Darmvervuiling, klysmas, acne - gezonde voeding - het geheim om af te vallen en een betere weerstand te krijgen


logo.jpg (7231 bytes)

Google
Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

Terug naar het hoofdmenu


Darmvervuiling

Darmvervuiling is ongetwijfeld een groot probleem en oorzaak van veel kwaad.
Een groot percentage van de westerse bevolking heeft inderdaad met darmproblemen af te rekenen. De schuld hiervan is naast stress en gebrek aan lichaamsbeweging grotendeels te wijten aan ons westers voedingspatroon.

Het spijsverteringsstelsel produceert van nature slijm bij het innemen van bepaalde voedingsstoffen. Bij sommige van deze voedingsstoffen wordt zeer veel slijm aangemaakt, bijvoorbeeld bij zuivelproducten, vlees en eieren. Bij andere voedingsstoffen wordt bijna geen slijm aangemaakt, bijvoorbeeld bij rauwe groenten en fruit. Indien er teveel van deze slijmvormende voedingsstoffen wordt gegeten, wordt er een te grote hoeveelheid muco- proteÔnen geproduceerd.
Dit heeft zeer nadelige gevolgen voor het spijsverteringskanaal:

De maar half verteerde muco- proteÔnen blokkeren de lymfcirculatie in de darmvlokjes waardoor darmerosie optreedt.

Problemen door antibiotica

Bepaalde antibiotica vernietigen alle bacteriŽn, ook darmflora die deel uitmaken van ons natuurlijk afweersysteem.

Miljoenen ‘Commensalen’ (bacteriŽn waaraan het menselijk lichaam zich aangepast heeft, die op onze huid, in onze mond of het darmkanaal leven, ook wel bacteriŽle microflora) vervullen een nuttige taak. Ons lichaam past zich voortdurend aan door antistoffen tegen deze bacteriŽn te produceren. Zo maken deze bacteriŽn deel uit van ons verdedigingsmechanisme. In zekere zin beschermen ze ons tegen andere, mogelijk gevaarlijke bacteriŽn. Je kan het vergelijken met een parking : de ongevaarlijke bacteriŽn waaraan ons lichaam gewend is, hebben alle beschikbare plaatsen ingenomen waardoor er geen plaats meer is voor gevaarlijke nieuwkomers.

Klysma of darmspoeling

Colon Hydrotherapie is een verzamelnaam refererend naar allerlei verschillende therapieŽn als: Klysma, Darmspoeling, Enema, Colonema, Colonics enz., waarbij een een vloeistof door de anus in de dikke darm wordt gebracht om b.v. de stoelgang te bevorderen, de darm schoon te spoelen, de darm van een gezonde bacterie cultuur te voorzien of om Darm gerelateerde ziekten te genezen.

Bij het aflopen van het water uit de darm wordt op de eerste plaats de in de darm aanwezige faeces afgevoerd en in een verdere fase worden ook de korsten en de brokken die zich met de jaren hebben vastgezet losgeweekt en weggespoeld. Zelfs een sterk vervuilde darm die met geen enkel middel nog te reinigen is, kan op deze manier gereinigd worden.

Voor meer informatie over deze problemen en een mogelijke oplossing zie:

http://darmreiniging.dotnetwebsite.com/Default.aspx?tabid=63


Darmklachten - Boek

De epidemie van parasitaire infecties drs. Saskia van As

Veel mensen hebben last van hun buik. Buikklachten duiden vaak op een infectie met eencellige darmparasieten, protozoa. Nederlanders en Belgen komen vaker in aanraking met deze organismen dan zij vermoeden: meer dan 25% van hen is besmet. Bij kinderen en jongeren komen parasieten nog vaker voor. Infectie met darmparasieten vindt niet alleen tijdens vakanties in exotische landen plaats. Vaker nog gebeurt dit door contact met mensen in de werkomgeving, op school of gewoon thuis. Je kunt parasieten oplopen via het toilet, intiem contact of besmet voedsel.
De twee dikke-darmparasieten die het meest worden aangetroffen, zijn Dientamoeba fragilis en Blastocystis hominis.

Dientamoeba fragilis kan buikpijn, brijachtige ontlasting, vermoeidheid, huiduitslag, gewrichtsklachten en haaruitval veroorzaken. Bij een standaardonderzoek worden Dientamoeben zelden gevonden. Om deze parasieten op te sporen is een speciale fixatietest ontwikkeld. Deze test wordt nog onvoldoende gebruikt, daardoor is Dientamoeba vrij onbekend gebleven. De klachten die ze veroorzaken, worden regelmatig ten onrechte als psychisch geduid. Blastocystis hominis, die wťl via standaard parasitair onderzoek is te vinden, is een schimmelachtige cel die een opgezette buik en tal van andere klachten kan veroorzaken.

Het milieu van de darm bepaalt in hoge mate de schadelijkheid van de parasiet. De parasieten zijn dan ook – naast met reguliere medicijnen – aanvullend met plantaardige middelen en voeding te bestrijden. Er wordt in dit boek veel aandacht besteed aan het verband tussen darmklachten en het eenzijdige westerse dieet dat gekenmerkt wordt door een overconsumptie van zetmeelrijke producten. Omdat dit voedingspatroon een rol speelt in het ontstaan van schimmelinfecties (Candida), diabetes en overgewicht, zijn de uitgebreide voedingsadviezen ook waardevol voor mensen die daarmee te kampen hebben. De voedingssupplementen worden zeer overzichtelijk besproken. De juiste voeding werkt genezend, houdt de darmen en daardoor het hele lichaam gezond.

ISBN 907767103x


Verbetering van darmwerking door oligo-fructose en lijnzaad

Lynolax-ontbijt (verkrijgbaar bij reform- en natuurvoedingswinkels), waarin naast lijnzaad, havervlokken o.a. oligo-fructose aanwezig is. Het lijkt me een goed ontbijt omdat het de darmflora en de darmwerking tegelijkertijd aanpakt. Lijnzaad bevat unieke omega-3-vetzuren die een veelzijdige werking hebben. Dr. J. Budwig beval dit type ontbijt met lijnzaad en lijnzaadolie aan voor kankerpatiŽnten. Lijnzaad is een oeroud gewas met velerlei toepassingen. Ook in de natuurvoedingstherapie hoort lijnzaad en zeker de lijnzaadolie thuis.

[Bron: Natuurlijk welzijn]


 

 

Thema sites
Glycemische index
Plaatsnaam
Romantiek
Spijsvertering
Vindplaats
Winkelen
Zoekgids

 


View My Stats