Cellulaire gezondheid - gezonde voeding - het geheim om af te vallen en een betere weerstand te krijgen


logo.jpg (7231 bytes)

Google
Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

Cellulaire gezondheid

Vitaminen en andere cellulaire voedingsstoffen vormen een belangrijk onderdeel van de biologische brandstof die we voortdurend aan ons lichaam moeten leveren. De andere biologische brandstoffen zijn algemeen bekend: lucht (zuurstof), water en voeding (die eiwitten, vetten en koolhydraten bevat). Een tekort aan zuurstof leidt binnen enkele minuten tot het alarmsignaal van ademnood. Bij een tekort aan water geeft het lichaam het alarmsignaal dorst en bij een gebrek aan voeding krijgen we honger. Maar een tekort aan vitaminen, aminozuren en mineralen, de dragers van essentiŽle celenergie, veroorzaakt geen alarmsignaal van het lichaam…

Het eerste teken van vitaminegebrek is het begin van een ziekte. Een acuut tekort aan vitaminen, zoals bij scheurbuik, heeft binnen enkele maanden de dood tot gevolg. Tegenwoordig komen scheurbuik, rachitis (Engelse ziekte), beriberi en andere acute ziekten die het gevolg zijn van acuut vitaminegebrek nog zelden voor. Een chronisch vitaminegebrek komt echter op grote schaal voor. Bijna ieder mens lijdt eraan, maar meestal wordt dat pas duidelijk op het moment dat het eigenlijk al te laat is en het eerste ziekteverschijnsel zich voordoet. Dat kan bijvoorbeeld een hartinfarct of beroerte zijn, aandoeningen die zich in het geniep kunnen ontwikkelen op basis van een vitaminegebrek van tientallen jaren lang. De belangrijkste oorzaak van veel chronische ziekten is de uitputting van de bronnen van bio-energie in de miljoenen cellen van ons lichaam.

Wat is cellulaire gezondheid?

Met zijn adviezen voor cellulaire gezondheid luidt dr. Rath het begin in van een nieuw tijdperk voor de geneeskunde en de verzorging van onze gezondheid in het algemeen. De basis van dit nieuwe tijdperk in de geneeskunde wordt gevormd door het inzicht dat gezondheid en ziekte van ons lichaam bepaald worden door het functioneren van onze miljoenen cellen. Gezondheid is het optimaal functioneren van deze bouwstenen van ons lichaam. Een slecht functioneren van de cellen leidt daarentegen tot slecht functionerende organen en ziekten. Dr. Rath's adviezen voor cellulaire gezondheid bieden een nieuw inzicht in de oorzaken van chronische ziekten, dat veel verder gaat dan cardiovasculaire aandoeningen alleen. In feite ligt de belangrijkste oorzaak van de meest voorkomende ziekten van dit moment in het slecht functioneren van de cellen in ons lichaam. Meestal is de oorzaak een chronisch tekort aan vitaminen, bepaalde aminozuren, mineralen en spoorelementen.

[Bron: Dr Rath]


 

Terug naar het hoofdmenu 

 

Thema sites
Glycemische index
Plaatsnaam
Romantiek
Spijsvertering
Vindplaats
Winkelen
Zoekgids

 


View My Stats