veroorzaken wat weer tot darmkanker kan leiden.

http://www.news.com.au/dailytelegraph/story/
0,22049,19775807-5006007,00.html


Door het verhitten van voedsel ontstaan gevaarlijke verbindingen

Een koekenpan is niet wezenlijk anders dan een reageerbuis; als je de inhoud verhit, vinden er chemische processen plaats, en ontstaan er nieuwe verbindingen. Door ons voedsel te koken ontstaan er gevaarlijke verbindingen, met name in eiwitrijk voedsel. Dergelijke verbindingen kunnen kanker veroorzaken, het functioneren van je hersenen verstoren, wat ten koste kan gaan van je gemoedstoestand, je concentratievermogen en je slaap, en kunnen zelfs hersencellen vernietigen, wat je uiteindelijk dement kan maken.

http://www.brain-food.nl/verhitting.htm


De schande van Europa - Duitsland 60 jaar later

Af en toe hoor ik mensen zeggen dat ze in bepaalde landen nog een hoop van ons kunnen leren mbt mensenrechten en gelijke rechten voor de vrouw. Als je nog zo overtuigd bent dat Europa het zo goed voor elkaar heeft dan moet je maar eens kijken hoe wij als "beschaafde mensen" met proefdieren omgaan:

En dit soort praktijken kan gewoon wettelijk plaatsvinden in die fijne Europese democratie die de burger alleen maar extra rompslomp brengt en veel geld verslindt.

Een soort moderne concentratiekampen maar dan voor proefdieren.

Europa, schaam je, dat dit in 2006 nog altijd bestaat.

Als dit beschaving is dan is er echt iets goed mis...... ik denk dat ze daar in Brussel iets teveel aan die o zo gezonde aspartaam hebben gezeten !

Hoe kun je dit stoppen?

Schrijf je Europees parlementslid en verzoek hem of haar dringend steun te verlenen aan de oproep om het gebruik van primaten voor onderzoek binnen de Europese Unie te verbieden. Je kunt je Europees parlementslid online vinden op of door te bellen met 070 362 4941.

Meer info:


Mens - het echte beest......

Ik ben zelf (nog) geen vegetariŽr maar als ik dit soort ellende zie dan weet ik weer zeker dat het echte monster in de natuur de mens moet zijn. Als ik vlees eet dan
eet ik voornamelijk biologisch/wildernis vlees waarvan de dieren ieder geval nog een goed leven hebben gehad.

Als er een hel is dan graag wat vrijkaartjes voor het gajes in dit filmpje, hopelijk krijgen ze dan een koekje van eigen deeg.

http://www.savethesheep.com/


Chinezen martelen honden en katten

Af en toe denk je wel dat je erge vormen van dierenmishandeling hebt gezien maar dit slaat echt alles. Chinezen trekken zich weinig aan van mensenrechten maar het kan nog erger, te triest voor woorden en alleszeggend over waar mensen toe in staat zijn. In Canada worden zeehondjes gesloopt en in China huisdieren.

Dien een klacht in bij de vertegenwoordigsters in Nederland

Mme Xue Hanqin
Ambassatrice van de Volksrepubliek in Nederland
Willem Lodewijklaan 10
2517 JT The Hague
070 3551651 (fax)
chinaemb_nl@mfa.gov.cn

China’s gruwelijke handel in honden- en kattenbont

'De beste vriend van de mens' gedood voor zijn vacht? Nee, dit is niet alleen een nachtmerrie. PETA Duitsland heeft onlangs een undercover onderzoek uitgevoerd in de Chinese honden- en kattenbonthandel om je te tonen wat de industrie zo angstvallig probeert te verbergen. Zelfs onze meest ervaren onderzoekers waren hevig geshockeerd door wat ze daar aantroffen: miljoenen honden en katten in China worden bewusteloos geslagen, opgehangen, gewurgd en doodgebloed zodat hun vacht kan worden gebruikt voor bontranden en bontkragen. Dit bont wordt vaak opzettelijk onjuist gelabeld als zijnde bont van andere diersoorten en wordt geŽxporteerd naar bestemmingen over de hele wereld, inclusief Nederland en de rest van Europa, om daar te worden verkocht aan nietsvermoedende klanten. De einduitkomst is, omdat honden-en kattenbont zo vaak onjuist wordt gelabeld, dat wanneer je bont koopt het niet te achterhalen is wiens huid je draagt.

http://www.peta.nl/feat/chinesefurtrade.asp

Meer voorbeelden:


Schreeuw voor de stemlozen

http://communities.zeelandnet.nl/data/stemlozen/


Europees Parlement - actieplan voor dierenwelzijn

Het EP verwelkomt het communautaire actieplan voor dierenbescherming voor de periode 2006 - 2010. Het Parlement roept de Commissie en de lidstaten op om de dierenbescherming verder te ontwikkelen en hierbij ook de bescherming en het welzijn van gezelschapsdieren, dierentuin- en circusdieren en wilde dieren te betrekken. Het EP roept de Commissie op om zich er in heel Europa voor in te zetten dat biggen vanaf hun zevende levensdag onder verdoving worden gecastreerd. Verder vindt het EP dat de komende prioriteit moet worden gegeven aan de verbetering van het welzijn van melkkoeien, volwassen runderen, aquacultuurdieren, mestvarkens en kalkoenen. Het Parlement erkent dat hoge dierenwelzijnsnormen leiden tot extra kosten voor de boeren. Het EP is van mening dat specifieke maatregelen nodig zijn om te voorkomen dat de productie wordt verplaatst naar landen met lagere normen. Het Parlement roept de Commissie op in alle effectbeoordelingen rekening te houden met het aspect van de baanzekerheid.

Preventieve vaccinatie bij dierziektes
De leden roepen de Commissie op om bij de bestrijding van dierepidemieŽn meer rekening te houden met aspecten van dierenbescherming. Waar technisch mogelijk dient er meer ruimte te zijn voor het preventief inzetten van vaccinatie. De europarlementariŽrs roepen de Europese Commissie ertoe op zich er nog meer voor in te spannen dat de verdragen van de Wereldorganisatie voor diergezondheid worden aangepast, zodat er minder beperkingen zijn voor de handel in producten afkomstig van gevaccineerde dieren. Inentingen op regionaal niveau in noodgevallen verdienen de voorkeur boven het afmaken van grote aantallen gezonde dieren.

Humanere diertransporten
Het Parlement wijst op het feit dat de EU-regels inzake het vervoer van dieren in de praktijk vaak met voeten worden getreden, vooral de regels voor rustpauzes en voor de water- en voedselvoorziening aan de dieren. De EP-leden roepen de Raad en de Commissie daarom op de nodige maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de lidstaten vaker en beter controleren of de EU-regels wel worden nageleefd. Het EP wijst erop dat de Commissie uiterlijk in 2010 een verslag moet voorleggen aan het Parlement en de Raad over de minimale ruimte en de maximale reistijden voor dieren die vervoerd worden, vergezeld van passende wetgevende voorstellen.

Alternatieven voor dierproeven
Het EP roept de Commissie op zich op internationaal niveau, met name in de Wereldhandelsorganisatie, in te zetten voor ťťn en hetzelfde normatieve niveau voor dierenbescherming en dierproeven bij markttoelatingen. De Commissie zou moeten ijveren voor de wereldwijde erkenning van in Europa gevalideerde methoden van bescherming. Volgens het Parlement moet de ontwikkeling van methodes zonder dierproeven versneld worden en moet in iedere fase meer geld en personeel ter beschikking worden gesteld, om tot een zo spoedig mogelijke vervanging van dierproeven door alternatieve methodes te komen. Bovendien moet de Commissie de bepalingen verbeteren die zien op het gemeenschappelijk gebruik van gegevens over proeven met gewervelde dieren en op het voorkomen van het dupliceren van dierproeven.

De rol van consumenten
De Assemblee ziet ook een rol voor consumenten. Zij moeten geÔnformeerd worden en moeten bereid zijn hogere prijzen te betalen voor producten afkomstig van boerderijen met hogere dierenwelzijnsnormen. Het EP pleit voor invoering van een 'EU-etiket' dat de garantie biedt dat voldaan is aan een eenvoudige, voor alle in Europa verkochte producten verplichte standaard van dierenbescherming.

Concurrentiepositie

Het EP wijst er vervolgens op dat hogere dierenbeschermingsnormen in vele gevallen tot extra kosten leiden. In de vrije wereldhandel spelen aspecten van dierenbescherming tot nu toe slechts een ondergeschikte rol, wat tot 'dumping van dierenwelzijn' kan leiden, en daarmee tot nadelen voor de Europese producenten. Het Parlement stelt voor een instrument voor gekwalificeerde markttoegang te creŽren dat voorkomt dat de dierenwelzijnsnormen van de EU worden ondermijnd. Er zouden heffingen moeten worden opgelegd voor producten die niet voldoen aan de EU-normen.

Honden- en kattenbont
De leden verwelkomen het voorgestelde verbod op de invoer, uitvoer, verhandeling en verwerking van honden- en kattenbont. Het Parlement roept de Commissie op een totaalverbod op de invoer van 'producten van wreedheid' uit derde landen in te stellen, zoals bont van levend gevilde dieren, bont van fokkerijen die niet onder veterinaire controle staan en farmaceutische producten op basis van bedreigde soorten.

Het Parlement spreekt ten slotte haar bezorgdheid uit over het lijden van vechtdieren. Het EP roept de Europese Gemeenschap ertoe op om door middel van nationale of communautaire wetgeving - wat per geval het meest passend is - een einde te maken aan honden- en hanengevechten, en ervoor te zorgen dat degenen die daarbij betrokken zijn geen staats- of overheidssubsidie ontvangen voor hun activiteiten.

Bron: Europese commissie


 

 

Thema's

Het hoofdmenu
Nieuws
Mijn weblog
Zoek op onderwerp


100% Fruitreep
Acerola superbes
Acne
Adhd
Afname van mineralen
Afvallen
Afvallen 2
Allergie
Alzheimer - Dementie
Amalgaam
Antikanker dieet
Anti-oxydanten
Anti-oxydanten top20
Artritis
Artrose
Aspartaam
Astma
Autisme
Boeken gezondheid
Borstkanker
Borstvoeding
Broccoli
Candida
ChemicaliŽn
Cholesterol
Cholesterol mythe
Chlorella
Co-enzym Q10
Daglichtlampen
Darmkanker
Depressie
De ziekte ME
Dieet & afvallen
Doodmoe ?
Eczeem
Ei hoort er wel bij
Elektroallergie
E621 - Vetsin
Farmacie
Fatale vetten
Fluor
Fructose
Fructose intolerantie
Geharde oliŽn
Gehydrolyseerd eiwit
Gezond eten 1
Gezond eten 2
Gezonde vetten
Goede boeken
Goed voor hart/bloedvaten?
Groente Top 10
Griep
Griep - verkoudheid
Groene thee
GSM / DECT ellende
Hart
Hoge bloeddruk
Hooikoorts
Huidproblemen
Kanker
Keelontsteking

Kefir

Koffie & caffeÔne
Koolhydraten
Lichttherapie
LuteÔne
Magnetron
Melk sprookje
ME (CVS)
ME en CGT

Migraine
Multiple sclerose

Nachtwerk
Olijfolie
Olijfolie 2
Omega 3
Omega 3 werking
Omega 6
Ontstekingen/infecties
Onsterfelijkheid
Osteoporose
Overgewicht waarom?
Prostaatkanker
Roken
SC darm Dieet
Schijf van vijf
Selenium

Slaapproblemen
Smaak maakt dik ?
Soja gezond?
Spiritualiteit
Spirulina Zee alg
Statines
Statines II
Stevia
Stoelgang
Stress
Suiker = gif
Suikerziekte
Superalgen
Tarwegras
Tarwekiembrood

Tarwekiem olie
Tomaat
Transvetzuren
Umts problemen
Vermoeidheid
Vervuiling
Verzuring
Vetarm = slecht
Vitamine C
Vitamine C dossier
Vitamine D

Voeding bij kanker
Voedingscentrum
Voedingsindustrie
Waarom ziek?
Water = levenskracht
Zink
Zoet maar dodelijk
Zonlicht = noodzaak !
Zuurdesem
Zware metalen
Meer..... 


View My Stats