Body Stress Release en voeding


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Body Stress Release


Body Stress Release, een complementaire gezondheidstechniek die in Nederland nog niet zo bekend is, maar snel aan belangstelling wint in verband met de goede resultaten die met deze techniek kunnen worden behaald. Body Stress Release is bedoeld om ons lichaam te helpen zich te bevrijden van vastgezette spierspanningen die het gevolg zijn van overbelasting door stress op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. De spierspanningen hebben een negatieve werking op ons zenuwstelsel, hetgeen vervolgens de lichaamsfuncties beÔnvloedt.

Body Stress Release richt zich op het re-activeren van het van nature aanwezige vermogen van ons lichaam zich te bevrijden van vastgezette spierspanningen. Hierdoor kan het lichaam zichzelf genezen van allerlei aandoeningen. Body Stress Release herstelt als zodanig de coŲrdinatie tussen dit helende vermogen en de aangedane lichaamsfuncties.

De in Nederland practiserende Body Stress Release practitioners zijn verenigd in de Body Stress Release Associatie Nederland. Alleen diegenen die lid zijn van deze Associatie zijn bevoegd als BSR-practitioner werkzaam te zijn en de naam “Body Stress Release” en het bijbehorende logo te voeren. Verder wordt door verplichte permanente opleiding en regelmatige vakbijeenkomsten de kwaliteit van de practitioners op peil gehouden. 

Body Stress Release houdt zich niet bezig met het stellen van diagnoses en het behandelen van ziektes. Het is een op zichzelf staande, complementaire gezondheidstechniek die kan samengaan met de meeste andere vormen van medisch handelen; Body Stress Release is dan ook geen alternatief voor medisch handelen.

Body Stress Release is voor Nederland en Europa nog een jonge gezondheidstechniek, maar in Zuid-Afrika wordt deze methodiek al sinds 1981 toegepast. Deze techniek is ontdekt en verder ontwikkeld door het echtpaar Ewald en Gail Meggersee.

Body Stress Release is een autonome complementaire behandeltechniek die in Zuid-Afrika een zeer goede relatie heeft met de reguliere geneeskunde. Verwijzingen van cliŽnten vinden over en weer plaats. Er is een aantal vooraanstaande orthopedisch specialisten, onder andere orthopedisch chirurg dr. Du Toit uit Kaapstad, dat hun patiŽnten niet eerder wil opereren voordat is gebleken dat zelfs door middel van Body Stress Release de aandoening niet of onvoldoende te verhelpen bleek. In negentig procent van de gevallen is opereren na verzorging met Body Stress Release nl. niet meer nodig.

Vanaf 1981 is Body Stress Release ontwikkeld en toegepast door middel van onderzoek met inmiddels duizenden cliŽnten. De resultaten waren en zijn verbluffend. Body Stress Release blijkt uitermate effectief te zijn bij het herstellen van de communicatie en de coŲrdinatie tussen de hersenen en het zenuwstelsel, daar waar het zenuwstelsel als gevolg van "body stress" niet in staat is goed te functioneren. Het wegnemen van de body stress leidt tot blijvend herstel van een breed scala aan aandoeningen dat ontstaan is door vastgezette spierspanningen (als gevolg van diverse soorten stress).

Opleidingen tot Body Stress Release Practitioner worden sinds 1992 verzorgd door de Body Stress Release Academy in Zuid-Afrika. Het is tot nu toe het enige land ter wereld waar deze unieke opleiding wordt gegeven.

Koos van Ravesteijn was de eerste Europeaan op het vasteland die in 1998 de opleiding tot Body Stress Release Practitioner heeft gevolgd en Body Stress Release in Nederland heeft geÔntroduceerd; inmiddels zijn in Nederland in totaal tien practitioners werkzaam (dit aantal is groeiende).

BSR wordt helaas nog niet door alle ziektekostenverzekeraars vergoed. Gelukkig is het aantal verzekeraars dat dit wťl doet groeiende.

Voor meer informatie en BSR practioners en Nederland:

http://www.bodystressrelease.nl/

 

 

 


 


View My Stats