logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

Bijholte-ontsteking


Een aantal jaren geleden had ik om de paar jaar een fikse voorhoofdholte ontsteking die 1-2 weken duurde en me totaal sloopte. Hoge koorts tot aan ijlen aan toe, dagen spugen en niets binnen kunnen houden en giga hoofdpijn. Soms lukte het me om de zaak wat te verminderen met een creme van Weleda op basis van Mierikswortel maar helaas is deze van de markt gehaald. Sinds ik ben gestopt met zuivel is die ellende weggeweest maar de afgelopen periode heb ik veel last van een hoek kies gehad van in mijn bovengebit. Veel moe geweest, keer of 15 naar de tandarts geweest voor wortelkanaal behandelingen en spoelbeurten. Maar niets hielp.

Dus kaakchirurg Kloosterman had de eer deze boosdoener naar de eeuwige jachtvelden te sturen. Gezien de voorgeschiedenis toch maar even een ct-scan laten maken en duidelijke zichtbaar in de bijholte achter die bewuste kies een giga wolk van vocht/slijm. Nu de kies eruit is kijken of lichaam dit kan opruimen. Hieronder nog wat goede informatie bronnen over dit soort ellende die je kan tegenkomen. Heb je hier chronische problemen mee ga dan eens goed kijken of dierlijke eiwitten daar een rol bij spelen. Zuivel is een bekende verslijmer van je lichaam en dit kan zich in je holtes ophopen en tot ontstekingen leiden.Maar ook een allergie zoals stofmijt allergie kan de trigger zijn, wordt het tijd voor een hoes om je beddegoed en eens gaan praten met een arts / natuurarts.

Ron


Bijholte-ontsteking middel of afvalstoffen te lozen

Een bijholteontsteking is evenals een verkoudheid een poging van het lichaam zich van afvalstoffen te ontdoen, die niet langs de normale afvoerwegen (nieren, darm, lever) worden verwijderd uit het lichaam (lees ook in het werkboek het hoofdstukje over reinigingsorganen) En om inzicht te krijgen in deze materie kan men het beste het artikel in het werkboek over de homotoxineleer nalezen. Bij een chronische sinusitis moet men ook een allergie laten uitsluiten. Ook bij allergiepatiŽnten ziet men vaak een slecht functioneren van het ontgiften door de lever. Uit het bovenstaande kan men al concluderen dat een natuurgeneeskundige oplossing van het probleem zal afwijken van een reguliere medische behandeling.

Een voorhoofdsholte-ontsteking kan in feite een kaakholte-ontsteking zijn. Wanneer men een acute bijholte-ontsteking heeft zal het lichaam meestal met koorts reageren, maar bij een chronische sinusitis heeft men meestal geen koorts. De meest voorkomende oorzaken zijn: verkoudheid, griep en soms wortelontstekingen van de bovenkiezen . In het laatste geval zal men een tandarts moeten raadplegen die een foto van de bovenkaak kan maken om te zien of er zich een ontsteking bevindt.

http://gezondheid.infoblog.be/ademhaling/wat_is_sinusitis


Voeding bij bijholte-ontstekingen - Fred van Beek

Bij ontstekingen in het algemeen alle slijmvormende voedingsmiddelen vermijden zoals kaas, melk en andere zuivelprodukten. Matig yoghurt en karnemelk is toegestaan. Goed is mineraalrijk voedsel zoals rauwkost, zeewier, misosoep of andere krachtige bouillons. Geen eiwitten. Geen suiker want dat onttrekt mineralen en vitamine B en schept chaos. Toegestane zoetmiddelen zijn gerste-, rijstemoutstroop en bietenstroop.

http://www.fredvanbeek.com/Blijf%20Gezond%20
Doe%20Het%20Zelf/BIJHOLTE.HTM


Zwavellever - homeopatisch

Toepassingen (= indicaties) o.a.

  • Bijholte-ontsteking
  • Huidinfecties, voorkůmen van
  • Neusverkoudheid
  • Zweertjes/puistjeslink], kleine

http://www.consumed.nl/lic/mmg/geneesmiddelen/print.php3?id=5974


Bijholte-ontsteking en tijm

Het interessante van deze klacht is dat de patient(en) vaak piekeraars zijn en zij een grote behoefte hebben aan melkproducten, waaronder kaas en een voorliefde hebben voor zoet. Dit zijn juist de twee componenten om een beginnende ontsteking te laten verergeren. Het ene produkt verslijmd en het andere product dient als voeding voor bacterieen. Het beste is dan ook bij een beginnende ontsteking deze producten voor een aantal dagen te laten staan. Verder kan je met de etherische olie Thijm (een paar druppels in heet water) inhaleren.

http://www.biologische-geneeswijzen.nl/bio27.html


Boek: Bijholten natuurlijk behandelen

Wat helpt bij acute en chronische bijholte-ontstekingen

Wolfgang MŲhring

Iedereen heeft er wel eens last van: ontsteking van de bijholten van neus, kaak of voorhoofd. Een klacht die gemakkelijk chronisch kan worden. Doe er wat aan!  Bijholten natuurlijk behandelen wijst de weg binnen de verschillende behandelvormen die de natuurgeneeskunde te bieden heeft. Het boek gaat uitvoerig in op de symptomen van specifieke vormen van deze ontstekingen, zodat het heel eenvoudig wordt om te bepalen welke aanpak het best aansluit bij individuele gevallen.

Een trainingsprogramma voor het immuunsysteem zorgt verder voor lange-termijnkracht voor het lichaamseigen afweersysteem.

Bijholten natuurlijk behandelen:

*de zeer verschillende oorzaken waardoor sinusitis kan ontstaan
*het stellen van de diagnose bijholte-ontsteking
*symptomen van acute en chronische sinusitis
*mogelijke complicaties
*therapievormen als acupunctuur, acupressuur, aromatherapie, enzymtherapie, fytotherapie, homeopathie, microbiologische therapie, neuraaltherapie, orthomoleculaire geneeskunde etc.
*immuunsysteem en lymfesysteem
*trainingsprogramma voor het afweersysteem
*zelfhulpprogramma

http://www.synthese.ws/index.php?p=boek&n=632


Homeopathie en bijholte-ontsteking

In veel gevallen helpt hepar sulfuris D3 - D6, alsmede D12 heel goed (vooral wanneer men een vieze lucht meent te ruiken of als de pijn erger wordt bij tocht, is dit het aangewezen middel). De vieze geur kan ontstaan door ontstoken bot van een kieswortel (het spreekt voor zich dat men het gebit nauwkeurig moet laten nakijken).

In acute gevallen kan Cinnabaris D3 een goed middel zijn (5 x daags 2 tabletten) of indien het inmiddels chronisch is neme men 3 x daag 2 tabletten.

http://www.paradijsvogel.nl/sinusitis.htm


 

 

Thema's

Het hoofdmenu
Nieuws
Mijn weblog
Zoek op onderwerp


100% Fruitreep
Acerola superbes
Acne
Adhd
Afname van mineralen
Afvallen
Afvallen 2
Allergie
Alzheimer - Dementie
Amalgaam
Antikanker dieet
Anti-oxydanten
Anti-oxydanten top20
Artritis
Artrose
Aspartaam
Astma
Autisme
Boeken gezondheid
Borstkanker
Borstvoeding
Broccoli
Candida
ChemicaliŽn
Cholesterol
Cholesterol mythe
Chlorella
Co-enzym Q10
Daglichtlampen
Darmkanker
Depressie
De ziekte ME
Dieet & afvallen
Doodmoe ?
Eczeem
Ei hoort er wel bij
Elektroallergie
E621 - Vetsin
Farmacie
Fatale vetten
Fluor
Fructose
Fructose intolerantie
Geharde oliŽn
Gehydrolyseerd eiwit
Gezond eten 1
Gezond eten 2
Gezonde vetten
Goede boeken
Goed voor hart/bloedvaten?
Groente Top 10
Griep
Griep - verkoudheid
Groene thee
GSM / DECT ellende
Hart
Hoge bloeddruk
Hooikoorts
Huidproblemen
Kanker
Keelontsteking

Kefir

Koffie & caffeÔne
Koolhydraten
Lichttherapie
LuteÔne
Magnetron
Melk sprookje
ME (CVS)
ME en CGT

Migraine
Multiple sclerose

Nachtwerk
Olijfolie
Olijfolie 2
Omega 3
Omega 3 werking
Omega 6
Ontstekingen/infecties
Onsterfelijkheid
Osteoporose
Overgewicht waarom?
Prostaatkanker
Roken
SC darm Dieet
Schijf van vijf
Selenium

Slaapproblemen
Smaak maakt dik ?
Soja gezond?
Spiritualiteit
Spirulina Zee alg
Statines
Statines II
Stevia
Stoelgang
Stress
Suiker = gif
Suikerziekte
Superalgen
Tarwegras
Tarwekiembrood

Tarwekiem olie
Tomaat
Transvetzuren
Umts problemen
Vermoeidheid
Vervuiling
Verzuring
Vetarm = slecht
Vitamine C
Vitamine C dossier
Vitamine D

Voeding bij kanker
Voedingscentrum
Voedingsindustrie
Waarom ziek?
Water = levenskracht
Zink
Zoet maar dodelijk
Zonlicht = noodzaak !
Zuurdesem
Zware metalen
Meer..... 


View My Stats