SpectraCell Intracellular Analysis en voeding


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

SpectraCell Intracellular Analysis


Als je een boom bekijkt dan vertellen de jaarringen niet allen hoe oud de boom is geworden maar tevens of het een droog of nat jaar was en of de boom aan veel stormwinden heeft bloot gestaan in dat jaar. Zo kan men tegenwoordig ook uit bloedonderzoeken steeds meer gaan herlijden.

Gaat men intracellulair meten, dat wil zeggen, na de stofwisseling dan kan men ook een stukje van de geschiedenis inzichtelijk maken. Hoe werkt dit?

Bij een intracellulaire bloedtest identificeert men hoe goed vitamines en mineralen, het antioxidanten systeem, animozuren, vetzuren en de stofwisseling feitelijk werken in uw eigen witte bloedcellen. Op deze manier kan men voorzien in de informatie die u en uw dokter nodig hebben om gebreken te identificeren en waar nodig te corrigeren.

Uw persoonlijke gezondheid wordt bepaald door vele factoren, gezonde lucht, water, voeding, stress, chemische stoffen, erfelijke factoren, positieve levenshouding etc. Factoren die van dag tot dag en zelfs van uur tot uur kunnen variŽren. Alhoewel veel mensen aangeven gezond te leven blijkt uit geavanceerde testen deze gedachte vaak niet in overeenstemming te zijn met de realiteit.

Biochemische individualiteit
Sinds het begin van de moderne wetenschap wordt in de medische wereld vertrouwd op accurate diagnose methodes om potentiŽle gezondheidsproblemen te identificeren om de levenskwaliteit te kunnen verbeteren. De behoefte voor deze methodes wordt steeds kritischer nu medische kosten uit de hand dreigen te lopen. Door vroegtijdig te testen kan een betere diagnose worden vastgesteld en kostbare gezondheidproblemen worden voorkomen zowel op menselijk als het economisch vlak. De groeiende media attentie betreffende gezondheid en preventie heeft de bewustwording van consumenten op gang gebracht betreffende de voeding en daarmee de hoeveelheid vragen naar medici toe. Het tot staan brengen en in stand houden van een optimale voedingsstatus is biochemisch zeer complex. Alleen een multivitamine nemen is zeker niet genoeg om de noodzakelijke balans te bereiken.

Wat is het gevolg van 5 - 10 - 20 - 30 - 40 jaar ondervoeding?

* Ondervoeding kost twee keer zoveel als overgewicht.
In de U.K. verscheen onlangs een rapport over de gezondheidskosten van ondervoeding die meer als twee keer zoveel bedroegen dan de gezondheid problemen die voortkomen uit overgewicht. Toch krijgen deze problemen weinig aandacht van de overheid en de media.

Terwijl de overgewicht epidemie vrijwel dagelijks in de media onder de aandacht wordt gebracht en u adviseert minder te eten en meer te bewegen wordt ondervoeding vrijwel doodgezwegen, aldus Professor Marinos Elia auteur van het nieuwe rapport.

Ondervoeding kan omschreven worden als een gebrek of het uit balans zijn van vitamine en mineralen dat een averechts effect heeft op het welbevinden en functioneren van het lichaam. Het heeft het meeste effect op oudere mensen en is de oorzaak van het ontstaan van ziektes. De kosten voor de behandeling van ondervoeding komt alleen in het United Kingdom al op 7,3 miljard pond tegenover 3,5 miljard pond voor overgewicht. Heel vreemd dat er geen enkele aandacht aan besteed wordt in zowel de medische wereld als in de media.

Mensen die ondervoed zijn liggen langer in het ziekenhuis en bezoeken hun huisarts meer. Dit zorgt voor nog eens een 5,3 miljard extra aan kosten. De bevindingen uit het rapport vragen om maatregelen als een voedingstest bij opname in het ziekenhuis en het toepassen van voedingssupplementen

* In Nederland is de situatie niet beter!
Een kwart van de patiŽnten die bij de polikliniek van een ziekenhuis aankloppen, is ondervoed. De kans op complicaties na operaties en overlijden neemt daardoor toe. Een groep wetenschappers en medici wil dat er snel maatregelen wordt genomen. Uit recent onderzoek van Amphia Ziekenhuis in Breda blijkt dat ťťn op de vier patiŽnten die zich bij de polikliniek meldt een tekort heeft aan belangrijke voedingsstoffen als eiwitten en mineralen. Daardoor zijn onder meer de longspier en hartspier verzwakt. Verpleegkundigen en huisartsen herkennen de ondervoeding vaak niet. PatiŽnten lopen sneller infecties op, herstellen langzamer van operaties en moeten noodgedwongen langer in het ziekenhuis blijven.

De geschiedenis herhaalt zich: hetzelfde onderzoek met de zelfde resultaten heeft al gepubliceerd gestaan in de Telegraaf in 2000

Langzaam maar zeker tikt er een tijdbom in alle landen met een westers voedingspatroon. Zijn de babyboom generatie nog opgegroeid met redelijk tot goede voeding dat kan van de meerderheid van de jeugd niet meer gezegd worden.

Stamboom familie historie.
Veel mensen weten de gezondheid geschiedenis van de nabije familie. Zijn er hart en vaatziekten, diabetes, kanker of andere ziektes in de familie? Dit betekend voorzichtig te zijn en extra aandacht schenken. Het betekend zeker niet dat hier niets aan te doen is op het gebied van preventie.

Wat is er intracellulaire nu al meetbaar?
Uit de bloedsamples (venapunctie) die naar het laboratorium worden verzonden wordt een mix van witte bloedcellen geÔsoleerd (lymphocytes). Deze worden op kweek gezet in een serum van optimale geselecteerde voedingsstoffen benodigd om de cel groei te stimuleren. De T-lymphocytes worden gestimuleerd te groeien met mitogen ( phytohemagglutinin een stof die de celdeling stimuleert) en de groei was gemeten door de intergratie van de stof tritiated (radioactief) thymidine in het DNA. Deze groei respons onder optimale condities wordt gedefinieerd als uw persoonlijke 100% waarde en alle andere uitkomsten worden met deze 100 % groeiwaarde vergeleken. Als voorbeeld: Vitamine B6 wordt verwijderd en de cellen worden gestimuleerd door mitogen stimulatie. De groei wordt gemeten door DNA synthese die dan afhankelijk is van de hoeveelheid functionerende vitamine B6 die nog aanwezig was in de cellen populatie. (Wat is synthese? In een analyse delen we een geheel op in delen; in een synthese doen we. het omgekeerde:we smeden delen tot een geheel.) We verwachten dat de cellen ten minste 55% of hoger groeien ten opzichte van de waarde die we al vastgesteld hadden in het 100% optimale medium. Resultaten minder als deze 55% worden beschouwt als tekorten.

Sommige voedingsstoffen (micronutrients) kunnen echter niet verwijderd worden uit het 100% medium omdat het ontbreken zou leiden tot het afsterven van de cellen. Als voorbeeld; zink kan niet verwijderd worden. In dit geval wordt aan het medium dat de normale optimale hoeveelheid zink bevat een extra hoeveelheid zink toegevoegd. Als deze extra zink toevoeging resulteert in de groei van de T-cellen (groter als 125%) dan wijst 135% dus op een functioneel tekort aan zink. Daarom test resultaten aangegeven met het lichtblauwe gebied boven de vitamine waarde worden op deze wijze gemeten en eventuele rode waardes geven een functioneel gebrek weer. In de grafische weegave geeft het grijze gearceerde gebied een representatie weer van de gemiddelden die gevonden worden in de test.

Spectrox is het meten van de antioxidanten functie.
Uw cellen worden in het optimale medium gestimuleerd om te groeien waarna extra hoeveelheden vrije radicalen systemen (H2O2) worden toegevoegd. We stellen de capaciteit vast om zich tegen oxydatieve schade te verzetten. Het verhoogde niveau van peroxide zal resulteren in een verminderde groei bij diegene die een slechte functionele antioxidanten capaciteit hebben. Bij de test voor individuele antioxidanten stellen we vast welke specifieke antioxidant een gebrek te zien geeft die bijdraagt aan het gebrekkig resultaat van de functionele Spectrox test. Voor deze test worden bij de cellen vooraf al bijvoorbeeld extra selenium toegevoegd waarna de Spectrox test wordt herhaald om vast te stellen of deze extra hoeveelheid selenium de totale antioxidant functie verhoogd. Dit proces wordt herhaald voor elke individuele antioxidant. Dit betekent als het voor u duidelijk is dat de perfecte uitslag een 100% Spectrox score laat zien. Individuele test resultaten van vitamine E, selenium Co Q10 en libido acid een score van 0%. In dat geval zou het toevoegen van extra voedingstoffen geen enkel nut hebben omdat de cellen al op de top van hun kunnen functioneren. Uiteraard mag het bekend zijn dat we die persoon nog nooit tegengekomen zijn!

Bij gebreken vindt wordt informatie verschaft over: Wat de status is en de functie. Wat de symptomen zijn bij een gebrek. Wat de beste voeding is voor de betreffende vitamine of mineraal en of het verstandig is dit aan te vullen met voedingssupplementen.

Vergelijk uw persoonlijke score met het onderzoek dat gepubliceerd werd in 2001. (The Journal of the American Nutraceutical Association JANA onder 89.747 personen) Minder als 10% scoorde daar een ruime voldoende over de gehele linie. 15% een kleine voldoende. 40% een kleine onvoldoende en 35% een dikke onvoldoende. Deze laatste groep kampt met grote gezondheid problemen en maakt grote kans te gaan behoren bij de 38% groep die volgens cijfers van het CBS in Nederland de 65 niet haalt. In de 40% groep zitten de mensen die allerlei - onverklaarbare - klachten, gebreken en pijn hebben. Al deze geringe tekorten leiden indien niet gecorrigeerd gedurende langere tijd tot serieuze gezondheidsproblemen

Tips: Een tekort hoeft niet altijd gezocht te worden in een gebrek aan essentiŽle voedingsstoffen. Ga zeker ook eens uw leefstijl onder de loep nemen. Kleine simpele aanpassingen in de base en zuur balans kunnen wonderen verrichten in de opname van vitaminen en mineralen. Het terugbrengen of vermijden van kunstmatig aangepaste voeding (processed Food) waaronder witte brood witte rijst en kristalsuiker. Wist u dat kristalsuiker al giftig wordt voor ons lichaam boven de 6 gram per dag (1 theelepeltje) en heel veel vitamine en mineralen nodig zijn voor het verbrandingsproces. Vitamine en mineralen die u ergens anders hard nodig heeft.

Meer informatie:

http://www.anti-aging-analysis.com

 

 

 


 


View My Stats