Boycot transvetten


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Boycot transvetten in fabrieksbrood en koffiemelkpoeders !!!

De Europese overheid neemt uw gezondheid niet serieus want de belangrijkste slopers van je hart en bloedvaten zijn de transvetzuren die in geharde plantaardige vetten zitten. En in Nederland zitten deze met name in de bekende potjes met koffiemelkpoeder / koffiemachines op het werk en dat fijne industriebrood in de supermarkt omdat men kiest voor de goedkoopste margarines. Bolletjes, krentebollen, croissant - check de labels !! Klaag bij uw supermarkt over het brood, stuur klachten naar bedrijven als Unilever. Boycot produkten die uw gezondheid dag in dag uit saboteren. Beloon geen slecht gedrag, kies voor fabrikanten die wel nadenken over uw gezondheid. Bak zelf uw brood of ga naar natuurwinkels, supermarkten willen niet meewerken blijkt uit mijn ervaring.

Transvetzuren zijn volgens de Deense overheid 10 keer erger dan verzadigde vetten die al jaren de transvet wetgeving heeft maar Europa weigert dit over te nemen. De belangen van de machtige industrie gaan voor de gezondheid van miljoenen mensen in Europa. De aanjagers van het slechte cholesterol worden gewoon toegelaten en consumenten vindt ze niet op de labels, let dus op de term "gehard (of gedeeltelijk) plantaardige vet(ten)".

Amerika en Canada hebben allang labelverplichting voor transvetzuren, de EU houdt de burger liever dom en onnozel zodat met name de ouderen de rekening krijgen. Eerst in de jaren 1950-1990 volgestopt met transvetzuren in de margarines en frituurvetten en nu in de dagelijkse boterham en koffie.

Vermijdt dus alle produkten die dit geharde plantaardige vet bevat, zeker als je een te hoog LDL cholestrol hebt. Is zinloos als je eerst transvetzuren gaat zitten eten en dan je cholesterolremmers, lucratief voor de industrie en supermarkten maar de dood in de pot voor jezelf.

Print deze info uit en deel het met anderen, het kan ze veel ellende besparen. Snap goed dat met name brood en koffiemelkpoeder produkten zijn die elke dag worden genuttigd en lange termijn slopers zijn. Moet je daardoor aan de cholesterolremmers dan gaan die weer gepaard met allerlei andere klachten zoals spierpijnen, geheugenverlies en andere verstoringen in de hersenen. Een verstoorde cholesterol werking in de hersenen blijkt sinds deze week zelfs Alzheimer te kunnen veroorzaken.

Boycot dit soort produkten en kies voor je eigen gezondheid !

Lees

Transvetzuren ontstaan bij hydrogenering van plantaardige vloeibare olie (zonnebloemolie, sojaolie etc) naar vaste vetten, deze vetten blijven langer houdbaar en worden oa gebruikt voor het bakken van fastfood, chips, bakkerijprodukten, patat etc. Terwijl men in Nederland bang is gemaakt voor verzadigde dierlijke vetten vergeet men de echte gevaarlijke vetten in de industriefood en fastfood produkten.Op de labels van produkten staan echter alleen de waardes van verzadigd vet maar niet de waardes van de veel gevaarlijker transvetzuren die volop aanwezig zijn in de fastfood/industrie voeding.

http://www.transvetzuren.com

In december 2006 werd bekend dat de voedselautoriteiten van de stad New York de strijd hebben aangebonden tegen transvetten. Snackbars, restaurants en pizzeria's mogen per 1 juli 2008 geen voedsel met transvetten meer verkopen.
http://nl.wikipedia.org/wiki/TransvetZe vergroten de kans op hart- en vaatziekten nog meer dan verzadigde vetten. Ze verhogen het gehalte van het ongunstige LDL-cholesterol en verlagen dat van het gezonde HDL-cholesterol. Bovendien maken ze de bloedvaten stugger. Kortom: pas op voor transvetten!

http://www.runnersweb.nl/Gezondheid/EtenEnDrinken/Basislessen/Vetten/
Transvetten,DeSluipmoordenaarsInUwVoeding.htm

Transvetzuren zitten in:
  • bak-, braad- en frituurvet (met uitzondering van ossewit en kokosvet)
  • koffiewitmaker (creamer - met uizondering van kokoscreamer)
  • koekjes en gebak
  • in of met hete olie bereide producten
  • gefrituurde producten (met uitzondering van in ossewit of kokosvet gebakken zaken)
  • alle kant en klare producten waarin geharde plantaardige olie is verwerkt
  • pizza's, zoutjes, chips etc.

http://www.kruidenvrouwtje.nl/dieeten/cholesterol.htm

Transvetten zijn slecht voor onze gezondheid. Ze verhogen de kans op het verkrijgen van diabetes type 2, hart en vaatziekten, een hartinfarct, prostaatkanker, dikke darm kanker en borstkanker. Bovendien verhoogt de consumptie van transvetten het LDL (slechte) cholesterol, verlaagt het HDL (goede) cholesterol en verhoogt het lipoprote´ne-A. Allemaal factoren die de kans op een hartziekte vergroten. Enkele grammen extra van deze transvetten in de dagelijkse voeding vergroot de kans op een van de bovenstaande ziekten aanmerkelijk.

http://overgewicht.pilliewillie.nl/obesitas/behandeling.overgewicht.3f.php

Onjuist is dat onverzadigde vetten na een fabriekmatige bewerking nog steeds zo goed zijn voor hart en bloedvaten. Het zijn dan namelijk transvetten geworden en van transvetten is in 1961 al bewezen dat ze het ontstaan van hart en vaatziekten juist stimuleren. Ook is ontdekt dat ze een hoger risico geven op het ontstaan van borstkanker. Transvetten verhogen bovendien het slechte LDL cholesterol en verlagen het gunstige HDL cholesterol. Het zijn met name de transvetzuren die cholesterolverhogend werken.

http://www.metabolisme.be/slechte-vetten/transvetten-zijn-slecht-voor-je.html

Meer links
http://www.fda.gov/FDAC/features/2003/503_fats.html
http://www.mayoclinic.com/health/trans-fat/CL00032
http://www.umm.edu/features/transfats.htm
http://www.medterms.com/script/main/art.asp?articlekey=11091
http://www.hsph.harvard.edu/reviews/transfats.pdf

Denemarken is een uitzondering en heeft al sinds 2003 strenge wetgeving:
http://www.iht.com/articles/ap/2006/10/16/europe/EU_MED_Denmark_Transfat.php

Onze overheid slaapt door.... u ook?

Laat je geen levensjaren afpakken door mensen voor wie u een goedgelovige melkkoe bent....

Aan u de keuze

Ron

 

Transvetzuren (gehard plantaardig vet) slecht voor  neurlogische ontwikkeling kinderen

Recentelijk is er onderzoek gedaan naar de relatie tussen de neonatale transvetzuur status en de neurologische ontwikkeling van gezonde op tijd geboren kinderen. Er kwam uit naar voren dat hoe meer transvetzuren er in de navelstreng van het kind zaten des te slechter de neurologische conditie van het kind op 18 maanden. Dit is de eerste keer dat de relatie tussen transvetzuren en neurologische ontwikkeling in een grote groep bekeken is.

Referentie: Bouwstra H, Dijck-Brouwer J, Decsi T, Boehm G, Boersma ER, Muskiet FA, Hadders-Algra M. Neurologic condition of healthy term infants at 18 months: positive association with venous umbilical DHA status and negative association with umbilical trans-fatty acids. Pediatr Res. 2006;60:334-9.

 

En als klap op de vuurpijl

 

Automatenkoffie kan kans op hartinfarct vergroten

Mensen die veel koffie uit automaten drinken, kunnen een grotere kans hebben op een hartinfarct. Dat concludeert de Consumentenbond in een onderzoek dat woensdag is gepresenteerd.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/74624091/_Automatenkoffie_
kan_kans_op_hartinfarct_vergroten_.html?p=7,2


 

 


 


View My Stats