logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Ziekte van Crohn dieet


De ziekte van Crohn is een darmontsteking. De medicijnen die de reguliere geneeskunst aanbiedt zijn rampzalig voor je darmflora en algehele afweer en zullen je toestand alleen maar verergeren.

Vooral Prednison is een beruchte! Dit is een corticosteroÔde die een ravage aanricht in je darmflora en bovendien na langdurig gebruik je huid steeds dunner maakt. Je gaat er ook van opzetten, vooral je ogen lijken uit je kas te willen springen.

Beter is het om via natuurlijke weg de strijd aan te gaan met deze ziekte. Je zult je dan wel aan het volgende dieet moeten houden:

- Geen suiker, dus geen suiker en suikerhoudende produkten (lees de etiketten!) en ook geen zoete vruchten of honing. Deze worden aan je lichaam aangeboden als directe suikers, waardoor het geen andere keus heeft dan dit op te slaan als vet. Kankercellen, virussen, schimmels, parasieten e.d. zijn gek op suiker en ze voeden zich ermee. Meer over de gevaren van suiker hier:

http://www.fonteine.com/suiker.html

- Wel zure en bittere vruchten, zoals citroen (tip: drink citroenwater = citroensap in water) meerdere keren per dag, vooral 's ochtends in plaats van koffie. Voorbeelden van bittere vruchten zijn grapefruit en granaatappel (wel de zure variant kopen in plaats van de zoete).

- Geen koffie. Thee met mate, zonder suiker of honing. Caffeine is ook een snelle suiker, net als alcohol en witmeel. Bovendien irriteert het de maagwand. Als je thee drinkt, drink dan groene thee (puur, zonder smaakjes en zonder suiker). Chinese en Vietnamese groene thee zijn de beste en een geweldig gezonde antioxidant. Zoethoutthee is ook goed, want zoethout heeft een gunstige uitwerking op het herstel van je darmen en slijmvliezen.

- Geen tarweprodukten. Crohn heeft vaak te maken met een glutenallergie. Tarwebrood is sowieso minder gezond vanwege de gluten. Eet liever brood gemaakt van andere volle granen zoals rogge, spelt, gerst, haver, etc. Kies voor zuurdesembrood, aangezien gistbrood gisting in je darmen kan veroorzaken en schimmel- en parasietvorming zoals candida kan bevorderen. Natuurvoedingswinkels hebben heerlijk desembrood. Bier en alle andere produkten die gist bevatten dus ook niet (lees de etiketten en let op 'gist' of  'gistextract'). Er is een test te koop waarmee je jezelf kunt testen op glutenintolerantie:

http://www.fonteine.com/glutenallergie_test.html

Lees meer over gluten hier:

http://www.fonteine.com/gluten_intolerantie.html

- Geen schimmels, zoals champignons, paddestoelen, Brie, blauwe kaas, etc. Deze werken candida in de hand.

- Geen kaas en melk. Ter bevordering van de darmflora wel rechtsdraaiende zure melkprodukten (Biogarde, Yomio, karnemelk, kwark, sommige yogurts e.d. - let op het etiket: ze moeten de acidofilus (ook wel geschreven als 'acidophilus') en/of bifidum (ook
bifudus of bifido genaamd) bacterie bevatten).

- Veel, heel veel groente (meer dan normaal), vooral groene bladgroente, maar ook broccoli, alle kolen, knoflook en ui. Wortel is een uitstekende bron van betacaroteen, wat weer helpt bij het herstellen van je darmen, lever en slijmvliezen. Eet zowel rauw als (kort) gekookt. Maak er een gewoonte van een salade per dag te eten gemaakt van bijv. wortel, rauwe spinazie of postelein, tauge of andere kiemen, alfalfa met vers geperst citroensap, olijfolie en/of kokosolie en tarwekiemolie.

- Geen vlees. Je moet je darmen sparen en vlees is te slecht verteerbaar en veroorzaakt rottingsprocessen in je darmen. Bovendien bevat vlees uit de bio-industrie antibiotica en groeihormonen, die weinig goeds doen voor je darmflora.

- Goede dierlijke vetten: behalve zure rechtsdraaiende melkprodukten ook roomboter en eieren.

- Kokosprodukten (zonder suiker). Kokos bevat twee heel gezonde zuren: caprylzuur en laurinezuur. Caprylzuur zorgt voor darmherstel en laurinezuur voor de algehele afweer.

- Geen transvetten. Dit zijn geharde plantaardige vetten die door de harding van onverzadigd nu verzadigd zijn geworden (let op de etiketten: als er 'geharde of gedeeltelijk geharde olieŽn/vetten' of 'gehydrogeneerde of gedeeltelijk gehydrogeneerde olieŽn/vetten' staat, is het foute boel). Deze vind je in frituurvet (dus geen gefrituurde produkten), chips, koekjes, margarine, halvarine, melkpoeder etc.). Transvetten veroorzaken vrije radicalen en moet je, net als suiker, absoluut vermijden, want ze zijn lichaamsvreemd!

- Gebruik extra vergine olijfolie (eerste koude persing). Naast kokosolie is olijfolie een van de weinige olieŽn die bestand is tegen hoge temperaturen. Olijfolie en kokosolie kunnen daarom koud en warm worden gebruikt. Andere olieŽn niet verhitten, aangezien je dan zowel transvetten als giftige verbrandingsprodukten krijgt.

- Wel vette vis (zalm, tonijn, makreel, paling, haring), maar niet uit blik vanwege de conservering door middel van suikers of conserveermiddelen. Eet liever vis dan vlees! Eet geen gekweekte vis omdat deze ook antibiotica en zelfs kleurstoffen toegediend krijgen. Wilde vis dus! Als je geen vis lust, slik dan visolie

- Geen kunstmatige zoet-, kleur-, geur- en smaakstoffen, dus ook gťťn zoetjes! Voedsel moet uit een keuken komen, niet uit een lab. Let op ingrediŽnten als aspartaam, sorbitol, sacharine, sacharose, sucrose, sucralose, Splenda, etc. Dan is er nog E621 (smaakversterker, monosodiumglutamaat, MSG, ve tsin). Verborgen bronnen van MSG: aroma, plantaardig vet, gistextract en andere vage omschrijvingen. Deze stoffen vermijden, want ze zijn kankerverwekkend en veroorzaken allergieŽn. Als je Sportlife en andere suikervrije kauwgum kauwt, zitten er geheid een of meerdere van deze stoffen in. Verder in vrijwel alle suikervrije, 'light' en 'diet' produkten, zowel dranken als voedsel en snelle maaltijden voor in de magnetron.

- Gebruik geen magnetron! De gevaren van microgolven zijn al sinds de tweede wereldoorlog bekend. Onder de miscroscoop zijn gezwollen, gescheurde en zelfs
ontplofte cellen zichtbaar.

- Gebruik alleen zeezout, maar wel met mate. Gewoon tafelzout bevat antiklontermiddel en andere chemische rommel.

- Al deze produkten bij voorkeur van biologische of biologisch-dynamische teelt (natuurvoedingswinkels) om te voorkomen dat je kankerverwekkende bestrijdingsmiddelen of bestraald voedsel eet.

- Niet vergeten om regelmatig te bewegen. Je lichaam is gemaakt om te bewegen, niet om stil te zitten.

Supplementen die je moet nemen tijdens je dieet:

- Probiotica om de darmflora weer op orde te krijgen . Priobiotica van het merk Orthica zijn het krachtigst en bevatten alle essentiele stammen. Los 1 zakje in lauw (bron)water op en drink na 15 minuten op, per dag 1 keer 's ochtends en 1 keer 's avonds voor het slapengaan.
- calcium, magnesium, zink en vitamine D in ťťn van het merk NOW.
- selenium.
- mariadistel, in capsules en als thee.
- zoethout, als eetbare stokjes, als thee (erg lekker met verse gember!) en als capsules.
- paardebloemwortel (als thee erg vies maar heilzaam, anders als supplement slikken).
- cat's claw, in capsules en als thee.
- artisjokthee (te krijgen bij toko's).
- alfa liponzuur (wel duur, maar zeer goed).
- vitamine B-complex B100 (zeker in combinatie met liponzuur, wat vitamine B opgebruikt).
- vitamine C (het goedkoopst te verkrijgen als puur ascorbinezuur).
- reishi (is een zeer heilzame paddestoel, te verkrijgen als thee of capsules bij toko's).

Je zult in het begin een terugslag krijgen (verergering van de klachten). Hoe gek het ook klinkt, dit is een natuurlijke reactie van je lichaam omdat nu je gifstoffen worden afgevoerd. Deze komen gedurende dat proces ook in je bloed en veroorzaken toxische en allergische reakties. Hier moet je even doorheen en dit zeker niet met pilletjes en poedertjes onderdrukken. Het wordt helaas eerst slechter voordat het beter wordt, dus hou vol. Succes!

Mike Donkers


 

 

Thema's

Het hoofdmenu
Nieuws
Mijn weblog
Zoek op onderwerp


100% Fruitreep
Acerola superbes
Acne
Adhd
Afname van mineralen
Afvallen
Afvallen 2
Allergie
Alzheimer - Dementie
Amalgaam
Antikanker dieet
Anti-oxydanten
Anti-oxydanten top20
Artritis
Artrose
Aspartaam
Astma
Autisme
Boeken gezondheid
Borstkanker
Borstvoeding
Broccoli
Candida
ChemicaliŽn
Cholesterol
Cholesterol mythe
Chlorella
Co-enzym Q10
Daglichtlampen
Darmkanker
Depressie
De ziekte ME
Dieet & afvallen
Doodmoe ?
Eczeem
Ei hoort er wel bij
Elektroallergie
E621 - Vetsin
Farmacie
Fatale vetten
Fluor
Fructose
Fructose intolerantie
Geharde oliŽn
Gehydrolyseerd eiwit
Gezond eten 1
Gezond eten 2
Gezonde vetten
Goede boeken
Goed voor hart/bloedvaten?
Groente Top 10
Griep
Griep - verkoudheid
Groene thee
GSM / DECT ellende
Hart
Hoge bloeddruk
Hooikoorts
Huidproblemen
Kanker
Keelontsteking

Kefir

Koffie & caffeÔne
Koolhydraten
Lichttherapie
LuteÔne
Magnetron
Melk sprookje
ME (CVS)
ME en CGT

Migraine
Multiple sclerose

Nachtwerk
Olijfolie
Olijfolie 2
Omega 3
Omega 3 werking
Omega 6
Ontstekingen/infecties
Onsterfelijkheid
Osteoporose
Overgewicht waarom?
Prostaatkanker
Roken
SC darm Dieet
Schijf van vijf
Selenium

Slaapproblemen
Smaak maakt dik ?
Soja gezond?
Spiritualiteit
Spirulina Zee alg
Statines
Statines II
Stevia
Stoelgang
Stress
Suiker = gif
Suikerziekte
Superalgen
Tarwegras
Tarwekiembrood

Tarwekiem olie
Tomaat
Transvetzuren
Umts problemen
Vermoeidheid
Vervuiling
Verzuring
Vetarm = slecht
Vitamine C
Vitamine C dossier
Vitamine D

Voeding bij kanker
Voedingscentrum
Voedingsindustrie
Waarom ziek?
Water = levenskracht
Zink
Zoet maar dodelijk
Zonlicht = noodzaak !
Zuurdesem
Zware metalen
Meer..... 


View My Stats