Angina Pectoris en voeding


logo.jpg (7231 bytes)

Google

Deze pagina is verouderd - ontvang onze nieuwtjes per email

 

De ware achtergrond van Angina Pectoris enzo.


De ware achtergrond van Angina Pectoris enzo.

Deze ziekte is een alarmsignaal en een der meest voor komende uit de reeks cardiovasculaire aandoeningen.Die moderne pest kwam tot zo╣n 90 jaar geleden ‹ toen er nog lang geen mais- en zonnebloemolie was ‹ en er alleen verzadigd dierlijk vet werd gegeten slechts sporadisch voor. Ondanks een ieder jaar hogere consumptie van ╣gezond╣ (onverzadigd) plantaardig vet, miljarden kostende en kankerverwekkende cholesterol verlagers, en een afnemende consumptie van ╣gevaarlijk╣ (verzadigd) dierlijk vet neemt het aantal cardiovasculaire aandoeningen toe en is al jaren doodsoorzaak nummer 1.

In dierlijk verzadigd vet zit cholesterol. Maar van ons cholesterol niveau in het bloed is slechts 3 % afkomstig uit de voeding. De overige 97 % wordt al sinds de menselijke evolutie begon gewoon door de lever aangemaakt en is onontbeerlijk voor talloze biochemische processen en een goede gezondheid. De een heeft wat meer, de ander wat minder, want zo gaat dat in de natuur en daar is niets mis mee. In tegenstelling tot wat ons al jaren wordt wijsgemaakt zijn een ╣te hoog╣ cholesterol niveau en ╣slecht╣ cholesterol en ╣boosaardig╣ dierlijk (verzadigd) vet geen oorzaak van cardiovasculaire aandoeningen. Het is zelfs nooit wetenschappelijk bewezen. Het is pseudo-wetenschap berustend op een uit zijn verband gerukte wankele aanname uit de jaren vijftig van de Amerikaanse legerrantsoenensamensteller Ancel Keys die in het hoge gebruik van plantaardige olie in de mediterane landen en in het daar minder voorkomende aantal hart-en vaataandoeningen ╣bewijs╣ zag dat dit de sleutel was.

De oorzaak ligt dieper en is simpel maar wordt ‹omwille van economische, farma/medische en politieke belangen‹ angstvallig verzwegen. De oorzaak is naast stress, hoog alcoholgebruik, roken en milieuvervuiling, een tekort aan essentiŰle micro-voedingsstoffen in onze celwanden door structurele tekorten hieraan in het ons aangeboden voedsel. Dan heb ik het niet over geraffineerde wanprodukten als
bloem, witte rijst en suiker waarvan zelfs een kind begrijpt dat die je gezondheid ondermijnen. Maar dan heb ik het over onbewerkte waren als aardappelen, groenten, peulvruchten, fruit, volkoren granen en zuivel waarin volgens de voedings╣deskundigen╣ zoals bijvoorbeeld van het Voedingscentrum VOLDOENDE voedingsstoffen zitten om gezond te blijven.

Dit ondanks zich in herhaling opeenvolgende recente tegengeluiden van de Britse dokter David Thomas en professor Mike Lean van de universiteit van Glasgow. De Britse wetenschappers R.A. McCance en E.M. Widowson waarschuwden reeds in 1940 (!)
en bij herhaling in 1963 en 1991 over de alarmerende afname van mineralen en vitaminen in ons voedsel en de gezondheidsproblemen die dit met zich mee zou brengen.

Sinds ongeveer 1925 en vooral na 1945 is het vitaminen- en mineralenaandeel in land- en tuinbouwprodukten zo dramatisch gedaald dat je ook met het van officiŰle zijde zo opgehemelde ╣gezonde╣ dieet van de gemankeerde schijf van vijf nooit verder komt dan een subniveau aan vitaminen, mineralen en sporenelementen. Deze daling zet zich sluipenderwijs al decennia lang voort. Veroorzaakt door kunstmest, afschaffen van wisselteelt, uitputting van landbouwgrond, glasteelt op substraat, gewasbeschermingsprodukten (landbouwgif noemden we dat vroeger), zaad╣veredeling╣ en ╣moderne╣ teelttechnieken waardoor gewassen er als een plaatje uitzien maar voedingsstoffen ontberen.

Het uiteindelijke gevolg hiervan is dat de miljoenen vaatwandcellen in ons lichaam hun stevigheid verliezen en er scheurtjes en andere beschadigingen ontstaan. Cholesterol in de vorm van Low Density Lipoprote´ne (LDL, u weet wel, die ╣gevaarlijke╣) zet zich dan als natuurlijk reparatiemiddel op de brokkelige celwanden in de kransslagader af om ze weer glad te strijken. Hierdoor groeit deze dicht met als uiteindelijk gevolg een hartinfarct, of, als dit in de aders naar de hersenen gebeurd, een beroerte. Normaal denkende mensen begrijpen dat dit een GEVOLG is. Maar de niet normaal denkende reguliere goegemeente en ook de meeste alternatieven noemen cholesterol de OORZAAK van Angina Pectoris. Desondanks blijkt uit onderzoek dat er meer mensen aan hartkwalen sterven met een LAAG cholesterol dan met hoog.

Wereldwijd onderzoek naar eetgewoonten versus gezondheid van nog maar 70 jaar geleden, bij tal van volkeren, stelt onomstotelijk vast dat een dieet met voornamelijk verzadigd dierlijk vet uitermate gunstig was voor de gezondheid. Kijk maar eens in een oud kookboek. Als te gebruiken vetsoorten werden room, boter, reuzel en rundvet genoemd. Niet olijf-, mais-, raapzaad- of sojaolie. Indianen aten vet bisonvlees, vetter dan onze polderkoeien. De magere delen gaven ze aan de honden. De vette, inclusief de vitaminenrijke ingewanden, aten ze liever zelf. Alpenbewoners gebruikten eeuwenlang volvette rauwe zuivelprodukten en bereikten hoge leeftijden zonder hartkwalen en beroertes. Alleen verzadigde vetten zorgen voor de noodzakelijke 50 % van onze celmembranen en geven er de nodige stevigheidaan. Plantaardige olie niet. Tevens spelen ze een essentŰle rol in de botkwaliteit; beschermen de lever tegen de opname van alcohol; verbeteren het auto-immuunsysteem; zijn nodig voor een optimale
benutting van de onverzadigde vetzuren; en ze beschermen ons tegen schadelijke bacterieŰn in het spijsverteringsstelsel.

Verzadigd vet is vooral ook de drager van de in vet-oplosbare vitaminen A en D waaraan, mede dankzij het van hogerhand bevolen demoniseringsproces, miljoenen mensen nu een chronisch tekort hebben.

De rijkste bronnen van deze vitaminen zijn orgaanvlees, spekvet, vette vis, kuit, schaal- en schelpdieren, eieren en boter. Maar die mogen niet meer van de gezondheidssaboteurs die vermomd zijn als voedingsdekundige, dokter en dietist. De Ŕchte vitamine A (retinol) uit dierlijke bron is toch wel even wat anders dan zijn plantaardige voorloper caroteen. De omzetting van caroteen naar vitamine A in het
menselijk lichaam is slechts een compromis dat zelfs onder optimale omstandigheden nauwelijks kan tippen aan kant-en-klare vitamine A (retinol) in vet die onderandere de celgroei en -deling reguleert en een sleutelrol vervult in de gezondheid van de schildklier.

Vitamine D is nodig voor calciumopname in de botten. Dat is welhaast het enige argument van de boven ons gestelde ╣deskundigen╣ voor het gebruik van deze vitamine. Nooit hoor je ze zeggen dat het essentieel is voor nog zo╣n 30 a 40 andere lichaamsprocessen en vooral voor een goed immuunsysteem waaraan steeds meer mensen storingen krijgen. Dat het helpt tegen hoge bloeddruk en spasmen, en
onmisbaar is voor een gezond zenuwstelsel en tandvlees en aan het VOORKOMEN van hartritmestoornissen, borst- en darmkanker, diabetes, multiple sclerosis, centraal vermoeidheids syndroom, candida albicans, reumato´de- en osteoartritis en nog veel andere ellende.

De campagnes tegen zonnebaden en verzadigd vet doen hun werk meer dan uitstekend. Het aantal mensen met een vitamine D tekort maakt heden dankzij de gezondheid saboterende instanties een grote bloei door en rachitis (Engelse ziekte) is ook al lang weer terug van weggeweest. Tekort aan vitamine D wordt ook te vaak door artsen ten onrechte gediagnostiseerd als fybromyalgie. Want vitaminentekorten komen volgens de meesten van deze farma fans niet meer voor en daardoor herkennen zij dit ook niet meer. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine D wordt ‹evenals die van andere vitaminen‹ opzettelijk schandalig laag gehouden. Klinisch onderzoek van een autoriteit zoals de Canadese wetenschapper Reinhold Vieth toont aan dat de adh van vitamine D3 omhoog moet en kan. De bovengrens kan met een factor 10 omhoog, zoals Harvard wetenschappers ook bevestigen.

Dierlijk vet bestaat trouwens niet alleen maar uit 100 % verzadigd vet. De voor ons zo noodzakelijke onverzadigde vetten zitten er ˇˇk gewoon in! Dat vertelt het Voedingscentrum u nooit. In reuzel (varkensvet) zit 39 % verzadigd vet en 55 % onverzadigd vet! De ook gedemoniseerde roomboter bevat even zo goed 33% aan onverzadigde vetzuren.

In de natuur BEstaan geen slechte vetten. Slechte vetten ONTstaan. Door verhitten van plantaardige vetten. Deze veranderen hierdoor in transvetten en acrylamiden en vernietigen de cellulaire structuur met chronische ziekten en sterfgevallenn als gevolg. Het werkelijke gevaar van ╣slechte╣ vetten voor onze gezondheid vormt niet het gebruik van verzadigd vet maar van onverzadigd vet in de vorm van het de hemel in geprezen linolzuur (omega-6) dat volgens Unilever, dokter, dietist en uw buurvrouw zo goed is voor hart- en bloedvaten. Op zich is dat ook zo. Maar omdat de voedingsindustrieŰn alle dierlijk vet verbannen hebben en door goedkope geraffineerde zonnebloem-, mais- en sojaolie hebben vervangen zit deze overbodige olievlek inmiddels dominant in alle bewerkte produkten. Hierdoor is de verhouding met het onverzadigd vet alfa-linoleenzuur (omega-3) en nog nauwelijks gegeten verzadigd vet in ons dieet volkomen uit balans.

Omega-6 vetzuur is op deze wijze het echte killervet geworden en i.p.v. bestrijder juist DE veroorzaker van hartkwalen en diabetes zoals door nieuw onderzoek keer op keer bevestigd wordt, maar waar dokter, dietist, Gezondheidsraad en Voedingscentrum doof voor zijn.

De geschiedenis van ons dieet laat ook zien dat een ╣hoog╣ cholesterol niveau en ╣slecht╣ cholesterol door verzadigd vet nooit een probleem voor de gezondheid is geweest. Als dit wel zo was zouden er honderd jaar geleden toch n˛g meer hartpatienten hebben moeten zijn dan nu, want toen was verzadigd vet nog niet vervangen door zijn meer winst opleverende onverzadigde plantaardige tegenhanger...

Welke deskundige legt mij dat nou eens uit?

Cholesterol is onontbeerlijk voor de hersenontwikkeling en een gezond zenuwstelsel en vormt een krachtig anti-oxydant dat bescherming tegen kanker biedt. Cholesterol zorgt er voor dat de huid uit zonlicht vitamine D kan aanmaken. Dat de gal zijn werk kan doen om vet te verteren en adrenaline kan vormen. Het hormoon, dat zeker in de huidige tijd, noodzakelijk is om stress te weerstaan.

De dierlijke ╣slechte╣ vetconsumptie blijft dalen, hart- en vaatziekten niet. De laatste 80 jaar is de inname van cholesterol uit de voeding met maar ÚÚn procent gestegen. In dezelfde periode steeg het gebruik van geraffineerde plantaardige omega-6 olie echter met maar liefst 600 %. Het gejammer en de voortdurende ophef over een zogenaamd ╣te hoog╣ cholesterolniveau door verzadigd dierlijk vet is misplaatst en een goed geregiseerde doelbewuste misleiding van een wereldwijd publiek om de werkelijke oorzaken te verdoezelen en de markt voor dure nutteloze cholesterolverlagende broodsmeersels en kankerverwekkende medicijnen als statinen, fibraten en harsen nog verder uit te bouwen.

Door de structureel belabberde voedselkwaliteit is een goede gezondheid vrij van hart- en vaataandoeningen in deze tijden welhaast onmogelijk zonder aanvullende maatregelen. Dit kan alleen maar in de vorm van goede en natuurlijke voedingssupplementen. Ga eens naar een natuurwinkel of een orthomoleculair werkend arts.

Zolang het nog kan tenminste, want in 2009 treed de nieuwe EU voedingssupplementen wetgeving in werking waarbij tal van mineralen, sporenelementen en aminozuren niet langer verkrijgbaar zijn en vitaminen in slechts kleine dosis. Dit is het werk van de Codex Alimentarius Commissie. Een club lieden uit de farmawereld en bondgenoten uit de Wereldgezondheidsorganisatie van de VN die hun handel in ziekten in gevaar zagen komen door de groeiende markt in voedingssupplementen. Onder het mom van ╣veiligheidswetgeving╣ en ╣harmonisatie tussen landen onderling╣ heeft het Europarlement zich ernstig laten misleiden en de volksgezondheid verraden. Artikel 7 is een ongelooflijke brutaliteit.

http://europa.eu.int/smartapi/cgi/sga_doc?smartapi!celexapi!prod!
CELEXnumdoc&lg=NL&numdoc=32002L0046&model=guichett

Een optimale dosis vitamine C, E en gecheleerd magnesium, alsmede het natuurlijke aminozuur arginine, om verwijding van de kransslagaders en daardoor een toename van de bloedtoevoer door de kransslagaders naar de hartspiercellen te bevorderen is noodzakelijk. Carnitine, co-enzym Q10, B vitamines, bepaalde mineralen en sporenelementen, verbeteren de prestaties van de hartspiercellen, de pompfunctie van het hart, de druk waarmee het bloed door de kransslagaders wordt gepompt en daardoor de toevoer van zuurstof en bouwstoffen naar de hartspiercellen.

Jarenlange chronisch tekort aan essentiŰle voedingsstoffen werk je niet zomaar in een paar weken weg. Gedurende een periode van vele maanden doen vitamine C, lysine en proline hun werk voor het genezen van de slagaderwanden en het afnemen van de arteriosclerotische neerslag U voelt zich uiteindelijk weer als herboren en met een goede multivitamine als onderhoudsmiddel kan de rondedans langs huisarts en specialist nog jarenlang worden uitgesteld of voorkomen.

(C) Theo Jonkhart 2007.


 

 


 


View My Stats