Codex Alimentarius en voeding


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Codex Alimentarius


Codex Alimentarius

Hi Ron,

Misschien een interessant interview om naar te luisteren. Het is een man van een voedingsorganisatie die de vergaderingen van de Codex Alimentarius bijwoont. Hij kon precies vertellen hoe ze beslissingen nemen en of het systeem in December ingaat of niet. Het schijnt dus een proces te zijn die ongoing is. Je krijgt dus precies te horen hoe het werkt.

http://www.redicecreations.com/radio/2009/03mar/RICR-090315.php

Je kunt dan de mp3 downloaden.

Salomon


Video - Alliance for Natural Health

The Alliance for Natural Health is a not-for-profit organisation representing a rapidly growing alliance of consumers, medical doctors, alternative health practitioners, health food companies, sustainable farming and other interests committed to developing a new, sustainable paradigm in healthcare that is fully compatible with nature, the human body and other biological systems.

http://www.anhcampaign.org/

Tip: Leendert


Wat is gaande mbt de komende CODEX wetgeving

Ik vertrouw die hele CODEX wetgeving voor geen meter gezien de ontwikkelingen die er zijn geweest in oa Canada en Nieuw Zeeland. In Canada is er de C-51 wet, die gaat er voor zorgen dat zo'n 70% van de supplementen gaat verdwijnen. In zo'n situatie is er maar 1 grote winnaar, big pharma. De EU pakt stukje voor beetje onze keuzevrijheden af zodat we uiteindelijk overblijven met eenheidsworsten. Waar eenzijdigheid toe kan leiden kunnen we volop in de praktijk zien. We worden steeds afhankelijker van een kleine groep mensen die alles bepaalt en misbruik maakt van dat monopolie.

Wil je de CODEX ontwikkelingen binnen de EU volgen kijk dan op:
http://ec.europa.eu/food/fs/ifsi/eupositions/cac/archives/cac_archives_en.html

 

EU eerlijk over feiten? Of burger dom houden ?
Lees dan maar eens dit stukje van klokkenluider binnen de EU
http://www.paulvanbuitenen.nl/?pag=7&cid=57


De Codex Alimentarius, de Europese voedselwetgeving

De afgelopen tijd zijn er in onze mailbox vele verontruste mails langs gekomen van mensen die niet weten wat hen boven het hoofd hangt, als het gaat over een aantal elementen van de Europese en/of Nederlandse voedselwetgeving die gaat komen en die aangestuurd gaat worden door de Codex Alimentarius. Op de site van het ministerie van LNV wordt in de FAQs de Codex als een niet verbindende richtlijn voorgesteld. De werkelijkheid is echter een andere: door het in 1994 ook door Nederland hebben ondertekend van het WTO verdrag worden de normen wel degelijk bindend. Zie ook de uitspraak van Wim van Eck namens de Codex Alimentarius Commissie op de TROS site nav het TV-programma Radar op 19 mei 2008..over dit onderwerp: ‘’ Bij het tot stand komen van de WTO in 1994 zijn normen van Codex in internationale verdragen erkend (evenals de normen van internationale zusterorganisaties die belast zijn met normen voor plant- en diergezondheid. Daardoor is het belang van Codex toegenomen. Normen van Codex zijn vrijwillig maar via de hiervoor genoemde verdragen zijn zij de facto bindend.’’

http://www.mensenspirit.nl/Artikel.o3?newsitem=28


Voedingssupplementen en Europese wetgeving. ANH houdt Europese autoriteiten scherp in de gaten

Na de inwerkingtreding van de Europese wetgeving ten aanzien van voedingssupplementen op 1 augustus 2005, laten de procedures van de Europese Commissie en van de EFSA (Europese Voedselveiligheid Autoriteit) zeer te wensen
over. Dat vindt de Alliance for Natural Health (ANH).1 De ANH is ontevreden over de uitvoering, ondanks uitgebreide correspondentie met de relevante autoriteiten op alle mogelijke aspecten van de procedure en alle gestelde tijdlijnen.

http://www.orthoeurope.com/nl/institute_actualiteit.php?id=36


Het komende verbod op vitamines, mineralen en natuurlijke producten

Canada staat op het punt een nieuwe wet aan te nemen. Het op 8 april 2008 ingediende voorstel nummer C-51 legt, net als de Codex Alimentarius, het gebruik van natuurlijke producten aan banden. Door middel van een semantische truc - door het woord “drug” te verwisselen met “therapeutisch product” - geeft deze wet de Canadese regering een brede armslag om de verkoop van kruiden, vitamines en supplement aan banden te leggen. Door dit woordspel valt alles wat “therapeutisch” is automatisch onder de FDA. Hierdoor vallen mineraalwater, bosbessen, paardebloemen, eigenlijk alles wat een plantaardige basis heeft onder deze wet.

Tip: Rob Hundscheidt

http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1953

 

Canada's C-51 Law May Outlaw 60% of Natural Health Products; Big Pharma Pushing to Criminalize Supplements

A new law being pushed in Canada by Big Pharma seeks to outlaw up to 60 percent of natural health products currently sold in Canada, even while criminalizing parents who give herbs or supplements to their children. The law, known as C-51, was introduced by the Canadian Minister of Health on April 8th, 2008, and it proposes sweeping changes to Canada's Food and Drugs Act that could have devastating consequences on the health products industry.

http://www.naturalnews.com/023121.html


Reaktie van een lezer naar aanleiding van uitzending bij Radar:

Mooi dat Tros Radar hier aandacht aan besteed, ik ben benieuwd naar de inhoud van de uitzending, daar dit onderwerp veel gecompliceerder is en veel, heel veel onderzoekswerk vergt. Het kan niet los gezien worden van de geplande 'World Food Authority" Robin de Ruiter heeft in de wegbereiders van de antichrist hoofdstuk 6 bladzijde 41 al eens geschreven hoe multinationals (Monsanto, DuPont, Novartis, Unilever, etc.) de markt dicteren en vraag en aanbod bepalen.

Laat mensen maar eens googelen op voedsel en bijvoorbeeld de farmaceut Novartis. Vanwege de nauwe band farmaceut en voedsel haalde ik 5 mei j.l. de Codex Alimentarius hier ook aan in de farmaceutische discussie deel 2. In september 2007 heb ik er aandacht aan besteed i.v.m. toevoegingen c.q. voedselsupplementen, zie:

http://www.prikpagina.nl/read.php?f=2352&i=1928&t=1928

Overigens heeft het ministerie van landbouw hier ook vragen over beantwoordt, in onderstaande link staat hoe ik hier persoonlijk over denk en mijn onderbouwing daarvoor. In het kort komt het er ook op neer dat dit onderwerp veel verder reikt dan even tussen de bedrijven door meegenomen kan worden. Voor de link, zie:

http://www.prikpagina.nl/read.php?f=2352&i=2882&t=2882

Zo staat in "Met de wetenschap als excuus, De rol van psychiaters, anthropologen en genetici in Nazi-Duitsland" van hoogleraar in de genetica aan de Universiteit van Keulen Benno MŁller-Hill op bladzijde 31 te lezen dat het Instituut voor Celfysiologie in het voormalig Kaiser Wilhelm Instituut (nu Max Planck Instituut) dat het met geld van de Rockefeller-stichting gebouwd, ingericht en gedeeltelijk in stand gehouden is.

Waarmee ik met dat laatste alleen maar aan wil geven dat de ontwikkelingen van het ťťn en ander zich over een enorme tijd uitstrekken, en niet eventjes snel te onderzoeken, laat staan te bevatten zijn. Dat bedrijven willen verkopen is niets mis mee, zolang het de mens dient, de grote vraag is waar ligt die grens en waar wordt die overschreden, en wordt de mens nog wel gedient met zoveel verschillende belangen in dezelfde handen

Groetjes v Hyperactief

 

Op dringend- en herhaald verzoek nog ťťn keer aandacht aan de Codex Alimentarius.

Waarom is het belangrijk dit stuk te lezen ?

.... omdat het jouw gezondheid- en vrijheid van keuze betreft.

Als de Codex Alimentarius in december 2009 wordt ingevoerd worden de meeste vitamines en mineralen, kruidenpreparaten en biologische landbouwproducten verboden en illegaal. Als je er in handelt ben je net zo strafbaar als wanneer je in heroÔne handelt. In BelgiŽ zijn de eerste leveranciers van kruidenvoeding al aangepakt !

Het is niet de ver van mijn bed show en ook niet later als je oud en grijs bent, maar volgend jaar (2009) is het gebeurd. Tenzij ..... wij nu actie nemen !!!

De site waarop handtekeningen actie gevoerd wordt: http://www.eliant.eu/new/lang/en/?p=4

Alles wat hieronder staat is onderbouwd en is bewezen, deze feiten kun je onder andere vinden op www.healthfreedomUSA.org

De informatie hieronder komt uit een voordracht van Dr. Rima E. Laibow, MD de 2005 conferentie van de National Association of Nutrition Professionals. (Nationale vereniging van voedsel deskundigen). De voordracht is als video te vinden op het internet, maar ik hoor van mensen dat ze het te vermoeiend en moeilijk vinden dus hierbij de kern van het verhaal. Hoor jij ook steeds dat er iets aan de hand is met de Codex Alimentarius maar denk je dat het zo’n vaart niet zal lopen of dat MEN dat wel niet zal laten gebeuren ? Lees dan door.

Lezing van Dr. Rima E. Laibow

Zij zegt in haar lezing :

En laat me u verzekeren dat niets van wat ik u vertel overdreven is, geÔnterpelleerd is of is ingebeeld. Alles wat ik u ga vertellen is onderbouwd en veel van de onderbouwing staat op mijn website www.HealtFreedomUSA.org . In haar lezing definieert ze het gevaar en legt ze alles duidelijk uit zodat je begrijpt wat er aan de hand is.

Hoe ontstond de Codex ?

Na de tweede wereldoorlog werden de Neurenberger processen gehouden waarin mensen die misdaden tegen de mensheid hadden begaan door de wereld terecht werden gesteld in een rechtbank die door de USA en Groot-BrittanniŽ werden geleid. En ze werden veroordeeld tot gevangenisstraffen als ze schuldig werden bevonden aan misdaden tegen de mensheid. Een van de mensen die schuldig werden bevonden aan misdaden tegen de mensheid was de president-directeur van een enorme industriŽle kolos die I.G. Farben heette. I.G. Farben produceerde het gas dat gebruikt werd in de gaskamers, Zyklon B. Ze produceerden het staal voor de dodenkampen en de spoorwegen. Ze produceerden munitie, chemische stoffen, allerlei soorten producten, ze produceerden farmaceutische producten. Het was een immens groot bedrijf, een megaliet.

Ze veroordeelden 24 I.G.Farben commissarissen en leidinggevenden op basis van massamoord slavernij en andere misdaden tegen de mensheid. Verbazingwekkend echter waren ze tegen 1951 allemaal al weer op vrije voeten gesteld en gingen verder met het adviseren van Duitse bedrijven. De Neurenberg tribunalen hief I.G. Farben op en bracht de activiteiten onder in Bayer, Hoechts en BASF. Fritz der Meer, de senior manager van I.G. Farben die in 1943 was veroordeeld voor misdaden tegen de mensheid in Neurenberg op 29 juli 1948. Hoewel hij samenwerkte met de SS en meewerkte aan de
zogenaamde "EndlŲsung" werd hij veroordeeld tot slechts 6 jaar in een gevangenis voor oorlogsmisdadigers.

De presidentdirecteur van I.G. Farben, werd veroordeeld voor misdaden tegen de mensheid. Hij is een creatief figuur. Hij was verantwoordelijk voor de slogan die mensen zagen als ze Auschwitz binnen gingen meestal voor de laatste keer: "Arbeit macht Frei." Hij zat in de gevangenis en hij bedacht nieuwe manieren om de wereldmacht te krijgen. “Wel dat werkte niet, wat zouden we nog meer kunnen doen. Ik weet het. VOEDSEL !! Hij die de macht heeft over het voedsel heeft de macht over de wereld.”

Wat is het doel van de Codex ?

Toen Fritz der Meer uit de gevangenis kwam ging hij naar zijn vrienden bij de Verenigde Naties en zei: “Ik heb een fantastisch idee voor jullie”. Als we de macht over het voedsel wereldwijd overnemen hebben we wereldwijd macht. Zijn vrienden bij de Verenigde Naties zeiden: “Geweldig idee”. Dus creŽerden ze een handelscomitť. Let op de twee belangrijke woorden Handel en comitť (Trade Commisssion) en ze noemden het Codex Alimentarius comitť. Het is geen comitť voor de publieke gezondheid en het is geen comitť voor de bescherming van de consument, het is een handelscomitť.

En waar gaat handel ook al weer over ? Juist, het gaat over Geld.

Handel gaat over winst maken. Dus spraken ze in 1962 af: “We gaan werken naar een totale wereldwijde implementatie van Codex Alimentarius op 31 december 2009.” Dus lange termijn.

De geschiedenis van Codex van voor het jaar 1962.

Het Oostenrijks-Hongaarse rijk zei: Wij hebben regels nodig waarmee de rechtbanken recht kunnen spreken over zaken die voedsel aangaan. Dus willen we regels en wetten die de rechtbanken kunnen handhaven zodat ze hun zin krijgen. Dat werd de Codex Alimentarius genoemd en hij werd geÔmplementeerd rond 1893 en duurde tot het eind van het Oostenrijks-Hongaars rijk, het begin van de eerste wereldoorlog. Dus het idee bestond in de Germaanse cultuur. We hebben regels nodig, veel regels. Regels voor alles wat met voedsel te maken heeft. Dus het was een beetje een natuurlijke gedachtegang van de hiervoor genoemde Duitse industrieel om te denken we gaan gewoon terug naar de goeie ouwe tijd van de Codex Alimentarius, zoals in het Oostenrijks-Hongaarse rijk.

Hoe organiseerden ze het ?

Ze begonnen hun regels en richtlijnen te promoten en op dat moment waren de richtlijnen vrijwillig. En ze richten een aantal comitťs op:

comitťs voor o.a. vissen en visserij
oliŽn en vetten
groenten en fruit
aardnoten
voeding en voedingsmiddelen
voor speciaal dieetgebruik etc.

Er zijn momenteel ongeveer 27 codex commissies en er zijn regionale organisaties, er zijn taakgroepen etc.etc. Het is een gigantisch bureaucratisch monster, het is immens groot. Codex heeft meer dan 4000 standaarden, richtlijnen en wetten geproduceerd. Over alles wat je maar legaal in je mond kan stoppen met uitzondering van farmaceutische producten, die vallen niet onder de codex. (Dit is belangrijk!) Codex standaarden hebben vooralsnog geen enkele wettelijke waarde. Dus wie maakt er zich druk om? Ze zijn alleen maar standaarden. We praten hier over een organisatie die regelgeving maakt en die door de voedsel industrie wordt gedomineerd. Maar het gevaar is er wel degelijk. Lees even verder. De Codex heeft een handelsdoel maar is heel slim opgezet waardoor het lijkt of het om gezondheid gaat. De Codex Alimentarius valt onder de Wereld Gezondheids Organisatie WHO en de Food and Agricultural Organisation FAO. Zij stoppen fondsen in de codex en ze organiseren het op verzoek van de Verenigde Naties. Je kunt ze beschouwen als de vader en moeder van de Codex Alimentarius.

En dat is interessant want zij gaan wereldwijd over gezondheid en voedsel, niet over handel. Het blijken Conflicterende belangen te zijn met de handelsbelangen waar de Codex op is gebaseerd en daar kom ik nog op terug. De Codex begon regels en richtlijnen te propageren en de manier waarop dat gebeurt is als volgt:

De 27 comitťs stellen regels, richtlijnen en /of standaarden op en ze zorgen dat die terecht komen in stap 8, de laatste stap in hun organisatorische proces en dan wordt het voor gelegd aan de Codex Alimentarius comitť ter ratificatie.(goedkeuring) Zoals de richtlijn voor vitamines en mineralen die voorgelegd werd op 4 juli 2005. Hij werd geratificeerd, aangenomen op basis van consensus en hij is nu ondanks de propaganda die je er over zult horen wanneer je er over hoort in de media, verplicht voor iedere lidstaat van de WTO, de wereldhandelsorganisatie.

Wat hebben zij er in godsnaam mee te maken? Het antwoord is: Alles!

“De WTO accepteerde codex bij haar oprichting in 1994.

Zij zeiden: “Hoe gaan we in godsnaam geschillen over voedsel oplossen als we geen wetgeving hebben? “ O, we accepteren de regels van de Codex Alimentarius en alle leden van de WTO wereldwijd zullen harmoniseren met onze standaarden, met de codex standaarden. Dus iedereen wordt veronderstelt te harmoniseren met de Codex Alimentarius.

NU KOMT IE !

Wanneer twee landen in het WTO dispute regulation proces terecht komen, het proces waarin recht wordt gesproken als er een handelsconclict is, en een van de twee is Codex-compliant, oftewel heeft deze als standaard ingevoerd en de ander is niet-Codex-compliant, dan wint automatisch het land dat Codex-compliant is ongeacht de merites van de zaak. Mensen gebruiken het Codex-compliant zijn als een wapen in een veel groter gevecht. Dus ieder land in de wereld spoedt zich om Codex-compliant te worden want ze kunnen het zich niet veroorloven om buitgesloten te worden van de wereldhandel !

De vraag is: Hoe kunnen we nu codex-compliant worden als er wetten zijn die de consument beschermen? Je moet echter wel goed in de gaten houden dat de codex niet het welzijn van de consument voor ogen heeft.

Het dient de 5 groten:
- Big Pharma ( Farmaceutische giganten)
- Big Chema (Chemische giganten)
- Big Biotechna (Biotechnologie giganten)
- Big Agribiz (Agricultuur giganten)
- Big Medica (Medische industrie)

De codex is helemaal niet ten behoeve van jou en mij, de individuele consument. Dus voor we verder gaan met praten over wat er moet gebeuren moeten we eerst bespreken wat codex doet.

Wat doet de codex ?

Waarschijnlijk weten jullie allemaal dat er 4 juli een vitamine en mineralen richtlijn is geratificeerd. Wat je misschien niet weet is dat hoewel er gezegd wordt dat de Codex richtlijnen vrijwillig zijn, dat een leugen is. Ze zijn verplicht maar ze zijn pas helemaal verplicht op 31 december 2009. Ze zijn nu een beetje verplicht. Waarom vind ik, dDr. Rima E. Laibow, Codex belangrijk genoeg om mijn praktijk te sluiten en het stoppen met het behandelen van patiŽnten uit de hele wereld? Een vak waar ik van houd, wat me voldoening gaf en een inkomen?

Waarom ben ik zo bezorgd ?

Laten we eerst praten over de vitaminen en mineralen richtlijnen.

In 1994 werd DSHEA (Dietary Supplements, Health and Education act.) aangenomen in de USA. Daarin wordt bepaald dat nutriŽnten en kruiden geclassificeerd zijn als voedsel. Omdat het voedsel is kun je er geen maximaal toelaatbare dosis voor aangeven, je kunt geen maximale hoeveelheid aangeven voor sla, lam, spinazie etc. En vergelijkbaar kun je geen maximale dosis aangeven voor vitamine C, echinacea, ginkgo biloba of vitamine D.

En toegang tot voedsel is vrijgegeven voor ons, wij mogen alle levensmiddelen gebruiken die we willen. Onder common-law is alles wat niet verboden is toegestaan.

Onder napoleontische code wetten is alles wat niet toegestaan is verboden. Dit noemt men een Positieve lijst.

De Codex is zo’n napoleontische code wet.

Wat betekent het voor vitamines en mineralen?

In 1994 passeerde het congres in the USA DSHEA. NutriŽnten zijn voeding en we kunnen er zo veel van hebben als we willen, dat bepalen we zelf en gaat niemand anders aan.

In 1994 verklaarde Codex echter dat nutriŽnten (vitamines mineralen etc) behoren tot de toxines. Ze zijn volgens Codex giftig en gevaarlijk. Omdat ze giftig zijn moeten we er tegen beschermd worden. Hoe bescherm je iemand tegen gifstoffen? Daarvoor gebruik je de toxicologie. Je gebruikt een wetenschap die “ Risk Assesment” ( risicobepaling) heet.

Een korte cursus risicobepaling /risk assesment

Stap 1
Eerst neem je de stof die giftig is en je voert die aan dieren en je bepaalt zo de dosis die nodig is om 50 % te doden. Dat heet de LD50. Je extrapoleert daaruit de dosis die voor mensen dodelijk is.

Stap 2
Dan ga je naar de andere kant en begin je heel kleine hoeveelheden te voeren aan labdieren en je stelt zo de hoogst mogelijke dosis vast waarbij er nog geen aantoonbare invloed op de dieren is. Die hoeveelheid, die dus geen aantoonbare invloed heeft, die deel je door honderd. Zo doen ze dat bij Risk Assesment. En nu heb je dus de veiligheidsmarge. Je hebt nu 1/100 ste van de dosis die kan worden
gegeven zonder dat er een aantoonbare invloed is.

Codex geldt voor alle nutriŽnten, en wordt niet alleen beperkt tot die nutriŽnten die op de positieve lijst staan. We verwachten bovendien dat het er maar 18 zullen zijn en daaronder vallen niet:
- CO enzyme Q10,
- glucosamine,
- chondoitrine etc.

Wat er wel op staat is fluoride, wat voor zo ver mij bekend geen enkele gunstige biologische voordelen heeft maar het maakt mensen wel gehoorzaam. Fluoride werd eerst gebruikt in de Gulag Archipel want er was bekend dat het gevangenen gezeglijk maakte en dat je alles met ze kon doen wat je maar wilde. Ze waren gemakkelijk te managen.

Je mag dus alleen die nutriŽnten gebruiken die op de lijst staan. Dus je hebt nog maar 18 nutriŽnten die zijn toegestaan. Van die 18 mag je slechts minuscuul kleine doses gebruiken waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze te laag zijn om effect te hebben op enig menselijk wezen.

De VS

In de VSA heeft men nog een probleem om de codex er door te krijgen want daar is DSHEA en dat moeten ze kwijt zien te raken anders kunnen ze niet met de Codex harmoniseren. Dus liggen er nu 5 wetsvoorstellen om DSHEA af te schaffen want dan kunnen ze hun gang gaan met codex, harmoniseren met de vitamine en mineralen richtlijnen van codex.

We kunnen dus een ochtend wakker worden en er achter komen dat nutriŽnten die een hoog potentieel hebben, die therapeutisch effectief zijn en die aangetoond klinisch significante resultaten geven plotsklaps illegaal zijn, net zoals heroÔne nu illegaal is. Dus niet beschikbaar met een recept, maar echt illegaal !!! Wanneer deze nutriŽnten enig effect hebben op het menselijk lichaam zijn ze illegaal.

Wat betekent het voor bijvoorbeeld Melkproducten ?

Zover gaat het alleen nog over de richtlijnen voor vitamines en mineralen. Laten we het eens hebben over melk Er bestaan recombinant runder groei hormonen. Op dit moment kunnen we melk kiezen met die hormonen en melk zonder. Boter met en boter zonder.

Niet onder de Codex, want onder Codex moet elke melkkoe wereldwijd verplicht behandeld worden met Monsanto’s rundergroeihormonen.

“ Codex verplicht het gebruik van Monsanto’s recombinante bovine groei hormoon.”

Verder:

Ieder dier dat op de wereld gebruikt wordt voor consumptie, of het nu hoeven, veren of vinnen heeft, ieder dier moet met antibiotica worden behandeld en moet behandeld worden met exogene groeihormonen.

“Codex verplicht dat alle dieren behandeld worden met anti-biotica en groei hormonen.”

Codex bepaald dat al het voedsel bestraald moet worden tenzij het lokaal en rauw wordt gegeten. Ook Biologische producten vallen hieronder.

“Codex verplicht dat al het voedsel bestraald is”

Gevaarlijke industriŽle chemicaliŽn Codex stelt verder grenzen aan de gevaarlijke industriŽle chemicaliŽn die in voedsel mogen zitten.

En die grenzen zijn juist weer ongelooflijk hoog. Ga naar Codex Alimentarius, Google even en kijk naar de toxines en de toelaatbare niveaus die er voor staan. Deze zijn schrikbarend hoog. De namen van de chemicaliŽn die zijn toegestaan en de hoeveelheden die zijn toegestaan zijn angstaanjagend.

In 2001 kwamen 167 landen waaronder de Verenigde Staten samen en ze zeiden er zijn 12 werkelijk heel erg gevaarlijke chemicaliŽn. Ze heten POP’s, Persistant Organic Pollutants. Er zijn er nog veel meer maar er zijn er 12 die zo slecht zijn dat iedereen het erover eens was dat ze wereldwijd in de ban moesten.

Hiertoe behoorden:
- Pesticiden
- hexachloorbenzeen,
- toxaphen, chlordane,
- aldrin, ddt, mirex, dieldrin,
- pentachlorophenol, Endrin
- Bijproducten of toevoegingen
- PAHs, dioxins, Furans
- Chemicalien
- PCB,s Hexabromobiphenyl

9 Van de ergste chemicaliŽn die bekend zijn, zijn pesticiden. Niet verbazingwekkend want ze doden insecten. En uiteraard hebben wij veel processen en enzymsystemen die lijken op die van insecten dus ze zijn ook niet goed voor ons.

Maar codex heeft andere ideeŽn. Codex heeft 7 van de 9 verboden POP’s opnieuw geÔntroduceerd, dus stoffen die 167 landen wereldwijd in de ban hadden gedaan. Onder meer:
- Dieldrin
- Aldrin
- Hexacloorbenzeen

En het voedsel uit andere landen, dat deze stoffen bevat kan niet meer aan de grens worden tegengehouden. Want dan zou het een Handelsdelict zijn. ( trade violation)

De gevolgen van Codex voor de wereldbevolking Wat betekent Codex volgens de epidemiologische trends ( projecties cq trends) die de WTO en de FAO gezamenlijk uitbrengen. Zij verwachten (en zij zijn de experts) dat alleen al de vitaminen en mineralen richtlijn van de Codex , als deze wereldwijd wordt geÔmplementeerd zal resulteren in minimaal 3 miljard doden.

1 Miljard daarvan door hongersnood. Diegene die sterven van de honger, die 1 miljard zijn niet zo erg bekeken vanuit de WTO want als je omkomt van de honger kan je toch niet veel kopen.

2 Miljard zullen sterven door de gevolgen van ondervoeding Ziekten die hadden kunnen worden voorkomen. Het gaat onder meer over kanker, de meest winstgevende ziekte die de mensheid ooit heeft gekend, hart en vaatziekten, diabetes, en een hele serie van andere ziekten die te voorkomen waren.

Wie zullen er sterven ? Wie weet.

Wie zullen er overleven? Waarschijnlijk die mensen die genoeg geld en macht hebben om hun eigen “ dealers” te hebben die ze voorzien van gezond eten en nutriŽnten. Die zullen het overleven.

Jij en ik ? Waarschijnlijk niet ! Onze kinderen en kleinkinderen ? Waarschijnlijk niet !

Dus we hebben het over voedselwarenwetten, maar het is in feite de legalisatie van verplichte toxiciteit en ondervoeding.

Het zal ook illegaal zijn om als er ergens een hongersnoodramp is om producten met een hoge voedingswaarde aan nutriŽnten te verschepen om de mensen te helpen. En het zal illegaal zijn om ze te distribueren. Daar gaat dit over. Codex is groot en slecht.

Codex is niet onkwetsbaar Het gaat er dus om om onszelf te beschermen tegen Codex Alimentarius. We hebben onze soevereiniteit opgegeven door lid te worden van de WTO.

Codex is echter geniepig want het werkt als een fuik als je er eenmaal in zit, in welk onderdeel dan ook dan kun je er nooit meer onder uit zolang je in de WTO zit.

Dus het is heel erg belangrijk dat we niet op deze manier Codex-compliant worden.

Ieder land moet codex onderschrijven (codex compliance) of ze krijgen WTO trade sanctions.

Wat betekent Codex-compliance?
De meest landen denken dat het betekent dat ze voor een bepaald onderdeel alles wat de code ratificeert als nationale standaard in moeten overnemen, maar dat is niet waar.

Het betekent:

Voor alle zaken, onderwerpen en punten waarvoor de Codex richtlijnen, standaarden en regels heeft moet je ook als lidstaat richtlijnen, standaarden en regels hebben.

Dat kunnen dus andere regels, standaarden en richtlijnen zijn.

Wat we dus hebben gedaan is we hebben de eerste van vele alternatieve codex richtlijnen gemaakt. Je kunt naar onze website: www.healthfreedomusa.org

Wat kunnen wij doen?
Stap 1: Teken een petitie met de bijbehorende alternatieve richtlijnen als bijlage zodat die worden ingevoerd in plaats van de Codex richtlijnen. Hoe meer stemmen, hoe meer gewicht.

Stap 2: Benader alle politieke partijen en alle kamerleden. Ze weten het gewoon niet, zorg dat ze op de hoogte zijn.

Stap 3: Verspreid de informatie, verspreid de informatie aan je vrienden, buren, leveranciers, klanten, patiŽnten.

Waarom zeggen er zo veel dat er geen probleem is? De mensen in de voedselindustrie zeggen dat het geen probleem is. Waarom ? Er is een beproefde methode gebruikt om ze in slaap te sussen.

Honden leer je :
- Kom voor
- Zit
- Lig
- Blijf

En dat is precies wat er met de mensen die daar werken ook is gebeurd. Zo raken mensen in Codexcoma. Hoe meer mensen in Codex-coma zitten hoe minder problemen ze hebben om het er door te krijgen.

Kennen jullie NNFA (national nutritional foods association)?

Je zou denken dat die opletten, maar wie zijn de leden ? Niet alleen reformzaken, biologische winkels en zo. Maar de grote jongens. Pfizer, Merck, Monsanto, Bayer, Basf, Adm, Chemit, Eastman,chemical, Glaxo, Smith kline etc. Je snapt het wel: Zij hebben meer geld, meer macht, meer tijd en meer in de melk te brokkelen dan de kleine integere bedrijven.

Waarom gebeurt dit ? Nadat DSHEA in de USA was aangenomen groeide de markt voor nutriŽnten enorm. De Farmaceutische bedrijven zijn niet dom en die zagen waar het geld heen ging.

Zij kochten de productiefaciliteiten voor nutriŽnten en zij kochten de bedrijven die het op de markt brachten. Dus zij zijn nu de NutriŽnten producenten en distributeurs, zij hebben de markt in handen. En de handel in nutriŽnten levert bij lange na niet zo veel winst op als de handel in toxische chemische medicijnen. Er is geen betere manier om de markt weer in handen te krijgen dan door het kopen en daarna uitschakelen van de concurrentie.

Hetzelfde gebeurt er met de Council of Responsible Nutrition CRN. Zelfde leden, veel Multilevel netwerkmarketing bedrijven. Ze zijn er voor hun leden maar de leden worden in slaap gewiegd.

Ze hebben een groot advocaten kantoor Sidley Austin Brown & Wood voor $ 800.000,= een rapport laten schrijven waarin staat dat alles in orde is en geen invloed heeft. Dit advocatenkantoor heeft maar een klant: Merck !!

In de Verenigde Staten gebruiken leden van het congres een vermenigvuldigingsfactor van 14000 voor hun inkomende klachten. Dat betekent dat ze er van uit gaan dat als een brief hen bereikt er 13999 brieven zijn die niet tot ze door dringen. En brieven zijn stemmen. (In Nederland is ongetwijfeld een vergelijkbare situatie)

Het Congres (en het parlement) heeft een belangrijk doel en dat is om herkozen te worden. Verschillende grote veranderingen zijn tegen de stroom in gelukt om dat er voldoende mensen in actie kwamen zodat men wist: “ als we niet mee gaan verliezen we de volgende verkiezingen”.

Dus?

Gebruik je computermuis om voor vrijheid te stemmen. Stuur e-mails, informeer iedereen die je kent. Schrijf series van alternatieve richtlijnen; voor iedere deskundige op dit terrein die zich aangesproken voelt.

Op de website van health freedom USA staat bijvoorbeeld een richtlijn die eist dat gezondheid biochemisch individueel wordt vastgesteld en deze is nog steeds Codex Compliant. Onze wetgevers, ons parlement en onze regering weten niet waar het over gaat.

Red je baan, familie en je kinderen.

Laat ze door de juiste mensen voorlichten en niet door de industrie. Niet door de leveranciers. Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze informatie en dat je je in gaat zetten; al is het maar door te zorgen dat er meer mensen wakker worden.

Breng dit alstublieft onder de aandacht !!!

Dank je wel !

Dr. Rima E. Laibo
www.HealtFreedomUSA.org

De site waarop handtekeningen actie gevoerd wordt: http://www.eliant.eu/new/lang/en/?p=4


Reaktie van een Belgisch parlementslid op Codex

Groen!

Informatiefiche Codex Alimentarius

Mei 2008

De Codex is een VN-organisatie, onder de vlag van zowel de FAO (Internationale Voedsel- en Landbouworganisatie) en de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). In BelgiŽ valt de werking van de "Codex Alimentarius" onder de FOD Volksgezondheid, Veiligheid Voedselketen en Leefmilieu - DG Bescherming Volksgezondheid: Plantaardige en dierlijke productie, verwerking en distributie van levensmiddelen.

In 1962 werd door de VN de Codex Alimentarius (Latijn voor voedingsmiddelenwet / afspraken) opgericht. Deze Codex Alimentarius is een intergouvernementele organisatie en ontwikkelt internationale normen voor voedselproducten, met als doel de internationale volksgezondheid te beschermen en de eerlijkheid van de handel in voedselproducten te
bevorderen.

De Codex Alimentarius valt zowel onder de verantwoordelijkheid van de Food and Agricultural Organisation (FAO) als ook de World Health Organisation (WHO). Deze twee VN-organisaties hebben in het kader van het 'Joint FAO/WHO Food Standards Programme' de Codex Alimentarius Commission (CAC) opgericht. Dit is de naam voor het overkoepelend en besluitvormend comitť van deze organisatie. Onder de CAC vallen een dertigtal comitťs waarin richtlijnen en standaarden worden uitgewerkt.

De Codex telt momenteel 173 landen als lid en representeert hiermee ca. 98% van de wereldbevolking. Maar niet alleen de regeringen van de leden-landen zijn betrokken bij het werk van de Codex, ook zogenaamde waarnemers (observers) van internationale organisaties, onder andere uit het bedrijfsleven en consumentenorganisaties hebben een groot belang bij het ontwikkelen van de normen en richtlijnen. Deze organisaties hebben geen stemrecht binnen de Codex, maar mogen wel in de comitťs zitting nemen en advies geven.

Doel en taak
De Codex heeft als doel de volksgezondheid op internationaal niveau te beschermen en de eerlijkheid in de handel van voedselproducten te bevorderen. De voedselveiligheid wordt bevorderd door hiervoor op wereldniveau normen te uniformeren. Het ontwikkelen en actualiseren van regionale en wereldwijde normen, richtlijnen en aanbevelingen is dan ook de hoofdtaak van de Codex. De Codex-normen omvatten onder andere de volgende werkterreinen: veiligheid & hygiŽne, verwerking & opslag, etikettering, kwaliteit en verpakkingen. Ook speelt de Codex Alimentarius een belangrijke rol in het wereldwijd uniformeren van de voedingsmiddelen-wetgeving, met name op het gebied van de voedselveiligheid.

Codex en WTO
Er is een steeds grotere belangstelling voor de Codex Alimentarius. Dit is onder andere het gevolg van de groei van de wereldhandel en de toenemende betrokkenheid van de
consument. Ook de oprichting van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft het belang van de Codex versterkt. Sinds de oprichting van de WTO in 1995 hanteert deze
organisatie namelijk bij het beslechten van handelsgeschillen tussen landen onder andere de Codex-normen als referentie. Voor de oprichting van de WTO hadden Codex-normen   geen legale status, maar waren de afspraken binnen deze organisatie gebaseerd op het principe van een ‘Gentlemen’s agreement’. Sinds 1995 is het dus mogelijk voor landen om, in het geval van onenigheid over bijvoorbeeld de veiligheid van een voedselproduct, elkaar voor een WTO-panel te dagen. De WTO zal in dat geval zijn uitspraak onder andere baseren op de normen van de Codex.

Rol Europese Unie
De Europese Commissie speelt al jaren een belangrijke rol met betrekking tot de coŲrdinatie van de standpuntenbepaling van de EU-lidstaten. De Europese Commissie stelde, in nauwe samenwerking met de EU-landen, documenten op die als gezamenlijke standpunten werden ingebracht in de Codex comitťvergaderingen. Sinds begin 2004 is de Europese Commissie een volwaardig lid van de Codex Alimentarius. In de meeste gevallen zal de Europese Commissie als woordvoerder van de EU-landen optreden. Het is hiernaast voor iedere lidstaat nog wel mogelijk afzonderlijk te spreken en nationale standpunten naar voren te brengen. De vertegenwoordiging door de EU wordt geregeld door een Besluit van de Raad van Ministers van 17 november 2003 dat te raadplegen is valt op:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32003D0822:NL:HTML

Wat is er waar van de mail die stelt de Codex Alimentarius ervoor zorgt dat vanaf december 2009 :

1. dieren behandeld zullen moeten worden met antibiotica en groeihormonen?
2. voedsel bestraald moet worden
3. vitamines en mineralen illegaal worden? Deze beslissingen zouden voortvloeien uit de bijeenkomst van de Codex Alimentarius van juli 2005.

In deze mail en de aangehechte filmpjes wordt onder andere gesteld dat een bepaalde Codex richtlijn vitaminen en mineralen verbiedt, dat Codex richtlijnen en -normen wereldwijd zouden gelden en dat geen enkel land hier invloed op zou kunnen uitoefenen.

Deze berichten zijn niet juist.

Codex
Codex normen zijn voornamelijk, niet wettelijk geldende, handelsnormen, waar internationaal consensus over bestaat. Codexnormen zijn daarom erkend als handelsnormen door de World Trade Organisation (WTO). De normen hebben als doel de volksgezondheid te beschermen en problemen tussen landen in de handel van voedsel te voorkomen. Codex normen worden soms overgenomen door landen wanneer nationale wetgeving met betrekking tot voedselveiligheid ontbreekt of wanneer landen zelf geen mogelijkheden hebben een eigen beleid te ontwikkelen. De normen worden door de Codex lidstaten via schriftelijke rondes en fysieke bijeenkomsten aangenomen. Een wettelijke status volgt pas indien landen de Codex normen in hun eigen wetgeving opnemen. Codex is dus geen hogere autoriteit die deze normen zonder inspraak oplegt. Zie verdere informatie op www.codexalimentarius.net

Vitaminen en mineralen
De Codex vitaminen- en mineralenrichtlijn (CAC/GL 55-2005) is op 4 juli 2005 door Codex aangenomen. In deze richtlijn wordt aangegeven dat een supplement een minimale
hoeveelheid aan mineralen of vitaminen moet bevatten van 15% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Tevens kunnen maximale adviesnormen voor vitaminen en mineralen te worden vastgesteld op basis van een aantal criteria. Van een verbod op vitaminen en mineralen is dus geen sprake.

Situatie in Europa
In de EU is de richtlijn voor voedingssupplementen (Richtlijn 2002/46/EG) en de verordening voor claims (Verordening EG/1924/2006) bepalend voor wat voor supplementen er in de toekomst nog op de EU-markt mogen komen. De EU-richtlijn voor voedingssupplementen (2002/46/EG) is momenteel nog in ontwikkeling. De vast te stellen criteria voor stoffen in supplementen (voor vitaminen en mineralen, maar vooral ook voor andere stoffen/producten die er nog in kunnen zitten, zoals kruiden) zijn momenteel nog niet vastgesteld.

In BelgiŽ is de FOD Volksgezondheid, Veiligheid Voedselketen en Leefmilieu
DG Bescherming Volksgezondheid: Plantaardige en dierlijke productie, verwerking en distributie van levensmiddelen. Contactpersoon is de heer Charles Clemer:
charles.cremer@health.fgov.be

Codex vergaderingen en agenda'

Via onderstaande link komt u bij het overzicht van alle aankomende Codex-vergaderingen.

http://www.codexalimentarius.net/web/current.jsp?lang=en

Welke zijn de eisen van Groen! ten aanzien van de Codex Alimentarius?

Hoewel de mail (die in golven en soms zeer frequent) opduikt manifest onjuiste informatie verspreidt en baadt in de sfeer van een heus "samenzweringscomplot" is het wel zo dat
de werking van de Codex Alimentarius vrij onddorzichtig verloopt. Ook de democratische controle op de werking en het mandaat dat meegegeven wordt aan de nationale en
EU-onderhandelaars is onbekend. Er bestaan ook geen duidelijke kanalen over preciese rapportering van in de CA genomen beslissingen.

Gezien de normen die vastgelegd worden in de CA ook aangewend kunnen worden in mogelijke handelsgeschillen voor de WereldHandelsOrganisatie (WTO) is het van uitermate groot belang de democratische controle op de werking van de CA aan te scherpen.

Daarom wil Groen! dat de minister verantwoordelijk voor de werking van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid Voedselketen en Leefmilieu na afloop van iedere jaarvergadering van de CA (meestal gedurende de maand juli) een mededeling doet aan het Parlement met een overzicht van de genomen CA-beslissingen. De betroken minister moet aan het Parlement telkens ook meedelen welke de invloed ervan is op de bestaande voedselwetgeving en of hij/zij al dan niet van plan is op nationaal of EU-niveau stappen te ondernemen om deze handelsnormen in nationale/EU-wetgeving om te zetten.

Groen! wil dat dit ook gebeurt in het EP waar de Europese Commissie en het fungerend voorzitterschap van de Raad in de loop van de maand september gevraagd worden verslag uit te brengen over de in juli genomen CA-beslissingen. Idealiter presenteert de Europese Commissie het EP dan een jaarverslag over de werking van de CA over het voorbije jaar.

Bart Staes,

Europarlemenslid Groen!


 

 


 


View My Stats