brandwonden en voeding


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

brandwonden


De laatste jaren heb ik met interesse het werk van Kees Boegem gevolgd en zie dat het hem eindelijk is gelukt. Als je een huis vol kinderen hebt dan is
deze balsem geen overbodige luxe bij kleine ongelukjes.

Gefeliceert Kees !!

Ron


Brandwondencrème na 13 jaar erkend

Kees Boegem heeft er dertien jaar voor moeten knokken, maar nu is het zover: zijn crème is officieel erkend als medisch hulpmiddel voor de verbrande, gesloten huid en volgens de Europese normen geregistreerd.

Boegem, van huis uit masseur, ging geen zee te hoog om zijn crème onder de naam Boegem balsem aan te prijzen. Met veel tamtam demonstreerde hij tijdens televisieuitzendingen de werking. Een meisje van achttien jaar kreeg kokend heet water over zich heen en daarna werd balsem over de pijnlijke plek gesmeerd.

Ook overgoot hij zijn eigen huid met kokend water en smeerde daarna de balsem erover. De pijn verdween snel en na een uur zou de huid weer normaal van temperatuur zijn en geen brandwonden noch littekens achterlaten.

Toch mocht zijn crème niet als medisch hulpmiddel worden verkocht, maar slechts als cosmetisch product onder de naam Boegem Skin Care. Het helpt namelijk ook tegen luieruitslag, gesprongen lippen, ruwe handen en kloofjes. Er volgde een langdurige en heftige discussie met specialisten van de Nederlandse Brandwonden Stichting. Volgens Boegem stuurden deze experts zelfs brieven naar apothekers om te waarschuwen tegen zijn product. Voor vele tienduizenden euro’s liet de ondernemer onafhankelijke onderzoeken, zoals van TNO, verrichten om erkenning voor zijn product te krijgen. Dat is dit jaar gelukt. Boegem balsem heeft een Europese certificering en is als erkend hulpmiddel bij bepaalde apotheken en drogisten te koop.

„Dit betekent dat ik nu op de verpakking mag vermelden dat het tegen brandwonden helpt”, zegt Boegem. „Je hoeft bij oppervlakkige brandwonden niet de plek met water te koelen maar je kunt gelijk de crème aanbrengen.” Het geheim zit volgens hem in de bestanddelen zoals sesamolie en zonnebloemolie.

Overigens helpt het alleen bij een verbrande huid die gesloten is. Bij ernstige brandwonden moet u onverwijld naar de dokter. Ook kunt u overgevoelig zijn voor het product, maar dat gebeurt volgens Boegem zelden.

Mocht u zich branden aan de strijkbout, aan het gasfornuis, aan een hete pan of aan heet water en u heeft niets in huis, val dan terug op lauw water.

Bron: De Telegraaf
 

 


 


View My Stats