De antikwak terreur


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

De antikwak terreur


Als je terugkijkt naar het verleden zijn er altijd clubjes geweest van mensen die zichzelf als een soort afgoden zagen en het volk waarschuwden voor groepen mensen met een andere afkomst of religie, of simpel een andere visie dan de gevestigde orde hadden. De bestaande club had namelijk een flinke maatschappelijk positie opgebouwd en dulde geen mensen op hun pad die hun status en belangen in gevaar zouden kunnen brengen.

Dit soort fanatici zag je tijdens de Spaanse inquisitie, WW2 maar ook recent in de VS na de terroristische aanslagen. Volgens dit soort "Uebermenschen" zit de wereld heel simpel in elkaar, je hebt alleen zwart en wit en geen nuances. Goed uit te leggen aan het naÔeve volk en lastige intellectuelen snoer je gewoon de mond door te zeggen dat ze de vijand/tegenstander steunen. Met dit soort methodes worden veel goede mensen kapot gemaakt.

Dit zag je ook in de jaren vijftig in de Verenigde Staten, andersdenkenden moesten wel communistische trekjes hebben, maar ook vandaag de dag worden mensen die een andere visie op zaken hebben dan de reguliere clubjes systematisch met vuur en zwaard bestreden. In Nederland hebben we de VtdK die ipv kwakzalverij aan te pakken haar pijlen richt op elk arts/therapeut die niet de reguliere ideeŽn mbt ziekte en gezondheid aanhangt. Steeds meer patiŽnten lopen echter vast in het bastion van medicijnmannen die een heilig (lees naief) vertrouwen hebben in medische apparatuur en big pharma bedenksels. Dat hierdoor veel mensen onnodig overlijden wordt als een bedrijfsongeval gezien en niet als medische kwakzalverij, ze verschuilen zich gewoon achter de zaligmakende protocollen.

Overlijden er mensen in het Radboudziekenhuis door falen op de hartafdeling dan komt dat groot in de krant zonder namen van de specialisten. Die worden afgeschermd want het volk zou toch eens te weten komen welke medische afgoden voor dit drama verantwoordelijk zijn. Op zulke momenten zul je de antikwakjes niet horen, die zoeken dan liever wat afleiding in het publiekelijk mangelen van de volgende complementaire arts/therapeut die vaak niet gewend is om flink van zich af te bijten. Het verbaast me keer op keer dat de complementaire sector zich zo makkelijk naar de slachtbank laat leiden door een groep medische fundamentalisten die niet in staat is haar eigen fouten te voorkomen en te leren van de kennis die verworven is buiten hun kleine veilige wereldje met medische protocollen en verstrengelde big pharma belangen.

De taktiek van de VtdK is heel simpel, verdeel en heers. Ze spelen op de man en daarna pakt bijvoorbeeld de Volkskrant het verhaal op en nagelen de betreffende therapeut/arts aan de publieke schandaal zodat deze afgeserveerd kan worden. Een beetje journalist zou eerst eens in de structuur achter deze club fanatici duiken en zo heel wat interessante belangenverstrengelingen kunnen ontdekken. Maar ja, steeds meer journalisten zijn onderdeel geworden van deze propaganda machine en informatie papagaaien is gemakkelijker dan research doen. Zelfs de Telegraaf laat regelmatig een VtdK fundamentalist zijn gal spuwen, en dit terwijl de krant zelf ooit werd genomineerd voor de kwakzalverijprijs door dezelfde club.

Dat hierdoor duizenden mensen per jaar onnodig overlijden door medische missers en gebrek aan kennis van zaken als medicijncocktails, relaties tussen zaken zoals het gebit en chronische ziekten is voor de VtdK geen enkel probleem. Want het gaat steeds meer om het feit dat de patiŽnt helemaal geen eigen keuze meer mag hebben qua behandelwijzen en verplicht het reguliere systeem in moet. En als die niets kunnen vinden dan zit het gewoon tussen de oren. Lekker simpel en heel zwart wit......

Gelukkig ben ik niet de enige die zijn mond durft open te doen, Prof. Dr. Jan M. Keppel Hesselink van het IOCOB is ook iemand die niet bang is voor deze medische terreur die andersdenkenden uit de weg wil ruimen. Ik heb met toestemming van Jan onderstaand artikel overgenomen van zijn site. Mochten er advocaten zijn die slachtoffers van deze terreur willen verdedigen dan hoor ik dat graag. Dit is namelijk iets dat past bij de middeleeuwen en niet bij een moderne beschaving.

Ron


VtdK speelt expliciet op de man! Vies en Voos noemt Renckens het

Ze spelen het expliciet op de man. Niet op de inhoud, geen debat maar met modder smijten, feiten verdraaien en mensen zwart maken. Mensen, die voor iets gaan waar ze in geloven. Voor een vernieuwde geneeskunde, waarbij de patient echt centraal staat! De Vereniging tegen de Kwakzalverij maakt ze plat. Met roddels en leugens. Het is misselijkmakend. Wie pletten ze in juli 2008?

Arine Vlieger, de empatische kinderarts uit het Antonusziekenhuis, die aangetoond heeft hoe je kindjes kan helpen met hypnotherapie, kindjes, die al jaren aan buikpijn lijden.

Ines von Rosenstiel, de kinderarts die grote delen van haar tijd zieke en arme kinderen in Nepal gratis bijstaat en al haar vacanties daar aan opoffer, samen met de chirurg Karlien Bongers.

Guus van de Bie, huisarts en net geridderd, die al meer dan 30 jaar in Zeist op een rustige en prettige wijze patienten helpt, en geinspireerd is door de antroposofie.

Rene Severijnen, kinderchirurg, die zijn hele leven zijn kundige handen inzette om kinderen te opereren en met zijn empatische wijze ouders coachte.

Lex Bouter, de rector magnificus van de VU, een kundig en ervaren bestuurder die het EMGO maakte tot wat het nu is, een instituut met een wereldnaam.

En ga zo maar door. Te gek voor woorden dat papier op deze wijze bevuild wordt.

Laster en onder de gordels

Over al deze gedreven artsen vinden we in het laatste blaadje van de vereniging artikeltjes, die gelardeerd zijn met leugens en verdraaingen. Opvallend afwezig zijn inhoudelijke arrgumenten. Guus, Rene, en Arine zijn alledrie gedreven en geinspireerde artsen, die voor hun patienten het beste willen. Ze zetten zich in voor een komende nieuwe geneeskunde, waarbij de patient daadwerkelijk centraal staat. Guus is al ruim 30 jaar non stop huisarts in Zeist, Rene heeeft zijn hele leven kinderen geholpen met zijn kundige handen en ouders gecoacht, en Arine werkt net zoals Ines von Rosenstiel met kinderen en zoekt de beste oplossing voor hen, onafhankelijk van beperkte denkramen.

Lex Bouter is een topwetenschapper en een wijs bestuurder van een goede universiteit die jaren lang het EMGO aanstuurde en dat tot een wereldbekend topinstituut heeft gemaakt. Wat mankeert de VtdK? Gaan ze immer door met hun laster? Ja, we vrezen van wel. Sommigen van onze IOCOB lezers en vrienden zeggen: zwijg ze dood, het is de energie niet waard. Ze lasteren toch maar door. In in de laatste uitzending van uitgedokterd?! heeft heel Nederland gezien hoe verzuurd, belerend en negatief hun stellingname was.

Daar is wat voor te zeggen. Die strategie had IOCOB enkele jaren geleden. Maar inmiddels is duidelijk geworden dat de Nederlandse ontwikkeling rond de patient door de infiltratie van de VtdK in de media, de journalistenwereld, de KNMG en het kabinet steeds verder afglijdt naar sektarisme en fundamentalisme. Zo komt de nieuwe, Geintegreerde Geneeskunde, die onafhankelijk van uitgangspunten het beste selecteert voor de patient uit beide werelden (alternatief en regulier) niet tot ontwikkeling.

We zullen niet citeren wat de VtdK over Guus (net geridderd), Rene, Arine en Lex schrijft, maar ik kan u verzekeren, het is misselijk makend. Het is afgunstig, onder de gordel en te min voor woorden. Maar we denken dat het toch van belang is voor de hele Nederlandse gezondheidszorg om het hier aan de kaak te stellen.

Stichting IOCOB heeft keer op keer het bestuur van de VtdK uitgenodigd om elkaar te respecteren en op inhoudelijk niveau te debateren. Als heren en dames. Met respect voor elkaar. We hebben ze zelfs diverse malen op de koffie uitgenodigd in Bosch en Duin. Om van gedachten te wisselen. Nu, in het laatste blaadje dat 1 juli 2008 verscheen lezen we klip en klaar waarom dat zinloos is!

Ad Hominem, we spelen op de man!
Want wat staat in het blaadje? Ze spelen het BEWUST op de man. Ik citeer en u mag oordelen wat de voorzitter van de VtdK schrijft, Dr C. Renckens:

.......er valt in onze tak van sport

-de bestrijding van alles wat vies en voos is in de gezondheidszorg-

niet te ontkomen aan het noemen van namen, en daarbij af en toe een persoonlijke noot toe te voegen...

Dit is het principe van de Vereniging tegen de kwakzalverij, anno 2008.

Vies en Voos en over projectie gesproken
Vies en Voos, het staat er echt, Kinderartsem, kinderchirurgen, huisartsen, zelfs de rector magnificus..allemaal vies en voos. Wist u dat als je dit soort uitspraken ziet of hoort dat je moet begrijpen dat die uitspraken alleen maar iets zeggen over diegene die ze uitspreekt. The eye of the beholder! Wat je ziet ben je zelf. Dat is uit modern neurofysiologsich onderzoek en het inzicht van bv de advaita al veel langer duidelijk.

Dus dat Vies en Voos, ik zou de woorden geen eens gevonden hebben. Dat zegt iets, maar iets heel anders dan dat Cees Recnkens bedoeld. De mensen die ze noemen vinden ze..de grootste kwakzalvers van de 21ste eeuw. Los van het Vieze en Voze geeft dit wel heel duidelijk de tunnelvisie aan van de voorzitter. Heeft hij dan nooit gehoord van Simoncinni? Om eens iemand te noemen die kanker een schimmel vindt, en dat zou je met soda zou moeten behandelen. Of surft hij zelf niet meer op het net?

Er zijn anno 2008 ook naast de Simoncinni's veel grote gezondheidsproblemen. Binnen de geneeskunde. De meeste daarvan vindt je NIET binnen de alternatieve richtingen. Maar gewoon in de reguliere geneeskunde. Alleen dat klinkt al naar verzuiling. Misschien moeten we daar ook van af. Er is maar een geneeskunde, dat is die we nodig hebben om patienten beter te maken. Binnen die geneeskunde komen zeker vieze en voze zaken voor.

Maar daartoe horen niet Lex, Ines, Arine en Guus, om eens enkele te noemen. Iedereen die deze mensen kent zal dat meteen kunnen beamen. Zou de vereniging zich ooit op echte issues kunnen gaan richten??? We kennen nog wel wat vieze en voze zaken....

Nieuwe inquisitie

De VtdK ontpopt zich momenteel, onder de leiding van de heer Reckens, voorzitter, en zijn toenmalige promotor van Dam, secretaris tot een nieuwe fundamentalistische sekte, tot een 21ste eeuwse inquisitie, die met woorden als wapens onreflecterend om zich heen schieten op mensen die vanuit hun hart voor een goede zaak gaan! De zaak van de patient en de tiekomst van de bodymind benadering van de geneeskunde!

Laten we deze heren stoppen!

Prof. Dr. Jan M. Keppel Hesselink


Meer leesvoer mbt de antikwak terreur


Reaktie Lezers

Het Koekoeks jong

Als sommigen nog worden beheerst door hun vroegere slechte gewoonten,maar toch louter en alleen met woorden anderen kunnen stichten ,laat hen dan begaan?Want misschien zullen ze ,als ze door hun eigen woorden te schande worden gezet, in de praktijk gaan brengen wat ze anderen leren. De vereniging van kwakzalverij is echt Vies en Voos,en zeker wat ze ondanks hun eed van Hypocrates nalaten te doen. Aanpakken die handel,en haal ze maar achter hun achterbakse scherm vandaag .

Ik heb de overtuiging dat bij mijn complementaire benadering van diagnostiek en behandeling, het inderdaad mogelijk is gebleken om aan de hand van wiskundige modellen,denk aan het Eiwitproteomic profiel ziekten en het succes van de behandeling van bedrijf op termijn te kunnen voorspellen. Iedereen staat ongelovig te kijken,proberen je neer te sabelen als een of andere Voodoo oplichter. In mijn ogen wordt dit nog verder belachelijk gemaakt,doordat bijna niemand weet,dat meer dan 60% van onze klassieke geneesmiddelen afkomstig zijn van planten,en werd de wetenschappelijke methode gecontamineerd door de nonchalante toepassing ervan op ",Alternatieve geneeswijze”.

Een aantal jaren geleden in het kerstnummer van het Britisch Medical Journal, had Leibovici een artikel gepubliceerd waarin hij betoogde dat het vermommen,en of belachelijk maken van alternatieve geneeswijze door de gevestigde orde, vergelijkbaar was met het deponeren van een koekoeksei in het nest van een rietzanger. De bedelgeluiden van het koekoeksjong zijn niet te onderscheiden van die van rietzangersjong ,maar naar mate het koekoeksjong groeit,worden de bedelgeluiden luider, totdat ze die van acht rietzangersjongen volledig overschreeuwen. De volwassen rietzangers negeren alle indicaties dat ze een indringer in hun nest hebben en blijven het koekoeksjong voeren,tot grote schade of zelfs de dood van hun eigen jongen.

Leonard Leibovici was ervan overtuigd dat alternatieve geneeswijzen nooit konden voldoen aan de eisen van streng (wetenschappelijk onderzoek),reden dat niemand gerechtigd was om kostbare tijd en fondsen subsidies te verspillen aan het koekoeksjong in het nest van de orthodoxe geneeskunde. Ondanks het feit dat wordt verstaan dat wat wetenschappelijk wordt genoemd,en z,n boegbeeld de universiteit,op voorhand zondigt tegen het bestaansrecht en opzet van de universiteit n.l. ,, Het ultieme vrijdenker””, het grondprincipe ervan met voeten wordt getreden,om maar consequent te blijven handelen en denken in starre principes van de klassieke geneeskunde. Gebaseerd op wankele aannames en axioma,s,uit de oudheid, die indien er thans het wetenschappelijk bewijs onder moet worden getrokken we het met de beste wil van de wereld niet voor elkaar krijgen. Echter niemand trekt de waarheid en juistheid ervan niet in twijfel,.Louter gebaseerd op hun lange bestaansrecht. Hoe zo wetenschappelijk verantwoord..????

Wat gebeurd er in de praktijk,van begin af aan ontkennen dat empirische,en praktijk onderzoek en methoden zich lenen voor het beantwoorden van vragen die totaal buiten het klassieke wetenschappelijke model van de stoffelijke wereld vallen. Of om het wat formeler te zeggen:als de waarschijnlijkheid voorafgaand aan het experiment oneindig gering is,zullen de resultaten van het experiment daar hoegenaamd niets aan veranderen en behoort het experiment achterwege te blijven. Onze grootste wetenschapper aller tijden Leonardo da Vinci, heeft nooit een universiteit aan de binnenkant gezien,laat staan er is opgeleid. Maar heeft met zijn praktijk onderzoek, waarnemingen en experimenten ons het grootste goed ooit nagelaten. En legde de basis voor wat we nu de wetenschap noemen!!!!!!!!! Alternatief of niet. Kennelijk is een alternatief nodig omdat het reguliere een zeepbel is die op knappen staat.

Ofschoon Leibovici van plan was geweest de wetenschappelijke methode aan te wenden om de absurditeit van alternatieve geneeswijze aan te tonen,had hij uiteindelijk in de ogen van veel mensen ,nu juist bewezen dat we vandaag kunnen bidden om iets dat gisteren is gebeurd te beÔnvloeden. In weerwil van alle inspanningen die hij zich gedurende zijn loopbaan had getroost om rede en logica in de orthodoxe geneeskunde aan bod te laten komen , niet is geslaagd.!!!!!! Het onderzoek gaf aan dat in feite is aangetoond dat we in de tijd terug kunnen gaan om heden en verleden te veranderen.. Mijn Proteomic Eiwit onderzoek geeft dat in alle facetten inzichtelijk wordt gemaakt wat er aan de hand is,uit heden verleden en toekomst.

Dat op zich is al een wetenschappelijk bewijs. Deze feiten zijn na ruim 1800 bepalingen het afgelopen jaar ,en de ruim 160.000 de afgelopen tien jaar,niet meer weg te poetsen,met achterklap,roddel,en afgunst,kranten artikelen of in het dagblad/tijdschrift van de vereniging van kwakzalverij. Iets wat echt is,is door niets te beschadigen,en is door zijn resultaten beschermd schreef Einstein. Koekoekjongen worden zeldzaam, maar ook volwassen en ze zijn inmiddels..beschermd !

Je kunt je de vraag stellen ,

Wie zijn de echte kwakzalvers????

Gr
Een gemotiveerde medestrijder


 

 


 


View My Stats