darmreiniging en voeding


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Darmreiniging

Voedingsstoffen en Geestelijke indrukken/prikkels dienen letterlijk verteerd te worden door het Darmstelsel. Het darmstelsel is het eerste contact met de buitenwereld. Een zwaar vervuild darmsysteem geeft veel lichamelijke en psychische klachten. Het lichaam (en ook de geest) wil verteren, doch dit is door de vervuiling vaak niet mogelijk. Gevolg is dat het blijft zitten in het hele systeem. Ook darmprikkeling is een veel voorkomende klacht en oorzaak van voedingsintoleranties en allergieŽn. Veel bacteriŽn, parasieten en virussen komen als eerste in het maag/darmstelsel. Een darmreiniging op het moment van besmetting kan er voor zorgen dat in de meeste gevallen de ziekte voorbij gaat, zonder deze te hoeven doormaken.

Het effect van reiniging in een genezingsproces is erg belangrijk. Behalve dat toxines en verzuring worden afgevoerd, wordt de geest heel helder. Geestelijke blokkades worden afgevoerd en letterlijk verteerd.

Een allergie of voedselintolerantie is in de meeste gevallen oorzaak van een zwaar geprikkelde darm. Zodra de darm wordt behandeld, met in het begin een eliminatiedieet, een darmreiniging en afvoeren van belastingen via Bioresonantie is de allergie binnen een paar behandelingen onder controle en verdwijnt daarna heel langzaam het lichaam uit. Dit is wel afhankelijk van de herstelperiode van de darmen en het serieus opvolgen van het advies.

Intoxicatie is overal en bereikt op sommige niveaus alarmerende concentraties. Intoxicaties zijn niet onschuldig. Veel mensen onderschatten de vele vormen van intoxicatie en hebben niet geleerd om er op een veilige manier mee om te springen. Meestal wordt er zelfs nauwelijks rekening mee gehouden omdat deze ongeziene vergiftiging niet onmiddellijk slachtoffers maakt, of omdat het gezien wordt als een noodzakelijk of onvermijdelijk kwaad. Op een sluipende, ongezien wijze dringen toxische deeltjes in het lichaam en verstoren de lichaam- en orgaanfuncties. Sommige van deze stoffen hebben jaren nodig voor zij het lichaam verlaten. Zelfs al gaat het om miniem kleine dosissen, soms slechts uitgedrukt in enkel microgrammen, toch gaat het om een niet te onderschatten kwaad dat aan de basis van verzieking ligt.

Reinheid is de eerste stap naar een gezond leven. Enige accumulatie van welke soort ook binnen in ons, zal onze voortgang naar herstel vertragen. De natuurlijke eliminatiekanalen zijn de longen, de poriŽn van de huid, de nieren en de darm. Transpiratie is de actie van de zweetklieren van het naar buiten werken van toxines die schadelijk voor ons zijn als deze teruggehouden worden in het lichaam. De nieren scheiden de eindproducten van voedsel en lichaamstoffen via de lever uit. De darmen elimineren ook voedselafval en afvalstoffen in de vorm van gebruikte cellen en weefsels, die het resultaat zijn van onze fysieke en mentale activiteiten. Als deze afvalstoffen niet afgevoerd worden zou dit een rotting van eiwitstoffen teweegbrengen die zou resulteren in toxemie en/of acidose/verzuring. Het terughouden van zulke lichaamsafvalstoffen heeft een vernietigender effect op onze gezondheid dan algemeen verwacht wordt en de afvoer ervan is een van de eerste stappen naar zichtbare vooruitgang.

Waarom ontslakken - detoxen?
Door verkeerde leef- en eetgewoonten is het lichaam onvoldoende in staat om alle afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Wanneer teveel afvalstoffen in ons lichaam zijn opgeslagen kunnen hierdoor allerlei kwaaltjes ontstaan: men voelt zich minder fit en de huid ziet er ongezond uit. Op de lange duur kunnen door het ophopen van afvalstoffen ook chronische kwalen ontstaan.

Als er teveel zuurvormend voedsel gegeten wordt (voedsel dat zuur is nadat het is afgebroken) kunnen de darmen het voedsel niet goed verteren en de voedingsstoffen niet doorgeven. Erger nog: de binnenwand van de darm wordt bedekt met een slijmachtige laag, 'mucoide plak' genoemd, die tot doel heeft de darmwand tegen het niet-alkalische milieu te beschermen. Als er voortdurend zuurvormend voedsel wordt gegeten dan worden steeds meer lagen mucoide plak in de darmen aangemaakt.

De plak verhindert niet alleen de voedingsstoffen om de darmwand te bereiken, maar zorgt tevens voor het ontstaan van een milieu waarin zich gemakkelijk ongezonde bacteriŽn en parasieten kunnen ontwikkelen. Het spijsverteringssysteem wordt dan steeds giftiger en produceert minder voedingsstoffen. Het spijsverteringssysteem wordt daardoor een belemmering voor het naar behoren functioneren van de organen in het lichaam. Het lichaam verzwakt en als deze situatie in de loop der tijd verergert, zullen op den duur ziekten de overhand krijgen. 
Door verkeerde voedings- en leefgewoonten wordt ook de darmflora ernstig verstoord. Er ontwikkelt zich een flora die overheerst wordt door rottingsbacteriŽn. Hierdoor komen nog meer afvalstoffen in het lichaam en ook de voedingsstoffen uit de voeding worden minder goed opgenomen.

Voor onze algehele gezondheid is het daarom van groot belang om regelmatig de opgehoopte afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Met behulp van sapvasten geeft u de spijsverteringsorganen rust zodat het lichaam grondig gereinigd en de weerstand versterkt kan worden. Daarnaast is sapvasten in veel gevallen ook een middel ter bezinning en kan het dienen voor de behandeling van ziekten. Tegenwoordig wordt sapvasten vooral ook gebruikt om af te slanken.

Een overdosis gifstoffen kun u herkennen aan de volgende symptomen:

  Rood worden

  Hartkloppingen

  Snelle hart/polsslag

  Duizeligheid

  Flauwvallen

  Krampen

  Slapende ledematen

  Slapeloosheid

  Regelmatig hoofdpijn (ook migraine)

  Vermoeidheid en gebrek aan energie

  Diaree (acuut of chronisch)

  Huiduitslag

  Ongezonde huidskleur, doffe ogen en slap haar

  Verstopte holtes en neusverkoudheid

  Cellulitis en een opgeblazen gevoel

  Langzame spijsvertering en gevoeligheid voor darmproblemen zoals
     verstopping en prikkelbaar darmsyndroom

  Stemmingswisselingen, depressie en ongerustheid

  Verzwakt immuunsysteem

  Slechte doorbloeding van de huid en ledematen

  Ziekten aan hart- en bloedvaten (hoge bloeddruk en spataders)

  Rugpijnen

  Verminderd libido

  Astma en andere longaandoeningen

  Stofwisselingsziekten als reuma, artrose, vetzucht en suikerziekte

  Hormonale stoornissen

  Alcohol-, drugs- en medicamentenverslaving


Darmtraagheid maakt ziek
Er kan nog zo gezond gegeten worden, als de spijsvertering niet optimaal is, ontstaan er gezondheidsklachten en kan de buikomvang flink toenemen. Door te veel te eten, te laat en te gehaast en door te weinig te drinken raakt het spijsverteringsstelsel overbelast. Door deze stelselmatige overbelasting van de darmen raakt ons spijsverteringsstelsel vervuild met achtergebleven resten.

Darmtraagheid is het gevolg. De spijsvertering verloopt trager, de darmen raken geÔrriteerd en verslappen. De slappe darmen nemen meer ruimte in en dat is te zien aan de omvang van de buik. De vorm van de buik onthult of er sprake is van darmen die gevuld zijn met gassen of van darmen die gevuld zijn met onverteerde voedselresten. Omdat gas lichter is dan lucht, is er bij een gasbuik sprake van een bolling boven de navel. Voedselresten zijn zwaarder dan lucht en zakken naar beneden. De slappe drekbuik tekent zich vooral af onder de navel. Darmtraagheid bepaalt niet alleen de vorm van de buik maar de hele lichaamshouding. Doordat de darmen meer ruimte innemen zouden andere organen als eierstokken en blaas in het gedrang kunnen komen.

Onder darmtraagheid verstond met tot op heden alleen traagheid van de dikke darm die zich in de vorm van verstopping) obstipatie manifesteert. Pas toonde dr. Mayr aan dat ook de circa 5 meter lange dunne darm traag, ontoereikend of anderszins slecht kan functioneren. Omdat juist in de dunne darm de belangrijkste voedingsomzettingen plaatsvinden en omdat juist vanuit de dunne darm het hele organisme van voedingsstoffen wordt voorzien, heeft dunne darm traagheid nog aanmerkelijk meer gevolgen dan traagheid van de dikke darm alleen.

Met behulp van de diagnostiek na een gezondheidsmeting is het mogelijk om aan te tonen dat het merendeel van alle consumptiemensen chronisch verteringsletsel en in het bijzonder dunne darm traagheid heeft. Deze dunne darm traagheid kenmerkt zich door verslappende en oprekkende darmkanaaldelen evenals plaatselijke verkrampingen die vervolgens de doorvoer van de darminhoud vertragen.

Vaak blijft alles steken en ontstaan er samenklonteringen zoals bij files op autowegen voor overvolle grensovergangen. Als gevolg daarvan doen zich in de voor bederf zeer gevoelige spijsbrij die te lang in de chronisch gestuwde darmen blijft liggen, verschillen omzettingsprocessen voor die op hun beurt slijmvliesontstekingen, gasvorming, opgezette buik en winderigheid met zich meebrengen. De buik kan dan zo hard en gespannen als een trommel worden.

Jarenlange ervaring op het gebied van darmreiniging heeft mij veel geleerd. Zelfs bij mensen met een ogenschijnlijke gezonde stoelgang kan men een verstoorde darmfunctie aantreffen. Die ontstaat door een verharde aangekoekte laag over de gehele lengte van de dikke darm. Deze laag blijkt te bestaan uit de oude onverteerde en opgehoopte resten van de ontlasting.

Deze laag kan zo dik zijn dat er slechts een klein tunneltje vrij blijft voor het doorlaten van de zachtere stoelgang. Hierdoor wordt het opnemen van belangrijke voedingsstoffen bemoeilijkt. Ook kunnen de afvalstoffen vanuit de bloedbaan niet goed naar de darmen afgevoerd worden. Het een en ander hoopt zicht op, en gisting is het gevolg. Klachten die hiermee gepaard gaan kunnen variŽren van obstipatie tot diaree met de daarbij behorende onaangename reuk.

Bron: mulioszo CV praktjk voor natuurlijke geneeswijzen
http://www.mulioszo.eu/

 

 

 


 


View My Stats